Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste partijgenoot,

Het wordt voor steeds meer mensen moeilijk om de rekeningen te betalen. Het Rode Kruis deelt voedselpakketten uit in Nederland. Huurders zien de huurtoeslag dalen en de huurprijzen stijgen. Ook bij de schuldhulpverlening kloppen steeds meer mensen met een middeninkomen aan. 

De PvdA en GroenLinks willen daarom dat het kabinet nog voor het zomerreces met een sociaal pakket komt, zodat mensen iedere maand gewoon rond kunnen komen. 

Het CPB voorspelt dat er volgend jaar 995.000 Nederlanders onder de armoedegrens leven. Ondertussen lopen CEO's en aandeelhouders binnen door de prijzen meer te verhogen dan de inflatie. En dat terwijl de lonen van hun medewerkers achterblijven. Het kabinet kijkt ernaar en doet niets. Dat moet nu eens afgelopen zijn. 

Daarom is sociaal beleid nodig. Er moeten voorstellen komen om de inkomens te verhogen, het aantal mensen in armoede terug te dringen, en compensatie te geven voor ouders met kinderen - nu de gratis kinderopvang uitblijft. 

Als PvdA nemen we in ieder geval geen genoegen met vage toezeggingen. Dat is GroenLinks met ons eens. Dat maakten we samen dan ook duidelijk tijdens het debat over de voorjaarsnota vandaag. Als sociaal beleid uitblijft, kunnen we de plannen van het kabinet niet steunen

We staan niet toe dat mensen in armoede blijven terwijl de welvaart van enkelen stijgt. Het is tijd voor het kabinet om verantwoordelijkheid te nemen en concrete maatregelen te treffen om de groeiende kloof tussen arm en rijk te verkleinen. Samen met GroenLinks blijven we strijden voor een solidair Nederland waarin iedereen gelijke kansen krijgt.

Met hartelijke groet, 

Attje Kuiken
 

Henk Nijboer hield tijdens het Groningendebat een emotioneel betoog over de ellende in zijn provincie. "Het gaat je als Groninger toch onder de huid zitten om in de ogen van ouders van vrienden te zien dat ze het vertrouwen in de overheid volledig zijn kwijtgeraakt." Hij pleit voor directe investeringen om ook complexe schades op te lossen en de leefbaarheid in de provincie te verbeteren. "Het is tijd dat er recht gedaan wordt aan de Groningers.

Geweldig nieuws vanuit onze Europese fractie: maatschappelijk verantwoord ondernemen is straks geen keuze meer, maar een plicht! Grote bedrijven worden verplicht om alle negatieve gevolgen voor mens en milieu in hun aanvoerketen in kaart brengen. Ook kunnen slachtoffers van deze praktijken makkelijker een schadevergoeding krijgen. Dit wordt allemaal geregeld met de anti-wegkijkwet van Europarlementariër Lara Wolters die deze week is aangenomen door het Europees Parlement!

Om zoveel mogelijk van onze Europarlementariërs in het Europees Parlement te krijgen, hebben we een sterke campagne nodig. Daar zoeken we enthousiaste mensen voor. Tijdens het gratis trainingsprogramma 'De Europeanen' word je klaargestoomd om de campagne mee te organiseren. Je gaat op werkbezoek in Brussel, maakt kennis met onze Europarlementariërs, en krijgt verschillende trainingen. Interesse om mee te doen? Meld je aan

En verder:

Dit weekend: Zaterdag zijn er weer twee grote evenementen. We komen in Den Haag bij elkaar met nieuwe leden in het Tweede Kamergebouw. En in Deventer is het Rooie Vrouwenfestival met interessante sprekers, discussie, en muziek!
PvdA Praat gemist: De aflevering 'Voltijdprinsen en Deeltijdprinsesjes' was een groot succes! Heb je het gemist? Je kunt de aflevering terugluisteren via onze podcast of bekijken op YouTube. 
Digitalisering vanuit linkse waarden: Welke politieke keuzes zijn er nodig om de digitale samenleving van morgen vorm te geven? We hebben het erover tijdens de Digital Summit op 24 juni van GroenLinks netwerk 'Digitale Samenleving'. Ook PvdA'ers zijn van harte welkom!
Ledengesprekken: Nog niet de kans gehad om mee te praten over onze toekomst? Check hieronder dan welke data er nog over zijn. Je hebt nog tot eind deze maand om aan te sluiten bij een ledengesprek!

Agenda

  9 juni: Ledengesprek over linkse samenwerking (Groningen)
10 juni: Rooie Vrouwenfestival (Deventer)
12 juni: Ledengesprek over linkse samenwerking (Almere) 
15 juni: PvdA Buitenlandcommissie - Afrikastrategie (Online)
17 juni: Ledengesprek over linkse samenwerking (Arnhem) 
19 juni: Netwerk Defensie werkbezoek (Johannes Postkazerne Havelte)
21 juni: Ledengesprek over linkse samenwerking met jongeren (Utrecht)
24 juni: Ledengesprek over linkse samenwerking (Leeuwarden) 
24 juni: Digital Summit 2023 (Utrecht)
26 juni: Ledengesprek De Linkse Zomer (Amsterdam)
 

Kijk voor alle activiteiten, ook van lokale afdelingen, op PvdA.nl/kaart

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: klik dan op onderstaande link E-mailvoorkeuren.