Beste meneer / mevrouw Do
In 2020 viert Nederland 75 jaar vrijheid. Ter ere van dit themajaar geeft PostNL onder andere de Gouden Postzegel in teken van de bevrijding van Nederlands-Indië uit. Over precies een maand, op 15 augustus, wordt deze bevrijding gevierd. 

Op 5 mei 1945 kwam er een eind aan de Tweede Wereldoorlog in Nederland, en al snel daarna in de rest van Europa. Buiten Europa duurde de oorlog echter nog voort. Pas op 15 augustus vond met de capitulatie van Japan de bevrijding van Nederlands-Indië plaats. Het huidige Indonesië was sinds 1942 bezet door Japan. Tijdens de Nationale Herdenking 15 augustus 1945 bij het Indisch Monument in Den Haag herdenken we jaarlijks alle slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië.   

nijntje 65 jaar
Nijntje is 65 jaar en dat vieren we! Tijdens een vakantie in Egmond aan Zee diende een wit konijn in de tuin van het vakantiehuisje van Dick Bruna en zijn familie als inspiratie voor nijntje. De verhaaltjes die hij schreef over dit beroemde konijn zijn inmiddels in meer dan 50 talen vertaald, en er zijn meer dan 85 miljoen nijntje-boeken over de hele wereld verkocht. De Koninklijke Nederlandse Munt viert de 65e verjaardag van nijntje met een ode aan Dick Bruna in drie uitgiften die bestelbaar zijn vanaf 23 juli 09:00 uur! Als dat geen feest is…
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: Gouden Postzegel bevrijding Nederlands-Indië
65 jaar nijntje
 Nederlandse munten
 Buitenlandse munten
 Abonnementen
 Collecties
 Accessoires en Cadeaus
Volg ons
Contact
Instagram
Facebook
 YouTube
Service
› Gegevens wijzigen
› Afmelden
© 2020 Koninklijke Nederlandse Munt