ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-12-2020
PSV lijkt klaar voor januari

PSV won gisteravond eenvoudig met 4-1 van VVV-Venlo en heeft daarmee het jaar 2020 afgesloten en lijkt klaar voor een spectaculair begin van 2021 waar alle topclubs elkaar in sneltrein vaart tegenkomen.


Lees verder
Samenvatting: Juventus - Fiorentina

Gaan we dan voor het eerst sinds 2011 een andere kampioen dan Juventus zien in Italië? Nadat de Oude Dame gisteren hoorde dat ze de reglementair gewonnen wedstrijd tegen Napoli alsnog moeten spelen en de punten die ze daar voor kregen vooralsnog kwijt zijn, werd tot overmaat van ramp verloren van Fiorentina. Bekijk de samenvatting van Juventus tegen La Viola.

Lees verder
Interview Ryan Gravenberch: "Vroeger deed ik niet aan omschakelen"

De wereld ligt aan zijn talentvolle voeten, terwijl Ryan Gravenberch (18) in de voetsporen van iedere middenvelder kan treden. Zijn tien voorbeelden en inspiratiebronnen samengesteld door het toptalent van Ajax zelf. 

Lees verder
De cel als succesformule: de les die Quincy Promes kan leren van Ruben Semedo

Hoewel nog veel zaken onduidelijk zijn omtrent de situatie van Quincy Promes, heeft de Ajax-aanvaller zelf in ieder geval een strohalm om aan vast te klampen. Ruben Semedo, verdediger van Olympiakos, behaalde zijn grootste successen als voetballer nadat hij vijf maanden in een Spaanse gevangenis zat.

Lees verder
Debutant Jonathan Mulder: "Ik miste de fans van ADO Den Haag"

Een debutant zondag op het veld bij ADO Den Haag. Jonathan Mulder betrad na rust het veld in de thuiswedstrijd tegen Ajax en met hem in de ploeg werd de 0-4 achterstand nog teruggebracht tot 2-4. "Eindelijk mijn debuut, maar eerlijk gezegd voelde dit niet zo."

Lees verder
Interview Jesse Bosch: over de kracht van FC Twente, De Lutte en verre reizen

Jesse Bosch (20) is een nog relatief onbekende naam in het verrassende FC Twente. De middenvelder uit eigen gelederen beleeft dit seizoen zijn doorbraak. Hoog tijd om eens kennis te maken. Over zijn ideale positie, trainingskampen in De Lutte en liefde voor alles wat met Spanje heeft te maken.

Lees verder
Interview Kay Tejan: "Ik hoorde direct dat al mijn haren zouden uitvallen"

Kay Tejan is ook dit seizoen een opvallende verschijning in de Tweede Divisie. De 23-jarige aanvaller van Kozakken Boys valt niet alleen in het oog door zijn doelpunten en goede spel. De oud-profvoetballer van FC Volendam heeft geen enkele haar op zijn lichaam. "Ik wist vooraf helemaal niets van auto-immuunziekten."

Lees verder
Interview Faris Hammouti: “Bij Feyenoord miste ik het om mezelf te kunnen zijn”

Het doel van Almere City is helder: zo snel mogelijk naar de Eredivisie. Een van de sterkhouders van de ploeg is de multifunctionele Faris Hammouti (23). Een monoloog over de strijd om het kampioenschap, zijn favoriete positie en zijn tijd in de jeugd van Feyenoord.

Lees verder
Interview Lieke Martens: "Corona laat je inzien waar het leven om draait"

Alsof ze de geest uit de fles toverde en drie wensen mocht doen. Een hond, kampioen van Spanje en de belangrijkste: naar huis. Vier maanden lang. Een luxe die ze nauwelijks kende. Corona bracht naast de bekende uitdagingen ook een aantal voordelen voor Lieke Martens.

Lees verder