Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 28 november 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
PwC kan jaarrekening provincie Utrecht nog niet controleren
PwC weigert te beginnen met de jaarrekeningcontrole over 2018 van de provincie Utrecht omdat de administratie bij de provincie onvoldoende op orde is, meldt Binnenlands Bestuur. De Big Four-accountant heeft de provincie aangegeven dat het pas in het tweede kwartaal van 2020 een controleteam op de cijfers kan zetten, omdat de door de provincie aangeleverde […]
Lees verder »
Rekenkamer: Heroverweeg bijzondere regelingen in autobelastingen
De meeste vrijstellingen, teruggaven en kortingen in de autobelastingen vormen een inbreuk op de twee hoofddoelen van autobelastingen: een stabiele inkomstenstroom en bijdragen aan luchtkwaliteits- en klimaatdoelen, constateert de Algemene Rekenkamer.
Lees verder »
Advertorial: MUIS Software 35 jaar Advent Kalender!

Op 1 december 2019 bestaat MUIS Software 35 jaar! En om dat met jullie te vieren delen wij de MUIS 35 jaar Advent Kalender! Hiermee kan je in december 24 dagen lang meespelen voor leuke kortingen, prijzen én een exclusief kijkje achter de schermen bij MUIS Software! Als je je vóór 1 december inschrijft maak je kans op een exclusieve MUIS bluetooth muziekbox! Schrijf je snel in en speel mee!

Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Hulpmiddel ‘Waarde going concern berekenen vanaf 2016’ nu ook geschikt voor 2019
Het hulpmiddel ‘Waarde going concern berekenen vanaf 2016’ is geactualiseerd, meldt de Belastingdienst.
Lees verder »
Notaris uit ambt gezet om erfenis van 2 miljoen euro van klant
Het gerechtshof Amsterdam heeft dinsdag een notaris ontzet uit zijn ambt. Daarnaast legt het hof de notaris ook de maximale geldboete van € 20.750 op.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Documenten direct digitaal ondertekenen met ctrl

In slechts drie stappen documenten digitaal ondertekenen? Ctrl maakt dit mogelijk. Geen gedoe met papier. Nooit meer een pdf uitprinten om hier een handtekening onder te laten zetten. Alles online en AVG-proof. Door de volledige integratie met Digidentity is het voor jou gemakkelijk én veilig om documenten digitaal te ondertekenen.

Lees verder »
Van Hoeven legt ook voorzitterschap ledengroep neer
Jasper van Hoeven legt ook zijn voorzitterschap van het bestuur van de NBA-ledengroep Accountants in Business (AiB) neer, heeft de NBA dinsdagavond gemeld. Van Hoeven stapte eerder op dinsdag ook al op als bestuurslid van het algemene bestuur van de NBA
Lees verder »
‘Curatoren Imtech botsen hard met juristen De Brauw’
De nasleep van het faillissement van Imtech is een nieuwe fase ingegaan met een keiharde confrontatie tussen advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en de curatoren van het destijds beursgenoteerde installatiebedrijf uit Gouda.
Lees verder »
ADVERTORIAL
11 december: Auxilium Inspiratiedag

Voormalig brigade generaal Otto van Wiggen vertaalt zijn militaire visie op leiderschap naar het bedrijfsleven en vertelt over het belang van het team. In de middag gaan we ‘omdenken’. U leert op een interactieve, inspirerende en humoristische manier om op een andere manier naar zaken te kijken. De locatie? Militair Museum Soesterberg.

Lees verder »
Koolmees stuurt rapport over AOW-hiaat in AOV naar Kamer
Wat gebeurt er als de zelfstandige een arbeidsongeschiktheidsverzekering ontvangt als de AOW-leeftijd stijgt? En welke opties hebben oudere zelfstandigen in zware beroepen om zich te laten verzekeren?
Lees verder »
Er is eigenlijk best wel goed nieuws over accountants te melden*
Accountants staan deze week best wel positief in het nieuws. Dat mag ook weleens gezegd worden. Dat kleine berichtje dat accountants bij het controleren van jaarrekeningen fouten tegenkomen en die fouten worden vervolgens gecorrigeerd. Dat past toch precies in het DNA van een goede accountant? *maar dan hebben we het natuurlijk niet over de NBA-bestuurssoap
Lees verder »
OOK INTERESSANT
PvdA en D66 stellen flinke inperking concurrentiebeding voor
FNV: Onveilig werkklimaat bij Belastingdienst
CONTENTPARTNER
Wat verandert er in de nieuwe KOR in 2020?

De Belastingdienst gaat de KOR, beter bekend als de kleine ondernemersregeling, aanpassen per 1 januari 2020. Belangrijk om te weten is dat ondernemers die in de start van het nieuwe jaar gebruik willen maken van de regeling dit vóór 20 november 2019 moeten doorgeven bij de Belastingdienst. Tijd om je te verdiepen in de nieuwe KOR!

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountants automotivebedrijven: laat klanten hierop letten voor snellere betalingen

In automotive zijn er stevige verschillen in betaaltermijnen. De gemiddeld termijn is 40 dagen. Dat betekent dus dat er bedrijven zijn die beter en die slechter scoren. Wat kunnen automotivebedrijven hieraan doen? Betaalgedrag is wel degelijk beïnvloedbaar. Biedt klanten meerdere mogelijkheden. Accountants kunnen dergelijke trajecten goed in kaart brengen en hierover adviseren.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Workshop NLP
NBA Opleidingen
14 december 2019
Fraude
Fiscount
19 december 2019
Post-HBO AA Oriëntatie Accountancy MKB
HAN
31 januari 2020
VACATURES
Manager| Audit & Assurance
Auren
Amstelveen
Salarisadministrateur- Emmeloord
mth accountants & adviseurs
Emmeloord
Belastingadviseur, 32-40 uur per week
Lansigt
Gouda
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN