Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 23 oktober 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
PwC opnieuw vrijuit in zaak rond Madoff-fraude
Beleggers die gedupeerd zijn door de in 2008 voor een enorme beleggingsfraude gearresteerde Bernie Madoff hebben geen succes in hun poging PwC aansprakelijk te stellen voor geleden schade. Onlangs slaagden ook de curatoren van de drie beleggingsfondsen er bij de Rechtbank Amsterdam  al niet in om de controlerend accountant van de fondsen veroordeeld te krijgen voor […]
Lees verder »
NOB ondanks aanpassing nog steeds ontevreden over rekeningcourant-maatregel dga’s
De NOB is verheugd over de recent door staatssecretaris Snel van Financiën in de ‘heroverweging pakket vestigingsklimaat’ aangekondigde versoepeling van de rekeningcourant-maatregel voor dga’s. De door het kabinet voorgenomen maatregel zal geen betrekking meer hebben op eigenwoningleningen. Toch zorgt ook het huidige voorstel voor nieuwe uitvoeringsproblemen, schrijft de Orde in een commentaar op de kwestie […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Een signaal krijgen over de status van de btw-aangiften van uw cliënten?

Kom naar een Visma eAccounting Accountancy-demosessie en ontdek wat slimme accountancysoftware voor u kan betekenen. Schrijf u hier in!

Lees verder »
‘Nederlandse pensioenstelsel is wereldwijd opnieuw het beste’
Het Nederlandse pensioenstelsel stoot Denemarken van de troon en staat sinds zeven jaar weer op nummer één. Dat blijkt uit de Global Pension Index die adviesbureau Mercer elk jaar uitbrengt. Denemarken staat op de tweede plaats; Finland staat met een derde positie voor het eerst in de top drie.
Lees verder »
Lyanthe opnieuw winnaar FD Gazellen Award
Lyanthe ontvangt dit jaar wederom de FD Gazellen Award als een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland. De FD Gazellen Award, die elk jaar uitgereikt wordt door het Financieele Dagblad, is een onderscheiding voor bedrijven die in de afgelopen drie jaar een omzetgroei van meer dan twintig procent wisten te realiseren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Stelt u de juiste vragen aan uw cliënt als het gaat om estate planning?

Een goede estate planning is geen overbodige luxe als het gaat om het vermogen van uw cliënt. Het stellen van de juiste vragen is eigenlijk al het geven van de oplossing, maar weet u de ins en outs? Bernard Schols vertelt u op 5 november zowel de actuele ontwikkelingen als de klassieke techniek. Hij bespreekt de vijf dimensies van estate planning: het huwelijksgoederenregime, de schenking, het testament, de levensverzekering en de internationale aspecten.

Lees verder »
Gemeente Zwijndrecht had recht op btw-aftrek over levering sporthal
De gemeente Zwijndrecht heeft terecht omzetbelasting in aftrek gebracht over de levering van een sporthal voor een mbo-school, oordeelt de Hoge Raad. Een meevaller voor de gemeente, want het Gerechtshof Den Haag oordeelde eerder anders.
Lees verder »
Vergelijking bij WOZ-waardering terecht als huurprijs niet marktconform is
De gemeente Rotterdam is bij de waardebepaling voor de WOZ van een winkelpand in het centrum terecht niet uitgegaan van de actuele huur, maar van een op basis van een vergelijking met andere panden tot stand gekomen huurwaarde,  oordeelt de rechtbank Rotterdam. De gemeente toonde aan dat er geen sprake is geweest van een marktconform […]
Lees verder »
Mth accountants & adviseurs vitaalste bedrijf in provincie Utrecht
Mth accountants & adviseurs uit Veenendaal is dit jaar uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Utrecht. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs afgelopen donderdag aan accountant Kees van Steenbergen en eventmanager Yvette van den Berg. Volgens jurylid Van den Hoogenband investeert het bedrijf van alle deelnemende bedrijven in de […]
Lees verder »
Auto niet zwaarder belast door nieuwe CO2-test
De aanschaf van een auto wordt niet zwaarder belast als gevolg van een nieuwe methode om de CO2-uitstoot te meten. Dat blijkt uit onderzoek van TNO waarover staatssecretaris Menno Snel (Financiën) de Tweede Kamer heeft geïnformeerd.
Lees verder »
‘Financiering van vastgoed minder belangrijk voor banken’
Het financieren van vastgoed is voor Nederlandse banken van steeds minder strategisch belang. In tegenstelling tot andere landen in Europa steken banken in Nederland minder gemakkelijk kapitaal in onroerend goed. Dit blijkt uit de jaarlijkse Property Lending Barometer van KPMG waarin naar het sentiment voor vastgoedfinanciering in veertien Europese landen wordt gekeken.
Lees verder »
Amerikaanse topwetenschapper bekleedt FAR Auditing Research leerstoel aan Universiteit Maastricht
De Amerikaanse topwetenschapper professor Jere Francis heeft de door de Foundation for Auditing Research (FAR) ingestelde leerstoel aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht geaccepteerd voor een periode van vier jaar. Prof. Francis gaat binnen de leerstoel onder meer wetenschappelijk onderzoek doen naar audit kwaliteit. Met behulp van PhD studenten zal hij via dit auditing onderzoek […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, maak het hackers moeilijk met twee-factor-authenticatie

Elke week lezen we in de media wel een verhaal over een bedrijf dat gehackt is, waardoor kwetsbare informatie zichtbaar werd voor anderen. Je kunt het hackers extra moeilijk maken om toegang te krijgen tot netwerken, e-mailaccounts of clouddiensten door twee-factor-authenticatie in te stellen. Maar wat is dat nou precies?

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Masterclass privacy en werknemers 22 november 2018
The Legal Privacy Company
22 november 2018
Yuki Partnerdagen
Yuki
1 november 2018
Masterclass Overdrachtsbelasting
Fiscaal Vanmorgen
7 november 2018
VACATURES
Manager Woningcorporaties – Den Bosch
Q-Concepts
Den Bosch
Senior assistent assurance
Grant Thornton
Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Arnhem, Rotterdam of Woerden
Call medewerker sales
Visionplanner
Veenendaal
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN