Bekijk hier NT Weekly online
NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Quote 500: de logistieke sector bulkt van het geld
 
Transporteurs mogen dan vaak klagen, een deel heeft het echt niet slecht. Opvallend veel bedrijven uit de logistieke sector staan in de Quote 500, de jaarlijkse ranking van rijke Nederlanders.
 
 
 
 
    POPULAIR
 
#
 
OESO opent aanval op allianties
 
Het International Transport Forum (ITF) van de OESO heeft de aanval geopend op de grote allianties in de containerlijnvaart die de afgelopen jaren tot stand zijn gekomen.
 
 
 
#
 
Wat zijn de gevolgen van een harde Brexit?
 
Laten we even uitgaan van het meest ingrijpende scenario. Er komt een harde Brexit. Wat zijn dan de gevolgen? In het slechtste geval valt het transport van en naar Engeland grotendeels stil door een tekort aan douaniers en een tekort aan CEMT-vergunningen.
 
 
 
#
 
Video: MSC-schip waait van kade en breekt trossen door storm
 
Een harde wind zorgde er zondag voor dat een containerschip van MSC van de kade woei in Brazilië. Bij het incident braken de trossen af. Uiteindelijk hebben sleepboten het schip na enkele uren weer onder controle gekregen en naar een veilige plek gebracht.
 
 
 
#
 
Column: Voor een dubbeltje…
 
De laatste maanden is er veel ophef over de achterblijvende rentabiliteit van bedrijven in de logistieke sector. De dagelijkse topprestatie wordt onderkend door zowel verladers als vervoerders, maar leidt niet tot een gezonde prijsvorming. Een vreemde en verontrustende situatie.
 
 
 
#
 
Transportbedrijf Hilton overgenomen door Fox Global
 
Fox Global Express uit Rotterdam heeft de transport- en distributie-activiteiten van Hilton Service overgenomen. De overdracht heeft plaatsgevonden op maandag 5 november.
 
 
 
#
 
‘Zes grootste rederijen starten nieuwe samenwerking’
 
De zes grootste container carriers leggen de laatste hand aan een nieuwe wereldwijde associatie. Hiermee willen ze zorgen voor meer standaardisering in de sector.
 
 
 
#
 
‘Bijna 5% minder wegtransport door invoering kilometerheffing’
 
Het aantal tonkilometers van vrachtwagens daalt mogelijk met 4,8% bij invoering van de kilometerheffing. Tevens gaan enkele honderden banen verloren en komt de winstgevendheid van kleine transportbedrijven onder druk te staan. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
 
 
 
#
 
Hapag-Lloyd leeft helemaal op in derde kwartaal
 
Hapag-Lloyd heeft het eindresultaat in het derde kwartaal meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vanwege de mooie cijfers zijn de Duitsers positief over de rest van het jaar.
 
 
 
#
 
Spoor is ‘stevige zorg’ voor Amsterdamse havensector
 
Havenbedrijf Amsterdam wil met het regionale bedrijfsleven zo spoedig mogelijk een brandbrief inclusief petitie sturen naar staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur). Daarmee willen ze de bewindsvrouw wijzen op het dreigend aantal knelpunten op het spoor in de hoofdstad richting het achterland.
 
 
 
#
 
Ex-directeur Henk Rabelink van Rabelink Logistics overleden
 
Voormalig transportondernemer Henk Rabelink is in de nacht van maandag op dinsdag op 77-jarige leeftijd overleden. Hij is ruim 35 jaar directeur geweest van het bedrijf dat tegenwoordig Rabelink Logistics heet. Dat heeft de logistiek dienstverlener dinsdag bekendgemaakt. Henk Rabelink is actief gebleven binnen het bedrijf tot 2001, grotendeels als directeur en vanaf 1998 als...
 
 
 
#
 
Aanvaring olietanker en marinefregat in Noorwegen
 
Voor de kust van Hordaland in Noorwegen zijn donderdagochtend een olietanker en een schip van de Noorse marine in botsing gekomen. Het gaat om de tanker ‘Sola TS’ en het fregat ‘KNM Helge Ingstad’.
 
 
 
#
 
Rijkswaterstaat schiet plannen Amsterdamse IJ-brug af
 
Een grote tegenvaller voor de plannen van het Amsterdamse stadsbestuur voor een fiets-en voetgangersbrug over het IJ. Rijkswaterstaat (RWS) wijst de plannen categorisch af.
 
 
 
#
 
1 op de 4 chauffeurs beboet bij controles cabinekamperen
 
De ILT heeft tot dusver 165 boetes uitgedeeld voor cabinekamperen. Dat is bijna 1 op de 4 gecontroleerde chauffeurs. Dit schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in antwoorden op Kamervragen van PvdA’er Gijs van Dijk.
 
 
 
#
 
CMA CGM verhoogt controversiële noodbunkertoeslag
 
CMA CGM gaat zijn noodbunkertoeslag nog verder verhogen. Vanaf 1 december hanteert de Franse rederij toeslagen van 85 euro per teu voor reguliere containers en 110 euro voor reefers. Dat heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt. Opvallend genoeg zijn olieprijzen in de laatste weken juist gedaald.
 
 
 
#
 
‘We slaan een brug tussen de logistiek en de bouw’
 
Deze week in de Start-up Monitor een gesprek met Said Arslan van Bouwhub Amsterdam. ‘We proberen twee traditionele sectoren aan elkaar te verbinden; de logistiek en de bouw.’
 
 
 
#
 
Column: Martinair is geen KLM
 
Het Gerechtshof Amsterdam heeft recent de vordering van ruim 150 piloten tegen KLM en tegen hun vakbond Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) afgewezen. Het hof bekrachtigt daarmee het vonnis van de kantonrechter uit 2016.
 
 
 
#
 
Historische werf Damen verbouwt beroemde windjammer
 
Het beroemde Noorse tall ship ‘Christian Radich’ heeft een forse opknapbeurt gekregen op de werf van Damen Shiprepair Harlingen.
 
 
 
#
 
Cabooter start nieuwe verbindingen met Italië en Turkije
 
De Limburgse Cabooter Group heeft twee nieuwe railverbindingen opgestart. Het betreft een vierde connectie met Italië en een verbinding naar Turkije. Deze laatste gaat vervolgens verder richting Azerbeidzjan en China. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.
 
 
 
#
 
Plotseling ontslagen chauffeurs Dikken Transport krijgen ontslagvergoeding
 
Dikken Transport moet zijn ex-vrachtwagenchauffeurs een ontslagvergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vorige week gezegd tijdens een zitting tussen beide partijen. Hoe hoog het te betalen bedrag wordt, is nog niet duidelijk.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
  POLL
 
  Nederland lobbyt om EU-hub webgigant Alibaba naar Maastricht Airport te halen  
 
 
stem Ja. Goed initiatief om Nederland qua e-commerce op de wereldkaart te zetten
stem Geen schijn van kans. Alibaba heeft al voor Luik Airport gekozen, waar geen nachtrestricties gelden
stem De overheid moet eerst maar eens wat doen aan de te korte baan en het nachtverbod op Maastricht
 
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam