Nieuwsbrief Russia Travel / BRIC Travel – 12 maart 2020

Quarantainemaatregelen in Moskou


Op bevel van de Moskouse burgemeester moeten reizigers uit landen met veel coronabesmettingen verplicht veertien dagen in quarantaine gaan (bijvoorbeeld in een particulier appartement) na aankomst in de Russische hoofdstad. Nederland wordt op dit moment niet als risicoland gezien. Landen die wel op de lijst staan, zijn onder meer Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en (uiteraard) China. De maatregel geldt alleen voor Moskou. Een Duitse zakenreiziger kan bijvoorbeeld zonder restricties van Berlijn naar St. Petersburg of een andere Russische stad vliegen.

De lijst met risicolanden waarvoor de quarantainemaatregel geldt, wordt dagelijks bijgewerkt.

Als u in Moskou aankomt, wordt u gevraagd een inreisverklaring in te vullen. Deze bevat vragen over uw persoonlijke situatie met betrekking tot het coronavirus. Let op: u krijgt alleen een formulier, geen pen. Zorg er dus voor dat u er een bij de hand hebt!

Neem contact met ons op om na te gaan of u met deze maatregel rekening moet houden bij uw reis naar Rusland.

Coronacrisis: visumaanvraag China sneller


Het is momenteel minder tijdrovend dan gebruikelijk om via het visumcentrum in Den Haag een visum voor China aan te vragen.

Wilt u naar China, dan moet u sinds eind vorig jaar persoonlijk langskomen op het visumcentrum om uw biometrische gegevens te laten registreren. Daar bent u meestal wel een dagdeel mee zoet. Nu het aantal visumaanvragen door de coronacrisis sterk is teruggelopen, is er van wachttijd echter nauwelijks meer sprake. Zet uw visumaanvraag daarom alvast in gang als u dit voorjaar naar China reist. Dat kan makkelijk, want een Chinees visum is drie maanden geldig! De verwachting is dat de drukte op het visumcentrum explosief zal toenemen zodra de epidemie is bedwongen. In Wuhan komt het normale leven inmiddels alweer op gang. 

Mail ons om de visumprocedure meteen te starten. 

Samenwerking Brussels Airlines en Aeroflot


Als u met Brussels Airlines vanuit Brussel naar Moskou vliegt en vandaaruit met Aeroflot naar een andere stad in Rusland, kunt u voortaan uw bagage inchecken tot de eindbestemming. Dat scheelt in Moskou veel geloop, gewacht en gedoe.

Andere verbindingen, zoals die van Brussel naar St. Petersburg in de zomerperiode, vallen niet onder de samenwerkingsovereenkomst.

Neem contact met ons op voor meer informatie over voorwaarden, tijden en prijzen.

Rechtstreeks naar Chisinau (Moldavië)


Vanaf 10 april is de Moldavische hoofdstad Chisinau voor zakenreizigers uit het oosten van het land een stuk sneller bereikbaar. Op die dag begint HiSky, een nieuwe prijsvechter uit Moldavië, namelijk met een rechtstreekse lijndienst tussen Chisinau en Düsseldorf. Op de verbinding wordt een Airbus A320 ingezet.

U kunt ook vanaf Schiphol naar Chisinau vliegen, maar altijd met een overstap.

Bel of mail ons voor meer informatie en transferopties.

Ural Airlines stunt noodgedwongen (?) met weggeefprijzen

 
Alle luchtvaartmaatschappijen ondervinden momenteel de gevolgen van de corona-epidemie. Zo ook Ural Airlines, dat vorig jaar succesvol de concurrentie met KLM en Aeroflot aanging op de verbinding Amsterdam – Moskou. Vanwege de teruggelopen vraag heeft Ural Airlines de vliegfrequentie nu tijdelijk verlaagd naar eenmaal per week. Ook de ticketprijzen zijn drastisch verlaagd. Komende zaterdag kunt u bijvoorbeeld voor een habbekrats mee!

Geïnteresseerd? Neem snel contact met ons op om uw boeking te regelen.
Russia Travel

BRIC Travel

Facebook
Facebook
Russia Travel
Russia Travel
BRIC Travel
BRIC Travel
Twitter
Twitter
Deze informatie wordt u aangeboden door Russia Travel, onderdeel van de BRIC Travel groep. Uw reisgenoot voor, tijdens en na uw reis!
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar: afmelden@russiatravel.nl






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Russia Travel / BRIC Travel · Kabelweg 21 · Amsterdam, 1014 BA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp