Inloopbijeenkomst start werkzaamheden Arnhemseweg Zevenaar; 28 februari 2019

Woont u in de buurt van de Arnhemseweg in Zevenaar, of rijdt u er regelmatig? Op 28 februari 2019 organiseert de gemeente Zevenaar een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden aan deze weg. De aanleiding is de herinrichting, die in maart start.
Geïnteresseerd in de bijeenkomst?

Eisen grondwaterstand voor aanleg verdiepte ligging A15 Ressen - Oudbroeken

Voor het aanleggen van de verdiepte ligging van de A15, ter hoogte van Groessen, tot de aansluiting op de A12 mag de toekomstige aannemer het grondwaterpeil niet verlagen. Om de aanleg toch mogelijk te maken, wordt de verdiepte ligging gerealiseerd in een bouwkuip en worden passende maatregelen getroffen.
Lees welke maatregelen we treffen

Een nieuwe woonplaats voor de kamsalamander en poelkikker

Rijkswaterstaat start binnenkort met het aanleggen van twee amfibieënpoelen. Deze poelen komen op een perceel aan Den Oldenhoek, tussen Groessen en Loo, te liggen. Het aanleggen van de poelen maakt onderdeel uit van de natuurmaatregelen die het project ViA15 treft, voordat de nieuwe A15 wordt aangelegd.
Benieuwd waarom we de poelen aanleggen?

Hoe ziet de aansluiting A12 Zevenaar-Oost er straks uit?

Op 15 januari 2019 onthulden Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje en hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland Nelly Kalfs, een impressie van de toekomstige aansluiting A12 Zevenaar-Oost. De sneak preview vond plaats tijdens een ontbijt voor lokale ondernemers en bestuurders, vlakbij de locatie waar de aansluiting komt.
Lees meer over de sneak preview

Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland werken samen aan de Rijndijk

Rijkswaterstaat gaat tijdens de bouw van het project ViA15 een klein deel van het dijkversterkingsproject Sprok-Sterreschans van Waterschap Rivierenland uitvoeren. Met dit project verbetert het waterschap onder andere de bestaande Rijndijk. In december 2018 ondertekenden Nelly Kalfs, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Oost-Nederland en Goos den Hartog, heemraad Waterschap Rivierenland een overeenkomst waarin de samenwerking staat vastgelegd.
Meer over de samenwerking