Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 16 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Problemen in de accountancybranche: niet overal gaat het goed
Het jaar 2018 is er een van economische voorspoed. De werkloosheid daalt naar een dermate laag niveau dat er in alle branches sprake is van (grote) tekorten aan vakkundig personeel. Ook in de accountancy zien we deze ontwikkeling in sterke mate. Toch maakt de benchmark een onderliggend probleem in de branche zichtbaar: niet over de […]
Lees verder »
Museumkaart moet privégegevens delen met fiscus
De stichting Museumkaart overweegt in beroep te gaan tegen een uitspraak van de kortgedingrechter in Amsterdam, die bepaald heeft dat zij gegevens over het museumbezoek van één van haar kaarthouders aan de Belastingdienst moet overhandigen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis whitepaper: 9 tips voor de digitale accountant

De toekomst is digitaal, juist binnen de accountancysector. Mooi doel, maar hoe word je eigenlijk een digitale accountant? In ons nieuwste whitepaper ga je direct aan de slag met 9 praktische tips van digitale pioniers uit het vakgebied. Die gaan over het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, dashboarding, vasthouden aan een visie. En 100% in de cloud werken. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus!

Lees verder »
Fraude Pathé: schelmenverhaal of thriller?
Een recept voor een thriller of, afhankelijk van het gekozen perspectief, een schelmenverhaal. Pathé, dat ook zelf films produceert, kan met de elementen uit de miljoenenfraude in eigen huis zo aan de slag. Hoe was het mogelijk dat het bedrijf zich voor ruim €19 miljoen liet tillen door een stel oplichters, die zich voordeden als […]
Lees verder »
Geen gerichte vrijstelling voor studiekosten onder WKR voor studiekosten kind werknemer
Een werkgever kan geen gebruik maken van de gerichte vrijstelling voor studiekosten onder de werkkostenregeling voor de studiekosten van een kind van een werknemer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Werken als accountant bij de Belastingdienst

Dit is Margaret. Registeraccountant bij de Belastingdienst.
Zij is verantwoordelijk voor toezicht bij grote ondernemingen.
Samen met Margaret werken in een dynamische omgeving die constant verandert? Ga naar werken.belastingdienst.nl/accountancy.

Lees verder »
Brexit-deal: een overzicht
Na twee jaar kibbelen en onderhandelen ligt er sinds gisteren een concept-brexitdeal, uitgewerkt in (vooralsnog) 600 pagina’s met afspraken.  Een overzicht van de belangrijkste punten.
Lees verder »
Belastingvrije vergoeding vrijwilligers omhoog naar €1700
Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft de Tweede Kamer toegezegd de belastingvrije vergoeding voor vrijwilligers te verhogen van €4,50 naar €5 per dag.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vermogensoverdracht naar de kinderen gaat over theorie én emotie! Voorkom ruzies!

Wat is de nut en noodzaak van een schenkingsplan en passend testament? Kent u de mogelijkheden om te schenken met de warme of koude hand? Hoe voorkomt u ruzies en welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen? Jeroen Knol praat u bij op 29 nov. U leert de balans te vinden tussen financiële voordelen en emotionele beperkingen.

Lees verder »
Rekentool materialiteit bij NBA
De rekentool materialiteit staat vanaf nu op NBA.nl. NEMACC publiceerde begin dit jaar een onderzoek naar het gebruik van het begrip ‘materialiteit’ binnen de meest voorkomende opdrachten in het mkb. De NBA-tool is opnieuw vormgegeven en op de website geplaatst.
Lees verder »
Nieuwe Europese lijst btw-vrijgestelde gouden munten
De lijst van gouden munten voor het jaar 2019 in verband met de bijzondere btw-regeling voor beleggingsgoud is door de Europese Commissie vastgesteld. De in deze lijst vermelde munten worden in die lidstaten als beleggingsgoud beschouwd. De levering van deze munten is voor het gehele kalenderjaar 2019 vrijgesteld van btw.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Werknemers niet woonachtig in Nederland? Let op de nettolooneffecten!

In de belastingplannen 2018 is een maatregel gepresenteerd om de loonheffingskortingen (waaronder de Arbeidskorting en Algemene Heffingskorting) te beperken voor werknemers die niet in Nederland woonachtig zijn.

Lees verder »
5 manieren om als accountant relevant te blijven in het digitale tijdperk
BTW-tarief van 6% naar 9% ingewikkeld? Valt reuze mee
Financieren via je boekhoudpakket, dé oplossing voor het MKB?
OPLEIDINGEN
Kredietverstrekking
NOAB
30 november 2018
Visionplanner on Tour | Eindhoven
Visionplanner
29 november 2018
Cursus Box 2 en 3 in 2019: wat te doen met een miljoen?
Fiscaal Vanmorgen
20 november 2018
VACATURES
Gevorderd assistent accountant
Hoek en Blok
Sliedrecht
Senior Manager AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn
Verkoopadviseur
Muis Software
Heemskerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN