ELF Voetbal nieuwsbrief van 17-02-2024
PSV-huurling Sergino Dest: "Blij dat Peter Bosz me niet als robot ziet"

Hij had afgelopen zomer niet de intentie om terug te keren op de Nederlandse velden. Toch schittert Sergino Dest dit seizoen in het shirt van PSV. In Eindhoven zet de 23-jarige vleugelverdediger, gehuurd van FC Barcelona, een geweldige serie neer. Een reeks die voor de 32-voudig international van de Verenigde Staten moet leiden naar zijn eerste landstitel. "Ik ben blij dat Peter Bosz geen trainer is die me als een robot ziet."


lees verder
Win het boek 80 x Willem van Hanegem, aparte wedstrijden en verhalen van De Kromme

Op 20 februari is het zover. Willem van Hanegem viert zijn tachtigste verjaardag. Vanwege deze bijzondere gelegenheid is een speciaal boek verschenen over De Kromme. Getiteld 80 x Willem van Hanegem, van de hand van Harry Walstra. Zoals de naam aangeeft een eerbetoon naar aanleiding van in totaal tachtig aparte wedstrijden en verhalen. Het boek is te winnen via elfvoetbal.nl.

lees verder
Nemanja Gudelj, grootheid in Andalusië: "Qua publiek deed Sevilla me een beetje denken aan NAC Breda"

Zijn eerste Europese hoofdprijs veroverde hij in een surrealistische ambiance. Door stilte omgeven. Afgelopen seizoen kon Nemanja Gudelj in een volledig uitverkocht stadion voor de tweede keer de Europa League-trofee optillen. Juist in een periode van tegenslagen in de familiekring. De 32-jarige Bredanaar, die interesse van PSV parkeerde en koos voor een langer verblijf in het zuiden van Spanje, is de afgelopen seizoenen bij Sevilla FC uitgegroeid tot een grootheid. "Nederland is voor mij thuiskomen. Spanje voelt steeds meer als mijn tweede thuisland."

lees verder
Dit zijn de meest loyale spelers in de top-5 competities

Sommige spelers veranderen elke transferperiode van team, terwijl andere voetballers hun hele carrière bij dezelfde club willen spelen. Denk bijvoorbeeld aan Francesco Totti die maar liefst 25 seizoenen bij AS Roma speelde. Welke huidige voetballers in de Europese top-5 competities zijn het meest trouw aan hun club? 

lees verder
AZ-huurling Tiago Dantas dankt zijn ouders: "Dankzij hen haalde ik goede cijfers op school"

Tiago Dantas deelde bij Bayern München de kleedkamer met onder anderen Robert Lewandowski. In totaal speelde de 23-jarige middenvelder twee duels voor de club uit Beieren. De belangrijkste les die de AZ-speler, gehuurd van Benfica, er leerde: iedere dag het uiterste uit jezelf halen. Een les die hem vanuit zijn jeugd bekend in de oren klinkt. "Toen ik een onvoldoende haalde, sprak mijn vader me een uur lang toe."

lees verder
Dit zijn de duurste transfers in het vrouwenvoetbal

Waar bij het mannenvoetbal miljoenen euro’s worden uitgegeven aan spelers, valt dit in het vrouwenvoetbal tegen. Al is er wel een ontwikkeling zichtbaar. Sinds een aantal dagen is zelfs het transferrecord verbroken. ELF Voetbal zet de duurste transfers in het vrouwenvoetbal voor je op een rij.

lees verder
Oud-Feyenoord speler Ruud Heus weer opgekrabbeld: "Was een jaar in behandeling bij een psycholoog"

Door een zwaar scooterongeluk van een van zijn dochters stelde het leven Ruud Heus (62) de laatste jaren op de proef, maar langzaamaan krabbelde de voormalige linksback van Feyenoord weer op. Hij blikt terug op zowel de moeilijkste periode van zijn leven als de tijd van zijn leven bij het succesvolle Feyenoord uit de jaren negentig. "Net voor Feyenoord - Ajax verstopten we de schoenen van Ed de Goey."

lees verder
Bellingham en Haaland drukken Gimenez uit top tien ESM Gouden Schoen

Na twee maanden is Santiago Gimenez uit de top tien van de ESM Gouden Schoen gevallen. Jude Bellingham, Erling Haaland en Kevin Denkey waren afgelopen weekend allen goed voor twee doelpunten waardoor ze de spits van Feyenoord passeerden op de ranglijst van het Europese topscorersklassement. De Mexicaan viel daardoor terug naar plek twaalf. Vangelis Pavlidis ziet zijn naam nog wel terug in de top tien. Op het nippertje.

lees verder
ELF Voetbal nr 2 met Brian Brobbey, Sergino Dest, Nemanja Gudelj, Ruud Heus, Tiago Dantas en meer!

In een moeizaam seizoen kent Ajax een opvallend lichtpuntje: Brian Brobbey. In de nieuwe editie van ELF Voetbal een uitgebreid interview met de net 22-jarige aanvaller. Ook zijn in nummer 2 interviews te lezen met PSV'er Sergino Dest, AZ'er Tiago Dantas, Sevilla-legend Nemanja Gudelj, oud-Feyenoorder Ruud Heus, oud-Ajacied Edgar Manucharyan en Armenië-ganger Sam Hendriks. En nog veel meer!

lees verder
WIN: Twee kaarten voor de bioscoopfilm 'Game On'!

Zin in een uitje naar de bioscoop met je zoon of dochter? In dat geval ben je op de goede plek. ELF Voetbal mag namelijk twee kaarten voor de splinternieuwe bioscoopfilm 'Game On' weggeven. Beantwoord de prijsvraag onderaan dit artikel en maak kans op de tickets! 

lees verder
PANNA! 83 met een superinterview met Brian Brobbey, Jackie Groenen, talentenfabrieken en acht superposters!

Een superinterview met Brian Brobbey, Jackie Groenen uitgebreid aan het woord en Malik Tillman ontleed! Het is allemaal te vinden in de nieuwe editie van PANNA! In nummer 83 ook een bijzondere In Kaart waarop je ziet waar de beste jeugdopleidingen van de wereld staan, we gaan in de PANNA! Awards op zoek naar de beste voetbalinfluencer en spraken met AZ-talent Myron van Brederode. En natuurlijk acht superposters!

lees verder