Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 16 oktober 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
PwC doorbreekt grens van een miljard euro omzet
De omzet van PwC zit na een minder jaar weer in de lift, blijkt uit het vrijdag gepresenteerde jaarbericht over het boekjaar 2022/2023. In die periode noteert het big four-kantoor in Nederland een omzetgroei van 11% naar 1.033 miljard euro, en daarmee komt de omzet voor het eerst boven de grens van een miljard uit.
Lees verder »
DBA of VBA – wat maakt het uit?
Vrijdag 6 oktober jl. is het wetsvoorstel ‘verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’ (VBA of VBAR) ter consultatie gepubliceerd. Dit betreft de langverwachte wetgeving omtrent het inhuren van zzp’ers en de vraag of die al dan niet een arbeidsovereenkomst hebben. Volgens minister Van Gennip wordt het allemaal veel duidelijker en eenvoudiger…
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nederland: land van groei, maar ook van groeiende ongelijkheid?

Columnist, opiniemaker en ondernemer Sander Schimmelpenninck onderzoekt vermogens- en kansenongelijkheid in Nederland. Welke mogelijke oplossingen zijn er om die kloof te overbruggen? Hoe bouwen we een rechtvaardiger toekomst voor iedereen? Ontdek meer op het Work Smarter event op 2 november in Utrecht.

Bestel je ticket »
Hof: bijtelling privégebruik voor accountant met Porsche Cayenne terecht
Een accountant kwam in hoger beroep bij het gerechtshof ’s-Hertogenbosch met een nieuwe rittenadministratie, waaruit moest blijken dat hij zijn Porsche Cayenne in 2016 voor niet meer dan 500 kilometer voor privédoeleinden had gebruikt. Het hof is echter niet overtuigd. De ter zitting afgelegde verklaringen van de accountant doen afbreuk aan de door hem opgestelde […]
Lees verder »
Wetsvoorstel: re-integratieverplichtingen in het tweede ziektejaar wijzigen
Kleine en middelgrote werkgevers en hun werknemers na het eerste ziektejaar duidelijkheid geven over de vervanging van een werknemer. Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vrijdag een conceptwetsvoorstel in consultatie gebracht dat daarop is gericht. Het voorstel is een van de afspraken uit het brede arbeidsmarktpakket van dit voorjaar.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online excel training speciaal voor de belastingadviseur (verdieping)

Als belastingadviseur kun je eigenlijk niet zonder Excel. Ben jij al bekend met de vele mogelijkheden? Voor deze training ben je de basis voorbij en echt aan verdieping toe. Debby Kettler leert je op 23 november hoe je o.a. data kunt koppelen en hoe je binnen 10 seconden een analyse van je bestand kunt maken, met diverse doorsnedes.

Lees verder »
Reiskostenvergoeding tijdens corona terecht aangemerkt als gerichte vrijstelling
De werkgever mag de reiskostenvergoeding onbelast uitkeren, oordeelt de rechtbank Gelderland. In het coronabesluit staat niet dat er een onvoorwaardelijk recht op een vaste reiskostenvergoeding moet zijn.
Lees verder »
Adriaansens hoopt nog dit jaar op akkoord over financiering mkb
Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken (VVD) hoopt nog dit jaar een akkoord te sluiten met betrokken partijen om middelgrote en kleine bedrijven aan financiering te helpen. De demissionaire bewindsvrouw wil ook een mbk-gezant aanwijzen om te zorgen dat het mkb makkelijker geld kan lenen, zegde ze de Tweede Kamer toe. Moeilijke zoektocht mkb Uit […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De cloud is niet de toekomst, de cloud is nu
Op woensdag 28 juni vond de eerste editie van CwX plaats. Voorheen werd dit evenement ook georganiseerd, maar destijds onder de naam Caseware Open. CwX is de nieuwe internationale benaming, die wereldwijd door Caseware wordt gebruikt. Dit jaar is het thema ‘Explore the possibilities’ en staat het thema cloud centraal. Joost Ekkelboom, algemeen directeur van […]
Lees verder »
Hoge Raad: naheffing parkeerbelasting naar dagtarief van €30 geoorloofd en niet disproportioneel
Een naheffing parkeerbelasting naar een tarief van €30,- is geoorloofd en niet disproportioneel, heeft de Hoge Raad vrijdag geoordeeld. In het arrest merkt de Hoge Raad op dat een naheffingsaanslag steeds moet worden berekend op basis van het bedrag aan parkeerbelasting dat is verschuldigd als ter plaatse een uur wordt geparkeerd.
Lees verder »
Forfaitair voordeel blooteigenaar en vruchtgebruiker
De Kennisgroep aanmerkelijk belang heeft de vraag beantwoord bij wie het forfaitaire voordeel in aanmerking moet worden genomen ingeval er sprake is van een vruchtgebruik van de aandelen en op welke wijze er bij de vruchtgebruiker en bij de blooteigenaar van de aandelen rekening wordt gehouden met dividenduitkeringen.
Lees verder »
KPMG: bedrijven zien geopolitieke onrust als grootste dreiging
32 procent van de Nederlandse CEO’s beschouwt geopolitiek en lokale politieke onzekerheid als één van de grootste bedrijfsrisico’s. Wereldwijd is geopolitiek de grootste zorg voor CEO’s.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Bestuurder Ostermann per direct weg bij Grant Thornton
Accountant, veroordeeld tot 12 maanden, in hoger beroep vrijgesproken
NBA wil contributie met 9% verhogen
Ondernemer wil weten welke gegevens Belastingdienst over hem heeft
OPLEIDINGEN
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
20 oktober 2023
NBA verplicht PE-onderwerp 2023: Duurzaamheid
Extendum
31 oktober 2023
Cursus Box 2 en 3 in 2023/2024: wat te doen met een miljoen?
Accountancy Vanmorgen
16 november 2023
VACATURES
Accountant AA
Flantúa
Nieuwegein I Hardinxveld-Giessendam I Geldermalsen
Beginnend assistent accountant MKB duaal
Moore MKW
Amersfoort
Vacature Controller (HBO)
Moni
Amersfoort, Zwolle of Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN