Partij van de Arbeid

Partijpost

Beste partijgenoot,

Het voorjaar is nu echt in volle gang. Tijd om met frisse energie weer naar buiten te gaan en elkaar op te zoeken. Dat begon voor mij vorige week al met de start van het coachprogramma Samen Sterker. Ik had de eer om dit traject te openen voor de enthousiaste mensen die hiermee aan de slag gaan. Het was inspirerend om te zien hoe gemotiveerd iedereen is om van elkaar te leren en zo verschil te maken voor de sociaaldemocratie in Nederland. 

Ondertussen zijn we druk bezig met de voorbereidingen op de Europese verkiezingscampagne. Zo kwamen we afgelopen weekend bij elkaar met de campagnecoördinatoren. En kregen we een voorproefje van de posters. Ik kan met trots zeggen dat we klaarstaan om er weer een succes van te maken!

Ook kijken we uit naar de Dag van de Arbeid op 1 mei. Op deze dag vieren we de successen van de arbeidersbeweging, zoals het minimumloon en de 8-urige werkdag. Tegelijkertijd moet er nog veel gebeuren om de groeiende ongelijkheid tegen te gaan. De PvdA laat dan ook op verschillende plekken in Nederland van zich horen. Zelf spreek ik een lezing uit in Heerenveen en sluiten we als partij aan bij de FNV-mars in Amsterdam. Lees vooral verder om te zien wat er allemaal te doen is op deze belangrijke dag. 

Tot slot kijk ik enorm uit naar onze congressen volgende week zaterdag. Heb je het blokkenschema al gezien? Het belooft een actieve, gezellige dag te worden met onze Europese kandidaten, politici, en natuurlijk duizenden leden. Ik hoop je daar tegen te komen! 
 

Hartelijke groet, 

Esther-Mirjam Sent
Partijvoorzitter PvdA

P.S. We hebben weer twee mooie vacatures. Tot en met dit weekend kun je nog reageren op de functies Junior Projectcoördinator en Medewerker Beleid & Belangenbehartiging. We horen dus graag snel van je.  

1 mei: Dag van de Arbeid

Onze partij komt voort uit een arbeidersbeweging van vakbonden en politieke strijders die samen hun idealen verdedigden: solidariteit, vrijheid, en gelijkwaardigheid voor iedereen. Dit jaar gaan we op 1 mei weer de straat op om op te komen voor diezelfde waarden. In de Eerste Kamer dreigt de verhoging van het minimumloon namelijk alsnog te sneuvelen. En ook de ongelijkheid in Nederland neemt steeds verder toe. Laat van je horen tijdens de FNV-mars in Amsterdam en loop met ons mee. Kun je overdag niet, kom dan 's avonds naar de Pelgrimskerk in Rotterdam. Hier houdt Jesse Klaver de Spiekmanlezing waar hij ingaat op het belang van samenwerking en ons rood-groene verbond. En natuurlijk ben je van harte welkom bij de lezing van Esther-Mirjam Sent in Heerenveen. 


Ook andere afdelingen organiseren 1 mei-activiteiten. Check dus wat er te doen is bij jou in de buurt en doe mee!

Op pad met FMS

Ondertussen zit onze Buitenlandstichting FMS niet stil met ontmoetingen in buiten- en binnenland. In maart was bestuursvoorzitter Bert Koenders in Praag voor een bijzondere herdenking van Max van der Stoel en filosoof Jan Patočka. Lees hier meer over wat zij voor elkaar betekend hebben tijdens de Koude Oorlog. 
Op 17 april is er een politiek café met Thijs Reuten in Groningen. Daar gaan we het hebben over de democratie en rechtsstaat in Europa. En we sluiten af met een borrel! Hier kun je zelf bij zijn. Meld je aan via de FMS-website. 

Snelcursus debatteren

Op 18 mei sluit onze leergang ‘PvdA Debatteert’ af met een fysieke debatdag en jij kan erbij zijn. Je krijgt een snelcursus debatteren en je kennis die middag meteen in de praktijk brengen met een echt debat. Daarnaast kun je vanuit het publiek de kunsten van de mensen die de leergang gevolgd hebben bewonderen. Tijdens de laatste ronde krijgen we gezelschap van een special guest aan wie je daarna vragen kunt stellen. En uiteraard sluiten we af met een borrel. Lijkt dit je wat? Er is plek voor 15 tot 20 personen. Wie het eerst komt, het eerst maalt, dus meld je snel aan!

En verder: 

  • WBS: Het nieuwe boek van Tim 'S Jongers ligt vanaf 21 mei in de boekhandel. Reserveer het nu alvast bij De Correspondent.
  • Europese PvdA’ers op de bres voor bestaanszekerheid: Agnes Jongerius en Elmar Smid verbazen zich over het gebrek aan aandacht voor bestaanszekerheid sinds de Tweede Kamerverkiezingen. "We snappen de vertraging niet, want later dit jaar moet het er toch van komen." Lees het hele artikel in Trouw. 


Heb jij iets wat geschikt is voor de maandelijkse PvdA Partijpost? We horen het graag! Mail je idee naar redactie@pvda.nl

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van de Nieuwsbrieven nieuwsbrief. Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: Klik dan op onderstaande link.

Schrijf je uit voor {{category.name}} e-mails.