Kennisbanken E-installatie
Online versie
PV-installatie aansluiten op groepenkast: de omvormer 
Er komt aardig wat kijken bij het aansluiten van een pv-installatie op de groepenkast. Expert Jan Velthuis gaat in op verschillende aandachtspunten. In dit artikel gaat het over de omvormer.
Lees verder >
Coronacrisis: meer herstel dan vertrouwen in de installatiebranche     
Er lijkt op z’n minst sprake van voorzichtig herstel. Zeker onder de installatiebedrijven. Zo blijkt uit de derde editie van BouwMonitor, een onderzoek van Installatie Journaal en USP. 
Lees verder >
4 miljoen slimme meters niet geschikt voor energietransitie 
Slimme meters moeten in twee richtingen realtime data kunnen uitwisselen, met gegevens over onder meer het verbruik, de opwek en actuele energieprijs. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
HaloX inbouwbehuizing
Het HaloX® behuizingssysteem biedt ruimte aan spots en speakers in betonnen vloeren en wanden. Bij gietbouw, prefabbouw, latere installatie en zichtbeton. Modulair en flexibel in alle inbouwdiameters en -diepten. Nu ook met meervoudige buisinvoer en voor voorgemonteerde kabels.
Feit of fabel: aardgasketel is schoner dan warmtepomp
De warmtepomp krijgt regelmatig kritiek te verduren. Er wordt zelfs beweerd dat de warmtepomp meer CO2 uitstoot dan een gasketel.
Lees verder >
Zonnepanelen op Thialf uitgeschakeld wegens brandgevaar
De directie van ijsstadion Thialf heeft 5.000 zonnepanelen op het dak uitgezet. Verzekeraars zien een hoog risico op brandgevaar.  
Lees verder >
(advertorial)
alt
Ontdek de Berker designserie
Het zijn de kleine details die ertoe doen. Of het nu gaat om installatiegemak, hoogstaande kwaliteit of uitzonderlijk design. Hager schakelmateriaal maakt het verschil. Met de eindeloze designmogelijkheden creëer je voor elke individuele wens een blikvanger binnen je interieur.
Meer nieuws
(advertorial)
Aarding
Kennismiddag Aarding
Aardingssystemen zijn belangrijk voor onze veiligheid. Goede elektrische installaties zijn mede afhankelijk van een goed ontwerp en aanleg van het aardingssysteem. De Kennismiddag behandelt o.a. veiligheidsaspecten (TT- en TN-stelsel), potentiaalvereffening, bliksembeveiliging en EMC-maatregelen.
Partnernieuws
In Almere worden bijzondere woningen gebouwd
'Genieten van het goede leven.' Onder dat motto bouwt Barnyard Living bijzondere villa’s in Almere. Ze zijn zo duurzaam gebouwd dat ze energie opleveren. 
Lees verder >
Blog
Zonnepanelen en de grote lenteschoonmaak
In de lente wordt vaak het onderhoud van zonnepanelen ingepland. Deze periodieke controle is uiterst belangrijk.
Lees verder >

(advertorial)
Kennismiddag
Voor niks gaat de zon op
Maar voor PV-installaties is kennis nodig! Breng in één middag uw technische kennis up-to-date. Met praktijkgerichte oplossingen die aan de gewijzigde regelgeving voldoen. Als deelnemer aan de Kennismiddag ontvangt u na afloop een certificaat en het Praktijkboek PV-installaties.   
Whitepaper
Elektrische voertuigen opladen
De snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen (EV’s) vereist een overeenkomstige infrastructuur voor het opladen van de accu’s.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright