Er valt nog veel winst te boeken
Installatie Journaal
Online versie
PV kan veel slimmer en veel beter
Kristallijn silicium zonnecellen zijn al decennialang dominant bij de omzetting van zonlicht in elektrische energie. Het lijkt wel uitontwikkelde technologie. Toch valt er nog veel winst te boeken weten de onderzoekers van het nieuwe TNO Solar Lab. 
Lees verder >
Wat zijn netwerkprotocollen?
Wie bij de koning op bezoek komt, moet zich houden aan ‘het protocol’: afspraken over hoe men zich moet gedragen, wat en wanneer iets mag zeggen. Netwerken hebben dit ook; een netwerkprotocol legt vast hoe apparaten zich moeten gedragen.
Lees verder >
De ontwikkeling van volledig circulaire zonnepanelen
Bij de productie van pv-panelen werd in het verleden weinig nagedacht over het hergebruik van de gebruikte materialen aan het einde van hun levensduur. 
Lees verder >
Waar moeten ATEX-kabels voor vaste aanleg aan voldoen?
De ATEX-installatienorm EN 600079-14:2014 beschrijft kwalitatieve eisen voor een kabel. Waar moeten ATEX-kabels en ATEX-wartels voor vaste aanleg aan voldoen?
Lees verder >
Vakbeurs Energie: voor iedereen die betrokken is bij de energietransitie
"De Vakbeurs Energie vormt samen met Prefab, Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power een ontmoetingsplaats voor iedereen die betrokken is bij de energietransitie.” Dit zegt Fedde van der Woude, directeur van beursorganisator 54events. 
Lees verder >
(advertorial)
Special
Droogbouw vloerverwarming
Het 18mm dunne watergedragen MAGNUM HeatBoard W is direct toepasbaar onder zwevende hout-, parket- of laminaatvloeren. De systeemplaten kunnen als puzzelstukken aan elkaar worden gelegd. Hierna kan de 12mm MAGNUM Tube vloerverwarmingsbuis er eenvoudig worden ingeklemd.
Meer artikelen
(advertorial)
alt
Alles-in-één energieopslag
De Home Power Station is de krachtigste huisenergiecentrale op de markt. Een alles-in-één-oplossing met ruime accucapaciteit, hoog vermogen en directe aansluiting van 50 zonnepanelen. Opgewekte energie blijft in je eigen beheer en zet je vervolgens slim in.
Sponsored content
Voorkom brand met nieuwe generatie cloud-energieverdeler
Wanneer een draad in een energieverdeler oververhit is, neemt het risico op brand toe. Om het niet zover te laten komen, moeten installateur en gebouwbeheerder op tijd gewaarschuwd worden.
Lees verder >
(advertorial)
alt
100% stekerbaar installeren
In een vroegtijdig stadium samenwerken, levert schaalvoordelen op. Minder mankracht, sneller werken en lagere faalkosten. Attema biedt de oplossing voor elke situatie: 100% stekerbaar installeren voor de woningbouw, utiliteitsbouw en in betonnen wanden en vloeren.
Blog
NEN 1010:2020 & veilige installaties
Onlangs is de nieuwe uitgave van NEN 1010 gepubliceerd. In deze uitgave, NEN 1010:2020, is een aantal bepalingen verwijderd dan wel aangepast. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Vakbeurs Energie gaat door!
Onmisbare schakel in de energietransitie. Bindend element ter bevordering van kennisdeling en zakendoen. Van 12 t/m 14 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, gelijktijdig met de vakbeurzen PREFAB, Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power.
Overzichtsartikel
Thuisaccu’s: vragen en antwoorden
De thuisaccu kan een interessante markt worden voor installateurs. Zeker wanneer na 2023 de salderingsregeling wordt afgebouwd.
Lees verder >
Topjobs
Koeltechnisch Engineer (industrie)
Veld Koeltechniek bv
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright