Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 13 augustus 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Privégebruik Audi Q7 kan bijtelling Lexus niet voorkomen
Als onderbouwing van een ‘verklaring geen privégebruik auto’ hoeft niet per se een rittenadministratie te worden overlegd. Toch maakt een verwijzing naar het privébezit van een Audi Q7 weinig indruk, merkte een dga onlangs bij de rechtbank Den Haag.
Lees meer
 
 
Zorgen om impact Brexit op Britse accountancy
Accountants in het noordelijke Yorkshire in Groot Brittanie vrezen de gevolgen van de Brexit voor hun sector. Dat blijkt uit een onderzoek van Blacks Solicitors dat in Economia wordt aangehaald.
Lees meer
 
PE à la Carte bij Fiscount Advertorial

Heb jij je al ingeschreven voor één van onze 34 cursussen die wij in onze PE-week in november verzorgen? Je stelt eenvoudig je eigen PE-menu samen vanuit ons aanbod, waarbij lunch, diner en overnachten tot de mogelijkheden behoort. Zo geef je op plezierige wijze invulling aan jouw PE-verplichting!

 
Restwaarde bij WOZ-waardebepaling moet goed onderbouwd zijn
Een korfbalvereniging is in hoger beroep bij het hof Arnhem Leeuwarden in het gelijk gesteld in een zaak tegen de heffingsambtenaar van Gemeentebelastingen Amstelland over de WOZ-waarde van het eigen sportcomplex.
Lees meer
 
 
Voormalig KPMG-accountant veroordeeld voor handel met voorkennis
Voormalig KPMG-accountant Daniel Senn is in Zwitserland veroordeeld voor handel met voorkennis. Senn heeft een boete van 5.000 Zwitserse frank opgelegd gekregen, ongeveer 4345 euro. Bovendien krijgt hij een boete van 68.800 Zwitserse frank als hij zich de komende twee jaar niet houdt aan de voorwaarden van zijn veroordeling. Ook moet de voormalige KPMG’er  29.000 […]
Lees meer
 
Papieren kwartaalblad Accountancy Vanmorgen Advertorial

Kent u naast onze dagelijkse online nieuwsbrief ook ons papieren tijdschrift vol interessante achtergrond artikelen? Artikelen geschreven onder leiding van onze hoofdredacteur Frans Heitling. Onderwerpen als stapelfinanciering, Blockchain, bedrijfscultuur, AVG, DBA, Box 3, levenslooptestament en nog veel meer komen aan de orde. Neem een abonnement en ontvang elk kwartaal ons tijdschrift in de bus.

 
Verzoek om vermindering aanmaningskosten geldt als bezwaarschrift
Als in een bezwaarschrift tegen een belastingaanslag ook is verzocht om vermindering van de aanmaningskosten, dan geldt dat verzoek ook als bezwaarschrift. Het Hof Arnhem-Leeuwarden heeft bepaald dat de fiscus alleen aanmaningskosten in rekening mag brengen als iemand daadwerkelijk te laat betaald. Het begrip bezwaarschrift moet bovendien ruim worden bezien, blijkt uit de uitspraak. Voor […]
Lees meer
 
 
Gebruik bank-apps onder ZZP’ers groeit
Het aantal ZZP’ers dat een bank-app gebruikt, blijft groeien. Bijna 86% maakt hier momenteel gebruik van. De redenen om geen gebruik te maken van een app om de financiën te regelen, zijn behoorlijk veranderd. Gaf vorig jaar maar liefst 1 op de 3 ZZP’ers hiervoor als reden aan dat zij de app niet vertrouwden; dat […]
Lees meer
 
De fiscale aspecten van de werkruimte van de ondernemer Advertorial

Vrijwel iedere ondernemer beschikt over een werkruimte. De kosten die hieraan zijn verbonden zijn zakelijk, maar werkt de ondernemer vanuit huis dan zijn de kosten toch lang niet altijd (volledig) aftrekbaar. Welke factoren zijn daarbij bepalend? Welke keuzemogelijkheden heeft de ondernemer? Aan de hand van veel praktijkcasussen praat Arend Jan van Lint u op 2 oktober volledig bij en geeft u antwoord op al uw vragen.

 
Premium tanken kan op steeds minder plekken
Het aantal tankstations waar premium brandstoffen getankt kunnen worden neemt in rap tempo af. Dat blijkt uit cijfers die BNR opvroeg bij Travelcard, gebaseerd op de verkrijgbaarheid van zulke brandstoffen in de periode van 2015 tot nu. Het gaat om merken als V-Power, Ultimate en Excellium.
Lees meer
 
 
KPMG: “Houdbaarheid Nederlandse ziekenhuiszorg onder druk”
De houdbaarheid van de Nederlandse ziekenhuiszorg staat structureel onder grote druk, constateert KPMG. De topklinische en algemene ziekenhuizen in Nederland hebben het niet alleen financieel moeilijk. Ook de beschikbaarheid van voldoende gekwalificeerd personeel speelt de ziekenhuizen parten.
Lees meer
 
 
Belastingdienst brengt handreiking toeslagen uit
De Belastingdienst heeft op het Forum fiscaal dienstverleners een handreiking uitgebracht waarin meer duidelijkheid wordt gegeven over toeslagen en het stopzetten daarvan. In de handreiking worden ook tips gegeven om te voorkomen dat een cliënt ten onterechte een toeslag ontvangt. 
Lees meer
 
 
Lichte stijging aantal faillissementen
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is iets toegenomen. In juli 2018 zijn er 3 bedrijven meer failliet verklaard dan in juni, meldt het CBS. De meeste faillissementen in juli zijn uitgesproken in de handel.
Lees meer
 
Accountant zoekt accountant (1): zo trekt uw accountantskantoor jong talent aan Contentpartner
Volgens de NBA nam de vraag naar accountants in 2017 toe met maar liefst 31 procent. Voor de vraag naar accountants met meer dan vijf jaar ervaring stijgt dat getal zelfs naar 48 procent. Accountantskantoren streven ernaar om een steeds betere kwaliteit te leveren, maar met onvoldoende personeel stijgt de werkdruk al snel naar ongezonde […]
 
Workshop NVKS Niet-Verlicht Regime Opleiding
Een accountantseenheid of accountantsafdeling is in 2018 verplicht om de Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen (NVKS) ingevoerd te hebben. Bij die invoering komen ook meer praktische vragen aan de orde. Over deze praktische vragen gaat deze Workshop. Er is ook ruimte om van elkaars ervaringen te leren voor 2018 en 2019. Doelstelling De deelnemer te ondersteunen bij […]
 
Directievoorzitter Vacature
“Alfa is een heel laagdrempelige organisatie waar je de ruimte krijgt om te ondernemen”, aldus Koert van der Bij, lid Raad van Bestuur. Alfa Accountants en Adviseurs is op zoek naar een directievoorzitter in de Achterhoek. Dit cluster bestaat uit de vestigingen Zelhem, Aalten en Zutphen. Alfa telt ruim 900 medewerkers en 33 vestigingen. Wij […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn