Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 24 januari 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Utrecht kan niet wachten, PwC meteen aan de slag
PwC gaat eerder dan gepland aan de slag bij de provincie Utrecht. Ernst & Young (EY) kan niet snel genoeg een inhaalslag maken bij het controleren van de jaarrekeningen, vindt gedeputeerde Robert Strijk.
Lees verder »
Economen laken fiscale ‘vluchtconstructies’ Big4
In hun boek The Triumph of Injustice hekelen Gabriel Zucman en Emmanuel Saez de massale belastingontduiking in de wereld. De ‘ontwijkingsindustrie’ wordt aangedreven door de Big4, aldus de Franse economen. Dit leidt tot grote inkomensongelijkheid wat ten koste gaat van geluk en vertrouwen, zegt een Tilburgse promovendus.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Opleidingen Markus Verbeek Praehep binnenkort van start

Wil jij je dit jaar verder ontwikkelen op financieel gebied? Wacht dan niet te lang met inschrijven. Onze opleidingen starten binnenkort al. Weet je niet precies welke opleiding je wilt volgen? Dan helpen onze opleidingsadviseurs je graag verder.

>> Bekijk alle opleidingen en schrijf je in

Lees verder »
Leiden en Oegstgeest dreigen deadline jaarrekening te missen
Oegstgeest, Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude krijgen moeite op tijd hun jaarrekening aan te leveren bij de provincie. De accountant weigert goedkeuring aan de boeken van het bureau dat de bedrijfsvoering van de vier gemeenten doet. Volgen dat bureau is echter de accountant de schuld.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Compliance; meer dan regels naleven?

‘Wat moet ik nu precies?’ of ‘Wat mag er nu niet?’ Binnen onze organisatie ben ik voor aangesloten kantoren een van de aanspreekpunten voor compliancezaken.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Masterclass BTW jurisprudentie HvJ EU

Al jarenlang dé masterclass voor BTW specialisten. Vergroot op 11 februari uw praktijkkennis en discussieer mee over de belangrijkste BTW jurisprudentie en lopende procedures bij het HvJ EU. Herman van Kesteren, Wilbert Nieuwenhuizen en Redmar Wolf behandelen o.a. Ondernemerschap, Tarieven, Maatstaf van heffing, Vrijstellingen, Onroerende Zaken. Beoordeeld met een 8,3!

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Oproepkrachten tijdig vaste uren aanbieden
Had een werkgever op 31 december 2019 oproepkrachten die 12 maanden of langer bij hem/haar werkten en blijft de werkgever ook in 2020 met hen…
Lees verder »
Tijdelijke werknemers vertonen vaker ongewenst gedrag
Werknemers met een tijdelijk contract vertonen vaker ongewenst gedrag als diefstal, pesten of een lager werktempo. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek
Lees verder »
EY en KPMG: veel mis bij ‘ruggegraat’ Belastingdienst
‘Aan de hand van de onderzoeken constateer ik dat de Belastingdienst nog een aanzienlijke weg te gaan heeft.’ Dat schrijft minister Hoekstra aan de Kamer na twee kritische accountantsrapporten over de de afdeling Informatievoorziening.
Lees verder »
Advies MCA mogelijk gevolgen voor accountant gemeente
Eén onderdeel van het kritische MCA-rapport heeft nog weinig aandacht gekregen. De commissie bepleit een ander model voor de keuze van de gemeentelijke en provinciale accountant. Zo zou de keuze voor een van de Big4 ‘geen automatisme’ meer moeten zijn.
Lees verder »
Accountant is gebeten hond in nieuwste Dracula-serie
In de nieuwste Dracula-serie figureert een accountant. Die controleert niet de boeken van de graaf, maar wordt opgediend als ontbijt.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Van der Vegte over MCA-rapport: ‘Het glas is ook half vol’
‘MCA-rapport niet overtuigend onderbouwd’
CONTENTPARTNER
Betrouwbaar fiscaal advies in begrijpelijke taal

De dienstverlening van accountantskantoren ging voorheen vooral over het goed documenteren van wat er was gebeurd. Tegenwoordig hebben ondernemers steeds meer behoefte aan stuurinformatie waar ze vandaag en morgen concreet mee uit de voeten kunnen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Gericht investeren in beperken ziekteverzuim loont’

Van den Elzen Plants maakt een forse groei door. Het bedrijf, klant bij verzuimverzekeraar Sazas, richt zich op de productie van aardbei-, frambozen- en aspergeplanten, en wist haar omzet in de afgelopen vijf jaar te verdrievoudigen.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Masterclass AVG management 6 februari 2020 (ipv 30 januari 2020)
The Legal Company
6 februari 2020
HBO Programma Opleiding Moderne Bedrijfsadministratie
HAN
11 februari 2020
Workshop NLP
NBA Opleidingen
29 januari 2020
VACATURES
Quality Engineer Accountancy
Exact
Delft
Beginnend Assistent Audit 32-40 uur per week
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
(Junior) Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN