Vijf feiten over proefdieren.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Test: weet jij de logo's aan de juiste merken te koppelen?

Logo's zijn overal. Sommige zie je zo vaak dat je ze met je ogen dicht kunt uittekenen. Of toch niet? Als je er meer dan elf goed hebt, scoor je bovengemiddeld. Durf jij de uitdaging aan?

 
 
Quest
 

Wat wil jij weten? Stuur je vraag in en win!

Onze nieuwste Vraag & Antwoord-special verschijnt op 15 juni. Daarin beantwoordt Quest de 127 meest bizarre, vrolijke en moeilijke lezersvragen van het jaar. De beste vraag belonen we met 127 euro. Dus, waar wacht je nog op? Klik op de knop en stuur je vragen in. Wie weet beantwoorden we ze in de vragenspecial van 2021.

 
 
Quest
 

Dit zorgt ervoor dat wolken niet oplossen in de lucht

De grote meesters schilderden ze graag, de prachtige Hollandse wolkenluchten met afwisselend stapelwolken en blauwe lucht. Het zijn vooral stapel- of cumuluswolken die zo netjes bij elkaar blijven. Sluierbewolking en een egaal grijze lucht zijn minder afgebakend. Hoe ontstaat dat verschil?

 
 
Quest
 

Zijn we eenzaam vanwege corona? Ja, maar ook weer niet helemaal

Cafés dicht, bioscopen dicht, sportclubs dicht: er is bar weinig te beleven in coronatijd. En dan is er ook nog die avondklok, ingesteld zodat we vooral niet bij vrienden op bezoek gaan. Het heeft zo z’n effect: veel mensen voelen zich eenzaam. Toch is dat maar het halve verhaal.

 
 
Quest
 

Vijf dingen die je wil weten over het gebruik van proefdieren

Proefdiermuizen lijken niet alleen op elkaar, met hun witte huid en rode ogen, ze zijn zelfs volledig identiek. Families zijn genetisch gelijk geworden, door broers en zussen zo’n twintig generaties lang te laten paren. 

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Hebben mannen echt vaker zin in seks dan vrouwen?

Mannen willen altijd seks, en de vrouw moet hem vakkundig afwimpelen met hoofdpijnsmoesjes. Althans, dat is het gechargeerde beeld van de mannelijke en vrouwelijke seksdrive. Maar zit er een kern van waarheid in?