img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Bibliotheken weer open!

Op maandag 11 mei zijn de deuren van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek weer opengegaan. Voorlopig alleen voor het lenen en inleveren van boeken, met beperkte openingstijden en voor een beperkt aantal bezoekers. We hopen dat er snel meer mogelijk is. De bibliotheek is toegankelijk onder deze voorwaarden. Op de website en via onze social media vind je de laatste informatie en houden we je up-to-date! Tot gauw!
img
img

De Quizbroers presenteren: De pubquiz online

Nu een live versie van de pubquiz even niet mogelijk is gaan we digitaal aan het quizzen via Zoom. Doe mee aan deze online versie van de pubquiz! Meld je team vóór zondag 17 mei 18.00 uur aan met een e-mail. Kijk hier voor alle verdere informatie.
Maandag 18 mei, 19.45 uur, online
img
img

Walk&Talk online – Almere

In deze speciale Almeerse Walk&Talk online bijeenkomst vertelt Debbie Heijne (De Levende Sollicitatiegids) over solliciteren in coronatijd. Hoe verandert corona je zoektocht naar werk? Wat moet je anders doen? Welke kansen kun je ontdekken en hoe doe je dat dan? Meld je aan en doe mee!
Woensdag 20 mei, 13.00 uur, online
img
Lees verder

Online workshop: Werken aan je weerstand

"Wat kan ik nog meer doen om mijn weerstand te verbeteren?” Is dit een vraag die jou ook bezighoudt? Wil je graag je weerstand verbeteren, zeker nu het corona-virus zijn intrede heeft gedaan? Sandra de Vries, orthomoleculair voedingsdeskundige legt je in dit webinar de basisbeginselen uit over voeding en leefstijl en de invloed daarvan op je immuunsysteem. Wil je hier online bij aanwezig zijn? Meld je dan gauw aan met een e-mail.
Dinsdag 26 mei, 19.30 uur, online
Lees verder
img

IDFA documentaires gratis te bekijken

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) heeft op haar website zo’n 300 documentaires staan die gratis online te zien zijn. Daarnaast bevat de website ook nog honderden andere documentaires die je tegen een kleine vergoeding kunt bekijken. Zie je door de bomen het bos niet meer in het aanbod? Maak dan gebruik van de verschillende tiplijstjes.
img

ThuisBieb: 100 gratis e-books voor leden en niet-leden

Of je nu lid van de bibliotheek bent of niet. De ThuisBieb-app is te downloaden in de App Store (Apple) én in de Google Play Store (Android) De selectie e-books bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Heb je een vraag over de ThuisBieb? Bel dan met 036-548 60 00 of stuur een e-mail naar info@denieuwebibliotheek.nl
img

Columnwedstrijd

Het coronavirus heeft ons leven flink op zijn kop gezet. Onze vrijheid is beperkt en we maken ons zorgen over onszelf en onze dierbaren. Hoe ga jij hiermee om? Laat het ons weten en schrijf het in een column van maximaal 600 woorden. Inzenden kan tot en met 1 juni. Stuur je column op naar programmering@denieuwebibliotheek.nl onder vermelding van je naam, adres en leeftijd.
Lees verder
img

Virtuele bieb

Onze virtuele biebpagina is 24/7 beschikbaar met veel handige informatie en leuke online bezigheden voor jong én oud. Check de pagina!
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden