Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 30 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
PwC weg bij Oranjewoud
Naar nu blijkt is PwC niet langer de accountant van beursfonds Oranjewoud. Tijdens de aandeelhoudersvergadering op 22 oktober verklaarde de president-commissaris: ‘We zijn er niet uitgekomen met elkaar.’
Lees verder »
VEB maant accountants tot scherpte bij komend cijferseizoen
Aan de oproep van de VEB, dit voorjaar, om de accountant te betrekken bij halfjaarcijfers is door slechts 17 van de 78 beursfondsen gehoor gegeven. Met haar Accountantsbrief 2021 wil de VEB accountants extra op scherp zetten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vastgoed en btw lastig en complex?

Wat zijn de btw gevolgen van transacties zoals aankoop, verkoop, verbouw, nieuwbouw, transformatie en exploitatie van vastgoed? Wat zijn de gevolgen voor de ondernemer? Laat je bijpraten op 10 november en hoor ook wat de mogelijke gevolgen van de Corona-crisis zijn m.b.t. leegstand, waardedaling, verhuren in plaats van verkopen en inlenersaansprakelijkheid.

Lees verder »
Beleggers schikken met Deloitte over Steinhoff
Deloitte heeft met beleggersorganisatie European Investors-VEB een schikking bereikt over het grote fraudeschandaal bij de Zuid-Afrikaanse meubelgigant Steinhoff. Hoeveel geld hiermee is gemoeid, kan volgens de partijen nog niet naar buiten worden gebracht.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Heeft de Wet arbeidsmarkt in balans flexibele arbeidsrelaties onaantrekkelijk gemaakt?

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die per 1 januari jl. in werking is getreden, heeft tot doel gehad om flexibele arbeidsrelaties minder aantrekkelijk te maken en werkgevers steeds meer richting vaste arbeidscontracten te duwen. Maar in hoeverre heeft de wetgever de flexibele arbeidsrelatie inderdaad onaantrekkelijk gemaakt?

Lees verder »
ADVERTORIAL
Update en upgrade je salariskennis!

Wil je ook op de hoogte blijven van alle ins en outs rondom salarisadministratie? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Salaris Vanmorgen en krijg elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws in je mailbox.

Lees verder »
Gemeenten in onzekerheid: wel of niet accountant nodig?
De rechtsmatigheidsverantwoording verschuift van de accountant naar het college van B en W. Maar de wet die dit regelt heeft wederom vertraging opgelopen. Onzeker is of invoering per 1 januari wel haalbaar is.
Lees verder »
Boekhoudfoutje in cijfers Adyen
Na correctie van een rekenfoutje in de boeken groeit Adyen nog harder dan daarvoor. Accountant Pwc keurde de cijfers goed maar treft volgens de betaaldienstverlener geen blaam.
Lees verder »
Werkgevers minder coulant tijdens tweede piek
Vakbond FNV merkt dat werkgevers minder geduld hebben met thuiswerkende medewerkers die door corona in de knel komen. Er zou minder begrip zijn voor quarantaine, kinderen die thuis zijn of de zorg voor een ziek familielid.
Lees verder »
Beleggers in de clinch met fiscus
78 beleggingsfondsen willen geen omzetbelasting betalen over de facturen van hun vermogensbeheerders. Zij hadden daarvoor vrijstelling maar de Belastingdienst heeft deze opgezegd.
Lees verder »
Multinationals hangt 100 mrd aan extra belasting boven het hoofd
Als het aan de OESO ligt, de club van rijke industrielanden, gaan multinationals 100 miljard meer belasting betalen. Zij zouden moeten betalen in het land waar ze hun winst behalen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Digitale transformatie: een kwestie van nu of nooit

Tijdens Fast Forward spraken we met een uitgebreid panel van experts uit de financiële dienstverlening en de techonologie- en accountingsector. In deze blog spreken we met Silverfin co-CEO Joris Van Der Gucht over zijn visie op de toekomst van accountancy.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe neem ik mijn klanten mee in de transitie naar een succesvol advieskantoor? Drie tips

Veel accountants maken de transitie naar een succesvol advieskantoor. Dit betekent dat ze de boekhouding automatiseren en advisering het speerpunt wordt. Maar niet iedere klant zit te wachten op deze transitie. Krijg ik dan een rekening voor ieder telefoontje? Belangrijk dus om je klanten enthousiast te maken voor deze nieuwe manier van werken. De volgende […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
ZZP’ers in finance en administratie leveren 6% in
Alle informatie over aanvragen NOW 3 op een rij
Staatssecretaris noemt BOR belangrijk instrument, volgend jaar evaluatie
OPLEIDINGEN
De dga als werknemer voor de loonheffingen
Register Belastingadviseurs
2 november 2020
De aangifte erfbelasting uitgediept
Fiscount
11 november 2020
MODERNE BEDRIJFSADMINISTRATIE (MBA)
HAN
1 december 2020
VACATURES
Supervisor assurance
CROP
Amersfoort
Supervisor compilation
CROP
Senior manager compilation
CROP
Hoofddorp
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN