Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 24 april 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Duidelijkheid over BTW-correctie privégebruik auto
Als het gebruik  van de forfaitaire regeling ertoe heeft geleid dat de ondernemer meer BTW heeft betaald dan over de aan het privégebruik toe te rekenen (werkelijke) uitgaven, heeft de ondernemer recht op een teruggave van BTW. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag geoordeeld.
Lees meer
 
 
Het ‘gestapelde’ karakter van de NVKS
De Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen (NVKS), vastgelegd in 30 artikelen, zijn vastgesteld op 8 november 2016 en dienen toegepast te worden met ingang van 1 januari 2018. Zij zijn van toepassing op de kwaliteitsbeheersing van NVKSopdrachten (assurance- of aan assurance verwante opdrachten) met uitzondering van wettelijke controles. Welk stappenplan moet u doorlopen om de zaken op […]
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
NBA dient bij RJ commentaar in op actuele kostprijs
Door de NBA is de brochure “Actuele kostprijs in de praktijk” gepubliceerd. De beroepsorganisatie heeft bij de RJ commentaar ingediend op de componentenbenadering en op componenten met een beperkte gebruiksduur.
Lees meer
 
 
Privégegevens van de DGA straks voor iedereen openbaar? Of toch niet?
Per 26 juni 2017 moet het UBO-register in werking treden. Op 31 maart 2017 is het wetsvoorstel gepubliceerd in de vorm van een internetconsultatie. Daarop kan tot 28 april gereageerd worden. In grote lijnen is nu dus bekend hoe de regelgeving eruit komt te zien, maar pas vlak voor de inwerkingtreding weten we precies waar […]
Lees meer
 
Hoe vindt uw accountantskantoor gekwalificeerd personeel? Advertorial

Zoekt uw kantoor nieuwe collega’s? Tip dan uw HR-manager ‘Vriend’ te worden van Accountancy Vanmorgen (AV) en Fiscaal Vanmorgen (FV). Uw kantoor krijgt een eigen kantorenpagina, het logo wordt geplaatst op de homepage en uw vacatures komen zes weken op AV en FV te staan. Bovendien worden vacatures doorgeplaatst in de LinkedIngroep van AV én regelmatig gepubliceerd in onze nieuwsbrief.

Meer weten? Ga naar Vriend van AV =>

SnelStart lanceert SamenOp: makkelijk online samenwerken! Contentpartner
Eenvoudig online samenwerken tussen ondernemer en accountant. Dat is het doel van het deze week gelanceerde SamenOp van SnelStart. Met behulp van SamenOp kan de ondernemer eenvoudig en snel in SnelStart facturen opstellen en versturen. Bonnetjes en inkoopfacturen kunnen eenvoudig via een foto met smartphone worden geüpload.
 
 
HR: Tax planning structuur met winstvennootschappen mag niet
Het belastingvoordeel dat een bankconcern wilde creëren door middel van een tax planning structuur met zogenoemde winstvennootschappen kan niet door de beugel. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag geoordeeld.
Lees meer
 
 
Belastingdienst publiceert “Handboek Ondernemen 2017′
De Belastingdienst heeft het “Handboek Ondernemen 2017” gepubliceerd. Het handboek is voor iedereen die in Nederland een onderneming wil starten of al een onderneming heeft, en daarbij zelf zijn administratie doet.
Lees meer
 
 
Familiebedrijven zetten 343 miljard euro om in 2015
Familiebedrijven hebben in 2015 een omzet gerealiseerd van 343 miljard euro. Dit komt neer op bijna 27 procent van de omzet van alle bedrijven in het niet-financiële bedrijfsleven met meer dan één werkzame persoon. Dit meldt het CBS op basis van nieuw onderzoek.
Lees meer
 
 
Innovatiemeetlat: Hoe innovatief is mijn kantoor?
Ik ben eigenlijk nog steeds op zoek naar de definitie van ‘innovatief accountant- of administratiekantoor.’ Een kantoor is innovatief wanneer het …….. Maak de zin maar af. Clichés als vernieuwend, nieuwe producten en diensten, nieuwe processen enz. komen dan allemaal naar boven. Ik blijf graag bij een zinnetje: innovatie is veel dingen goed doen!
Lees meer
 
 
Grootste prijsstijging koopwoningen in 15 jaar
Bestaande koopwoningen waren in maart 7,3 procent duurder dan in maart 2016. Dat is de hoogste prijsstijging na maart 2002. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
Lees meer
 
Caseware organiseert kennissessie met Erben Wennemars Contentpartner
Caseware organiseert op 16 mei aanstaande de “Kom in beweging”, een kennissessie voor accountantskantoren die willen innoveren en daarom nu de stap naar de cloud willen maken.
 
Regiosessie Door de bril van de toetser Opleiding
Wat kan er beter? *NIEUW* Tijdens deze regiosessie staan we stil bij de meest recente bevindingen vanuit de toetsingen. Op welke thema’s verdienen de (samenstel)dossiers extra aandacht? Waar besteden toetsers extra aandacht aan? Hoe kunt u de kwaliteit van uw werk vergroten cq beter inzichtelijk maken voor toetsers? We bespreken de laatste ontwikkelingen rondom kwaliteitsbeheersing […]
 
Assistent accountant agrarisch Vacature
Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een tweede of derde baan als assistent accountant agrarisch? Dan is je nieuwe baan misschien wel dichterbij dan je denkt. Alfa is een decentrale, mensgerichte accountants- en adviesorganisatie. Voor jou als assistent accountant agrarisch betekent dit dat je komt te werken […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn