Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 23 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant wel, ING niet betaald voorafgaand aan bedrijfsbeëindiging: bestuurders aansprakelijk
De fiscus, accountant Bentacera en de (vroegere) verhuurder gingen in het zicht van een dreigend faillissement allemaal akkoord toen het Friese bedrijf Import Vredenburg in 2016 met een aanbod kwam tot gedeeltelijke betaling van de openstaande schulden tegen finale kwijting. ING niet, waarna het handelsbedrijf uiteindelijk eind december 2017 werd ontbonden in plaats van failliet […]
Lees verder »
PwC: instroompiek bij bijzonder beheerafdelingen banken verwacht
Herstructureringsexperts verwachten in het tweede kwartaal van 2021 een piek van de instroom van bedrijven naar de bijzonder beheerafdelingen van de banken. Om de verwachte toestroom naar die afdelingen op te vangen is de personele bezetting bij banken de afgelopen periode al uitgebreid.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer tijd voor klanten

In een wereld waarin verandering de enige constante is, zijn veerkracht en strategisch denken niet gewenst maar noodzakelijk. Zou het dan niet mooi zijn als je handmatige taken in het verwerkingsproces kunt automatiseren, zodat je meer tijd hebt om echt het verschil te maken?

Ontdek hoe je dit voor elkaar krijgt »
‘Ik was mijn €2,6 miljoen in het buitenland vergeten’ gaat niet op bij het Hof
De navorderingsaanslag IB/PVV die de fiscus heeft opgelegd aan een ondernemer die actief is als belastingadviseur, administrateur en boekhouder was terecht, oordeelt het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. De man was op het moment van het indienen van zijn aangifte IB/PVV 2016 te kwader trouw
Lees verder »
KPMG-rapport middelpunt van steekspel over capaciteitsprobleem bij privacywaakhond
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) staat qua omvang en middelen nog in de kinderschoenen en kampt met steeds grotere werkachterstanden. Daarmee voldoet Nederland niet aan de in de AVG vastgelegde toezichteisen aan de verwerking van persoonsgegevens.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meld nu aan voor onze interactieve online Lunch & Learnsessies

In november en december bespreken experts in één uur de actuele ontwikkelingen en gevolgen van onder andere de Derdenverklaring NOW; Belastingplan 2021; Btw actualiteiten, WWFT en Eindejaarscorrecties in de btw. Per sessie betaal je slechts € 59,- en het levert 1 PE punt op.

Informatie en aanmelden »
Niet-gerealiseerde zelfstandigenaftrek: hoe zit het precies?
Een ondernemer kan niet meer zelfstandigenaftrek claimen dan het bedrag aan fiscale winst. Hierdoor kan niet-gerealiseerde zelfstandigenaftrek (NGZA) ontstaan. Voor het belastingjaar 2019 hebben circa 5.000 belastingplichtigen verzuimd hun belastbare winst te verlagen met door hen opgebouwde NGZA
Lees verder »
Vakbonden niet blij met fraudeonderzoek Deloitte
Deloitte Forensic & Dispute Services gaat onderzoek doen naar mogelijke fraude bij het Zeeuwse sociaal werkbedrijf Dethon. Die opdracht heeft het bestuur van Dethon gegeven na klokkenluidersmeldingen over de fraude bij FNV en CNV. De vakbonden zijn echter niet gelukkig met die keuze
Lees verder »
PE-special
Kriton ontwikkelt een slimme, opleidersonafhankelijke online PE-tool

Kriton is voor veel accountants en accountantsorganisaties een bekende advies- en opleidingspartner. Al ruim 13 jaar biedt Kriton onder andere opleidingen in diverse leervormen op het gebied van vaktechniek en vaardigheden.

Lees verder »
Voormalig topman Wirecard zegt bijna niets tijdens parlementair verhoor
Voormalig Wirecard-topman Markus Braun heeft bij een verhoor door de Duitse parlementaire onderzoekscommissie geweigerd om meer dan vijftig vragen te beantwoorden.
Lees verder »
Tweede Kamer not amused over dividenduitzondering bij NOW-steun
In de Tweede Kamer heerst onvrede over het feit dat dividenduitkeringen en bonussen mogen worden uitgekeerd bij buitenlandse moederbedrijven van Nederlandse ondernemingen die NOW-steun krijgen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Van natte handtekening naar digitale krabbel

Digitaal ondertekenen is in de accountancy al jaren een populair onderwerp omdat er steeds meer wordt gedigitaliseerd. En in online processen is de ouderwetse ‘natte’ handtekening niet meer relevant. Jammer, want de accountant heeft jaren gestudeerd om hem te mogen zetten. Emotionele waarde dus. Toch heeft de elektronische handtekening veel voordelen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Geldzakjes en rokende computers: de geschiedenis van salarisadministratie

Van geldzakjes met een loonstrookje erin tot een volautomatische, digitale salarisadministratie — we zijn van ver gekomen. Hoe heeft de salarisadministratie zich de afgelopen decennia ontwikkeld?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
RJ-Uiting huur- en leaseverlagingen vanwege Corona definitief
Eerste jaar PSD2: kwart Nederlanders deelt betaaldata in ruil voor diensten
‘Drastische aanpassing derde steunpakket nodig’
OPLEIDINGEN
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
28 november 2020
Gratis webinar: Medewerkers meenemen in het proces van automatisering
DizzyData
30 november 2020
Persoonlijk leiderschap; Doorbraakdenken
NBA Opleidingen
1 december 2020
VACATURES
(junior) aangiftemedewerker 32-40 uur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Fiscount Juristen
Fiscount
Payroll professional
CROP
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN