PUT SOMMEREN PÅ GLAS Syltning er smagen af sommer og kan forlænge glæden af sæsonens frugter og bær til efteråret og helt ind i vinteren.
Det er guld værd at kunne finde krukken med blommechutney frem, når vi spiser de mørke og tunge simreretter i januar. Som et lille, smagfuldt glimt af sol og sommer og et gensyn med lyset i en mørk tid. Eller når vi ved juletid hælder lun kirsebærsovs over den klassiske risalamande - prikken over i'et er dine egne syltede bær midt i decembermørket.
Find gryder, glas, krukker og patentlåg frem og put sommeren på glas!
Sukkersyltning Sukkersyltning bruges mest i forbindelse med syltning af frugt og bær.
Eddikesyltning Eddikesyltning, der kombinerer effekten af surt og salt, er en god metode til at konservere grøntsager med. Holdbarhed Husk at mærke alle dine syltesager med indhold og dato, og stil dem køligt og mørkt. Som hovedregel skal de syltede sager spises inden for et år. BLOMMERELISH Brug de gode danske blommer, som har masser af smag og kraft til denne opskrift.
En blommerelish er skøn til sensommeren og efterårets varme retter eller som tilbehør til ostebordet. Relish er en skøn måde at forlænge levetiden på sæsonens frugter og bær.
BROMBÆRSYLTETØJ En skøn opskrift på en helt klassisk brombærsyltetøj. Tilsæt citronverbena, citronmelisse eller mynte, når du tager gryden af, for at give den ekstra smag. Skal dit syltetøj bruges til dessert, kan du smage den til med eau-de-vie, gin eller en god rom.
JUICE AF HAVTORN Denne saft smager bedst når den serveres helt kold med isterninger og et par havtornbær. Du kan sagtens lave en stor portion – saften holder sig fint i køleskabet.
Hold øje med kirsebærrene Sådan bruger du bærrene Forlæng glæden
DE MIDNATSBLÅ HYLDEBÆR Nu er sommerens hyldeblomster blevet forvandlet til sorte klaser af hyldebær. Du finder træerne i skovbryn, krat og levende hegn, og ofte i gamle haver. Pluk de modne klaser af, og skyl dem. Husk altid at koge hyldebærrene, inden du spiser dem.
Skal du bruge dem til saft, skal du klippe de grovere stilke af. Skal bærrene bruges til syltetøj, må du nippe dem af med fingrene eller bruge en gaffel. Prøv at lave Grevskabets syltetøj: lige dele hyldebær og syrlige æbler koges med sukker, og smages til med citron. I det hele taget kan hyldebær og æbler noget sammen, fordi æblerne giver syre til de ellers fade bær.
Her er en opskrift på en varm hyldebærsuppe med æbler og sprødt brød. Du skal bruge: 500 g hyldebær, 150 g sukker, 1 liter vand, 2 spsk. maizena, 2 spsk. vand, 2 æbler, 4 skiver lyst brød, 10 g smør, 10 g sukker.
Pluk de groveste stilke fra hyldebærrene, og kom bærrene i en gryde med sukker og vand. Kog bærrene i 20 min., til de smatter ud. Rør maizena og vand sammen. Tag suppen af blusset, sigt bærrene fra, og rør maizenablandingen i saften. Lad suppen trække i 10 min.
Fjern kernehusene fra æblerne, skære dem i tern på ca. 1x1 cm, og kom dem i suppen. Skær brødet i tern på 2x2 cm, rist det i smør på en pande, og drys sukker over, når det er lyst gyldent.
Sæt brødterningerne på bordet sammen med suppen, og lad de spisende selv drysse i.
VORES SERIE AF MARMELADE Vi har udviklet en serie af marmelader, af de fineste råvarer af bær og frugter, som vi sætter i selskab med urter eller blomster, der komplimenterer bærrets smag. Vi koger marmeladerne med sukker og tilsætter syre fra eks. citron for at fremme aromaerne og holde sukkeret i skak. Marmeladerne har et højt frugtindhold og indeholder ikke tilsætningsstoffer af nogen art.
Find marmeladerne i Coops butikker landet over og i Meyers Deli og i Meyers Bageri. Eller online på coop.dk/mad.
Dampfærgevej 10, 2100 København Ø
Du modtager denne email, fordi du er tilmeldt Meyers nyhedsbrev. Du kan til enhver tid framelde dig via link i bunden af vores nyhedsbrev.
|