Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 16 november 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
PwC hielp Russische oligarchen om via Cyprus sancties te omzeilen
PwC heeft cruciale hulp geboden aan bijna 100 Russische oligarchen die momenteel op sanctielijsten staan. Deze vermogende individuen konden gedurende meerdere jaren discreet hun fortuinen verplaatsen naar Cyprus, ondanks sancties opgelegd door de EU en andere landen na de annexatie van de Krim in 2014 en de Russische invasie in Oekraïne in 2022.
Lees verder »
Weinig politieke aandacht voor familiebedrijven, zorgen over BOR en regeldruk
Van de directeuren en eigenaren van Nederlandse familiebedrijven vindt 85% dat de politieke partijen te weinig rekening houden met hun belangen. Slechts 5% heeft er vertrouwen in dat de verkiezingen positief zullen uitwerken voor het familiebedrijf.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Toekomstbestendig verdienmodel voor accountants

Hoe bepaal je als accountant een passend tarief voor de diensten die je aanbiedt? En hoe ontwikkel je een duurzaam verdienmodel dat het beste past bij jouw rol, kantoor en waardepropositie? Doorloop het stappenplan en kom er in 8 concrete stappen achter wat jouw diensten nou echt waard zijn.

Download het stappenplan »
Relatief weinig bedrijven hebben problematische schulden
Ruim 5 procent van de bedrijven in Nederland beoordeelt de schuldenlast als problematisch, voor bijna 95 procent van de bedrijven is de schuldenlast dragelijk. Dat meldt het CBS. Het beeld van de schuldenlast van bedrijven in oktober 2023 is daarmee hetzelfde als een half jaar geleden.
Lees verder »
Boekhouder erkent fouten in salarisadministratie, mislopen WTL-subsidie ook aan klant te wijten
Bij de rechtbank Noord-Holland geeft een administratiekantoor toe fouten te hebben gemaakt in de salarisadministratie bij een opdrachtgever. Aan het mislopen van een subsidie in het kader van de Wet Tegemoetkomingen Loondomein (WTL) dragen beiden echter in gelijke mate schuld, oordeelt de kantonrechter. Die schade wordt dan ook 50/50 verdeeld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Basecone | Doe de scan automatisch boeken

Ontdek in een paar minuten hoeveel tijd jij kunt besparen, én ontvang advies om jouw automatiseringsflow te optimaliseren. Want met automatisch boeken bespaar jij tijd, kun je beter advies aan je klanten geven en werk je efficiënter.

Start de scan »
Van Rij: zorgvuldiger om eerst evaluatie 30%-regeling af te wachten
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft de Eerste Kamer onlangs een toelichting gestuurd op de door de Tweede Kamer aangenomen amendementen op het pakket Belastingplan 2024. Daarin gaat hij onder andere in op versobering van de 30%-regeling, afschaffing van de inkoopfaciliteit voor beursfondsen in de dividendbelasting, een regeling voor fiscaal bovenmatige pensioenen en het recht […]
Lees verder »
Nieuwe feiten en omstandigheden spelen rol bij uitleg testament
Na het opmaken van het testament kunnen zich feiten en omstandigheden voordoen waardoor de feitelijke verhoudingen niet langer aansluiten bij wat de erflater kennelijk wilde regelen. Daarvoor is niet vereist dat de erflater bij het opmaken van het testament hierop is vooruitgelopen, zo oordeelt de Hoge Raad.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Cyberveiligheid trends voor accountants
In de snel evoluerende digitale wereld, staan accountantskantoren voor steeds grotere uitdagingen op het gebied van cyberveiligheid. Zeker met de opkomst van nieuwe AI-technologieën breiden cybercriminelen hun trukendoos verder uit. Als kantoor moet je op de hoogte zijn van de nieuwe trends en uitdagingen om je kantoor te beschermen tegen steeds geavanceerdere cyberdreigingen. In dit […]
Lees verder »
Tijdelijke wet transparantie turboliquidaties van kracht
De Tijdelijke wet transparantie turboliquidaties is op 15 november in werking getreden. Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming beoogt met de maatregelen meer transparantie, meer rechtsbescherming voor schuldeisers en het tegengaan van misbruik.
Lees verder »
Stuurgroep Publiek Belang consulteert discussienotitie over geheimhouding accountants
Vanuit de maatschappij is de roep om transparantie van accountants de afgelopen jaren luider gaan klinken. De geheimhouding zit echter vaak in de weg. De Stuurgroep Publiek Belang heeft daarom de discussienotitie ‘Geheimhouding ontrafeld’ uitgebracht. De NBA legt de uitgave ter consultatie voor, reageren kan tot 22 december.  
Lees verder »
Hoge Raad: btw-tarief van 21% bij levering woningen, overgangsmaatregel niet van toepassing
Bij het verhogen van het tarief van de omzetbelasting van 19% naar 21% is een overgangsmaatregel getroffen waardoor verhoging buiten toepassing blijft. De Hoge Raad oordeelt dat die overgangsmaatregel niet geldt voor overeenkomsten die enkel een recht vaststellen om een verkoopoptie met betrekking tot een of meer woningen uit te oefenen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Voldoet uw organisatie aan de nieuwe Wet Bescherming Klokkenluiders?
Op 18 februari 2023 is de Wet Huis voor klokkenluiders gewijzigd in de Wet bescherming Klokkenluiders, afgekort Wbk. Als gevolg van de Wbk zijn werkgevers met ten minste 50 werkzame personen verplicht hun interne meldprocedure aan te passen naar de nieuwe Europese richtlijnen die klokkenluiders beter zal beschermen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
AOW-leeftijd wijzigt niet in 2029
‘Onderzoek forensische accountant legt bom onder overname van Vitesse’
Voor 20.000 euro extra wil ETL de Bloemendaalse boeken wel controleren
Nieuw kwijtscheldingsbeleid UWV voor NOW-schulden
OPLEIDINGEN
Masterclass Ken uw rechten en plichten bij ongewenst gedrag en integriteitsschendingen
The Legal Company
23 november 2023
Drie trends die het vak van KYC-analist veranderen
Hyarchis
28 november 2023
Online Excel Expert-training voor de accountant: Power BI en Excel
Accountancy Vanmorgen
12 december 2023
VACATURES
Senior Assistent Accountant
Schuiteman
Voorthuizen
Beginnend assistent accountant MKB duaal
Moore MKW
Amersfoort
Business controller
DRU Industriepark en
Ulft
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN