Wordt deze mailing niet goed getoond, klik hier.
Programma Uitfeest Utrecht staat nu online!
Thumbnail Image
Het is eindelijk weer tijd om te kunnen genieten van het culturele aanbod van Utrecht: het Uitfeest komt eraan! Op 11 en 12 september 2021 openen de culturele instellingen van de stad hun deuren en ontdek je wat Utrecht aan kunst en cultuur te bieden heeft. Het hele weekend kan het publiek veilig genieten van een divers aanbod van verschillende kunstvormen. Er is voor ieder wat wils. Naast het beleven van het programma als publiek, zijn er ook diverse (proef)lessen waar je nieuwe talenten bij jezelf kunt ontdekken.

Op 11 en 12 september is het publiek welkom bij onder andere Werftheater, BAK, basis voor actuele kunst, Stadsschouwburg Utrecht en Spoorwegmuseum. Ook zijn theatergezelschap Schweigman& en IMPAKT van de partij en is er programmering bij Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht en Festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek. En er is nog veel meer te zien en beleven! In deze nieuwsbrief geven we je alvast een preview van het Uitfeest programma.

Benieuwd naar het hele programma?
Op www.culturelezondagen.nl ontdek je de volledige programmering en kun je je aanmelden voor jouw favoriete programmaonderdelen.  

Kijk en volg Culturele Zondagen:
Instagram
Facebook
Youtube
 >>>
Jeugdtheater in de bieb
Sesar toneel
In de verschillende bibliotheken van Utrecht zijn verschillende activiteiten voor kids te beleven. Samen met muzikante Fredrike de Winter vertelt en speelt Annet het sprookje Meneer Pelsteel, uit haar nieuwe boek De meisjes, zeven sprookjes.

Ook kunnen kinderen van verschillende leeftijden toneelspelen in de bieb. Tijdens een theaterles van Sesar Toneel leer je hoe je je stem goed kan gebruiken op het toneel, hoe je teksten kan bedenken en onthouden, hoe je met anderen samen speelt en vooral hoe je plezier kan hebben met toneel! Geïnspireerd door verhalen uit de bieb maken ze een kleine voorstelling om te laten zien aan het publiek.

Ook voor peuters (2+) zijn er activiteiten in de Bibliotheek. Kom bijvoorbeeld samen lezen, spelen, zingen, klappen en avonturen beleven! Vergeet je avontuur-schoenen niet, je weet maar nooit waar je terecht komt…
 >>>
 
Wandelen door de stad
Catharijnesingel
De doorlopende kunstroute Out of office van Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) is gratis te bewandelen en start vanaf het Berlijnplein. De plattegrond voor de route kun je ophalen bij Venster, de Buurtwerkkamer of buurtcentrum Hoge Weide of downloaden op onze site. Bij elk kunstwerk hangt een QR-code waardoor je het verhaal achter het kunstwerk kunt zien en horen.

Op zaterdag 11 september verzorgt Gilde Utrecht speciale wandelingen rond de singel. Leer je over de rijke historie van de singel maar ook over hoe we de biodiversiteit rond de singel stimuleren. Voor filmliefhebbers is er de Nederlandse Filmroute app (gelanceerd tijdens NFF 2020). De app neemt je mee op een wandeling door Utrecht, langs plekken waar beroemde Nederlandse filmscènes zijn opgenomen.
 >>>
 
Ontdek je eigen talenten
Schrijfcafe
Voor iedereen die van verhalen houdt en verhalen wil vertellen verzorgt Raymond den Boestert van de Vertelacademie vanaf eind september de Basiscursus Verhalen Vertellen in Bibliotheek Neude. Tijdens het Uitfeest geeft hij vast een voorproefje. Doe mee en leer wat de bouwstenen van een goed verhaal zijn en hoe je de aandacht van het publiek kunt vasthouden.

ZIMIHC theater Wittervrouwen organiseert een open dag waar kids kennis kunnen maken met jouw favoriete bezigheid! Kom een proefles theater van Jeugdtheaterschool Utrecht volgen, krijg muziekles van Muziek voor ieder Kind of leer dansen met SET Producties. Ook voor volwassenen zijn er gratis proeflessen te volgen bij verschillende amateurscholen in de stad tijdens Try Out NAU>>>
UTRECHT marketing pos line RGB dpi
info@culturelezondagen.nl

030 2323080

Uitmail Facebook Uitmail Twitter Uitmail Twitter Youtube
U kunt zich hier afmelden van de mailing.
Stuur deze mailing naar een relatie

www.culturelezondagen.nl

Verzorgd door MailingLijst