ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-07-2022
PSV treft AS Monaco; wat kan men verwachten van de Monegasken?

PSV neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen AS Monaco. Het mag dus duidelijk zijn dat het voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij een loodzware klus wordt om het hoofdtoernooi van het miljardenbal te bereiken. Er moet immers afgerekend worden met een tegenstander van formaat.


lees verder
Transferoverzicht Eredivisie en Eerste Divisie zomer 2022 (update 3)

Op 1 juli is de transfermarkt weer officieel opengegaan. Twee maanden lang kunnen clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie weer volop spelers kopen en verkopen. Tot nu toe is er veel gebeurd. Wat? Dat is te lezen in onderstaand overzicht dat is geüpdatet.

lees verder
Bestel de Nationale Voetbalgids nu tijdelijk met gratis verzending

Op 5 augustus is het weer zover: dan verschijnt de extra dikke ELF Voetbal Nationale Voetbalgids 2022/23. Speciaal voor voetballiefhebbers die niet kunnen wachten op de start van het nieuwe seizoen is er nu de mogelijkheid om de seizoensgids te pre-orderen. Nu tijdelijk met gratis verzending.

lees verder
Deze ELF aankopen maken de Eredivisie nog leuker om te volgen

De transfermarkt is al weer een tijdje open en dus hebben de clubs uit de Eredivisie zich al flink versterkt. ELF Voetbal zocht uit welke nieuwelingen onze competitie komend seizoen een stuk leuker maken om te volgen. Van spelers met een groot potentieel, tot bekende routiniers die terugkeren in ons land.

lees verder
PANNA! 67 met de nieuwe golf talenten, de OranjeLeeuwinnen, Brobbey, Aké en Touzaniiii

De zomervakantie is nog niet begonnen of er ligt alweer een nieuwe PANNA! Naast ons Vakantie Doeboek is nu ook nummer 67 verschenen! Natuurlijk blikken we vooruit op het EK Vrouwen. Waar groeiden ze op? Welke generatie staat bij de mannen te trappelen om de fakkel van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi over te nemen? We spraken met Soufiane Touzaniiiii, met Brian Brobbey en met Nathan Aké. En nog veel meer!

lees verder
Dit moet je weten over de nieuwe Ajax-aanwinsten: Brobbey, Bassey en Conceicao

Het lijkt wel pakjesavond voor de supporters van Ajax, want zij werden de afgelopen dagen verrast met het nieuws dat hun club zich gaat versterken met maar liefst drie nieuwe spelers. Calvin Bassey, Brian Brobbey en Francisco Conceicao komen allemaal naar Amsterdam toe. Wat moet jij weten over de nieuwe aanwinsten?

lees verder
Beachsoccer-international Chelly Drost: "Tijdens onze toernooien is iedereen superrelaxed"

De zomer is aangebroken. Veel voetballers houden hun conditie op peil met beach soccer. Maar hoe werkt dat? En wat zijn handige tips? We vroegen het aan Chelly Drost, niet alleen speelster van Telstar Vrouwen en zaalvoetbalbekerwinnaar Os Lusitanos. Ook beachsoccer-international. "Probeer de bal altijd door de lucht te spelen."

lees verder
Even voorstellen: duo Francisco Conceição en Mykola Matvienko op weg naar Ajax

Het duurde even, maar Ajax is inmiddels op stoom op de transfermarkt. Na de recordbrekende transfer van Steven Bergwijn pakten de Amsterdammers deze week door met het contracteren van Owen Wijndal. Daar houdt het niet bij op. Ajax heeft opnieuw een duo in het vizier die de selectie moet versterken. We stellen de Portugees Francisco en de Oekraïner Mykola Matvienko kort voor. 

lees verder
Het dikke PANNA! Vakantie Doeboek is uit: tips, tricks, puzzels, quizjes en meer!

Het is (bijna) zomervakantie. De tijd van relaxen, zonnen, leuke dingen doen en veel voetballen. Natuurlijk mag het lezen van het PANNA! Zomerdoeboek daarbij niet ontbreken. Lekker op de achterbank moppen voorlezen, aan het zwembad puzzels invullen en op het veld tips opvolgen of truckjes nadoen. Op het veld? Op het zand natuurlijk, want we geven je ook tips hoe jij de koning of koningin van het strand kunt worden! Waar wacht je op!

lees verder
Win het boek Abdelhak Nouri: Een onvervulde droom

Een tragische gebeurtenis in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Op 8 juli 2017 krijgt Ajax-talent Abdelhak Nouri een hartstilstand waardoor hij nooit meer zou kunnen voetballen. Abdelhak Nouri: Een onvervulde droom vertelt het verhaal vanuit het perspectief van vrienden en familie. ELF Voetbal mag twee exemplaren weggeven. Beantwoord de vraag onderaan het artikel.

lees verder
Win het boek Italië 1982, Azuurblauwe voetbaltriomf

Een van de meest onverwachte Wereldkampioenen uit de historie. Italië greep in 1982 de mondiale titel door West-Duitsland in de eindstrijd te kloppen. Dat nadat de poulefase met drie gelijke spelen was afgesloten. Auteur Roberto Pennino heeft een prachtig boek over het WK in Spanje geschreven. ELF Voetbal mag vandaag drie exemplaren weggeven. Beantwoord de vraag onderaan het artikel.

lees verder