Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 28 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
PwC stopt na 29 jaar met Oranje
De samenwerking tussen PwC en de KNVB blijkt vorige maand te zijn beëindigd. Het nieuws werd pas op 24 augustus naar buiten gebracht. Het klinkt als een echtscheiding: PwC heeft ‘ruimte’ nodig om uit te vinden wat ze in de toekomst met sponsoring wil, aldus het persbericht. 
Lees verder »
FIOD: ‘3 miljoen zorggeld verduisterd’
De FIOD verdenkt twee medewerkers van een zorginstelling en een zzp-er van faillissementsfraude en verduistering van meer dan 3 miljoen euro aan zorggeld. Woensdag werden invallen gedaan in diverse panden in Den Haag.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
KPMG en EY voorkwamen fraude bij Wirecard
De val van Wirecard is mede veroorzaakt door alert reageren van KPMG en EY. Dit blijkt uit een reconstructie van de Financial Times.
Lees verder »
Wageningse accountants steunen voedselhulp
Het heet allang geen landbouwuniversiteit meer, maar Wageningen blijft de ‘food valley’ van Nederland. Een plaatselijk accountantskantoor doneert dan ook maaltijden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Autobelastingen, het klinkt zo eenvoudig

Maar er zit een hele wereld aan valkuilen (en kansen) achter. Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Wilt u sterker staan in een discussie met de Belastingdienst? Uw klanten nog beter adviseren? Dan is deze cursus op 15 september met Heleen Elbert echt wat voor u. Aan bod komt o.a. de bijtelling, grijskentekenregeling, de gevaren van een buitenlandse auto etc. etc.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Vraag tijdig subsidie aan voor praktijk- en werkleerplaatsen
Heb je cliënten die in hun bedrijf in het studiejaar 2019/2020 praktijk- of werkleerplaatsen hebben aangeboden? Zij kunnen dan nog tot uiterlijk 16 september 2020…
Lees verder »
Marleen Kloppers RA nieuwe CFO van Buma/Stemra
Tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2019 is Marleen Kloppers RA benoemd tot nieuwe CFO van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. Ze volgt Siebe van Elsoo op.
Lees verder »
‘Anti-Unilever’-wet kansrijk, zeggen hoogleraren
Volgens twee belastingexperts is de voorgestelde vertrekbelastingwet voor grote bedrijven niet strijdig met internationale wetten. Dat zeggen zij tegen RTLZ. Als de wet wordt aangenomen, blaast Unilever de verhuizing van zijn Rotterdamse hoofdkantoor af.
Lees verder »
De zomer van Elly Stroo Cloeck
Accountancy Vanmorgen stelt lezers tien nieuwsgierige zomerse vragen, waar ze er zeven van mogen beantwoorden. In deze aflevering Elly Stroo Cloeck, project- en interimmanager GRC & Audit bij ESCIA, schrijver van managementboeksamenvattingen en -recensies bij 1001Managementboeken. Wat voor zomer is dit voor jou of je organisatie? (anders dan gepland/wat was je eigenlijk van plan) Je […]
Lees verder »
Robin Linschoten (VVD) voelt zich slachtoffer ‘disfunctionerend administratiekantoor’
Het Openbaar Ministerie wil dat Robin Linschoten de cel indraait voor gesjoemel met belastingaangiftes. Het voormalig VVD-coryfee voelt zich slachtoffer van een ‘disfunctionerend administratiekantoor’.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Klantcase Advies Anno Nu | ‘De oude garde kabbelt wel voort, maar de jonge generatie verwacht meer’

‘Advies Anno Nu richt zich op de ondernemer die het beste uit zichzelf wil halen’, aldus Iris eigenaar van Advies Anno Nu. ‘Voorop staat een héle goede dienstverlening, maar nog belangrijker is dat zowel klant als medewerker het fijn vindt met – en voor- Advies Anno Nu te werken en privé en werk goed kunnen […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fors meer cyberbedreigingen door thuiswerken
Koploper in veranderingen? Nomineer je kantoor voor de Exact Cloud Awards 2020
Kritiek op beloning aan top bij noodlijdend RAI
Koolmees erkent: flexwerker zonder vakantiegeld kan TOFA mislopen
OPLEIDINGEN
Cursus Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2020
Fiscaal Vanmorgen
7 september 2020
Webinar Workshop Kennistoets
NBA Opleidingen
17 september 2020
POST-HBO-MODULE FINANCIAL CONTROLLING_
HAN
29 oktober 2020
VACATURES
Manager Assurance praktijk (min 4 dagen)
Coney
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Data-analist met Business Analytics mindset (32 uur mogelijk)
Coney
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN