Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 16 mei 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
PwC, Deloitte en KPMG deden zaken in Tsjetsjenië
PwC, Deloitte en KPMG hebben in het verleden zaken gedaan in Tsjetsjenië en gingen daarmee lijnrecht in tegen hun eigen mensenrechtenstatements. Dat meldt Follow the Money (FTM) na eigen onderzoek.
Lees verder »
Van Rij verwacht miljarden belastingschuld af te moeten schrijven
Tussen de 25 en 30% van de 282.000 bedrijven die uitstel van belastingbetaling hebben gekregen tijdens de coronacrisis zullen hun schuld aan de fiscus niet kunnen terugbetalen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Loonservice: altijd continuïteit in je salarisadministratie

De salarisadministratie is een continu proces. Maar hoe garandeer je die continuïteit? Met Fiscount Loonservice en ons Nmbrs-account. Wij zijn je persoonlijke helpdesk en je back-up als ondercapaciteit dreigt. En stap je over op de salarissoftware van Nmbrs, dan liggen er mooie inkoopvoordelen en extra tools op je te wachten.

Lees verder »
Onderzoek Deloitte naar mondkapjesdeal mogelijk niet voor de zomer afgerond
Het langverwachte rapport van Deloitte over de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden en diens zakenpartners is wellicht niet voor de start van het zomerreces van de Kamer beschikbaar. Dat heeft minister Helder voor Langdurige Zorg en Sport laten weten in een Kamerbrief.
Lees verder »
OM ziet belastingfraude via te lage prijs Amsterdamse vastgoeddeal
Het Openbaar Ministerie verwijt een 57-jarige man uit Amstelveen belastingfraude. Centraal staat de vraag of de overdrachtsprijs van € 8.450.000 van samengevoegd pand op de Kalverstraat en Rokin in Amsterdam pand een zakelijke prijs is geweest.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 29 juni de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Ontslag op staande voet IKEA-medewerker vanwege maaltijdbon onterecht
Een werknemer van IKEA is ten onrechte op staande voet ontslagen omdat hij in strijd met de regels een tweede maaltijdbon bij de personeelsreceptie ophaalde en daarover volgens de meubelgigant herhaaldelijk niet naar waarheid verklaarde, heeft het gerechtshof Den Haag geoordeeld. Het hof herstelt de arbeidsovereenkomst.
Lees verder »
Grant Thornton zet met twee overnames verder in op duurzaamheid
Grant Thornton versterkt haar sustainability en impactdienstverlening door het overnemen van Avance Impact en Wolfs Company. De drie voormalig directeur-eigenaren, Edith Kroese en Jacoline Plomp (van Avance Impact) en Esther Wolfs (van Wolfs Company) worden naast Emma Verheijke partner in de duurzaamheidpraktijk van Grant Thornton.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
3 randvoorwaarden voor een schaalbaar advieskantoor

81,4% van ondernemend Nederland wil dat de accountant verder kijkt dan de jaarrekening en strategisch advies geeft voor de lange termijn. Voor kantoren waar piekdrukte en een personeelstekort heerst is dit een uitdaging. Want waar ga je de tijd en ruimte vandaan halen om dit te doen? Je bedrijf opschalen is een mooie oplossing. Met […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Leergang Herstructureringsdeskundige voor accountants wordt herhaald

Een grote groep ondernemers zal de komende maanden vaststellen dat zij niet in staat zijn om hun coronaschulden volledig terug te betalen. Dat houdt in dat zij maatregelen moeten nemen. Daarvoor zullen ze in veel gevallen terugvallen op hun accountant. Speciaal voor accountants en financieel professionals die ondernemers hierbij willen ondersteunen is er de leergang […]

Lees verder »
Inwoner van België ontvangt Nederlands pensioen, Nederland mag heffen
Een inwoner van België ontvangt Nederlands pensioen. De rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat Nederland het heffingsrecht over de pensioenuitkeringen heeft. Het beroep op het vertrouwensbeginsel faalt.
Lees verder »
Koninklijke onderscheiding voor forensisch accountant Hans Vonk
Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor zijn pensionering in Hoofddorp is forensisch accountant Hans Vonk (66) van KPMG benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze koninklijke onderscheiding kreeg hij uit handen van burgemeester Jan Nieuwenburg van zijn woonplaats Hoorn.
Lees verder »
Geen verlaging btw-tarief op livestreaming voorstellingen en concerten
Staatssecretaris Van Rij van Financiën is niet bereid om tegemoet te komen aan het verzoek van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties om livestreaming van voorstellingen en concerten onder het lage btw-tarief te laten vallen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Grootste stijging windenergie op land tot nu toe
Minister Kuipers: financieel beheer corona-uitgaven verbeterd
Rechtbank vindt schaderapport EY broddelwerk
Geen dienstbetrekking bestuurder vanwege overeenkomst van opdracht
OPLEIDINGEN
Online Lunch & Learnsessie van datagedreven werken naar adviseren
DizzyData Nmbrs
19 mei 2022
Online cursus Auto van de zaak
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
24 mei 2022
Word interne vertrouwenspersoon in één dag
The Legal Company
22 juni 2022
VACATURES
Professional – Loonadministrateur Onderwijs
Van Oers
Breda/ Oosterhout
Administratief consulent (32-40 uur)
BROADSTREET
Amsterdam
Fiscalist
SNP Adviseurs
Twello
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN