Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 7 april 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
RA berispt wegens niet onderkennen persoonsgericht onderzoek
Een RA onderkende niet dat zijn onderzoek, naast een quick scan van de administratie, ook gedeeltelijk persoonsgericht was. Daarnaast trok hij conclusies op ondeugdelijke gronden. Als resultaat hiervan kreeg hij een berisping.
Lees meer
 
 
Nota modernisering ondernemingsrecht: Personenvennootschappen weer op de agenda
Op 9 december 2016 stuurde de minister van Veiligheid en Justitie de Nota modernisering ondernemingsrecht naar de Tweede Kamer. De nota geeft een mooi overzicht van de op dit moment in Nederland aanwezige rechts- en ondernemingsvormen. Er zijn ongeveer een miljoen ZZP’ers. Circa 70% van de bedrijven met meer dan één werknemer (ruim 270.000) is […]
Lees meer
 
Gratis elektronisch factureren? Advertorial

MUIS Software maakt online boekhouden voor accountants en ondernemers pas écht gemakkelijk. Jij en je klanten werken altijd met de meest recente cijfers én… elektronisch factureren is bij ons altijd gratis! Benieuwd hoe eenvoudig jij en je klanten gratis kunnen factureren?

Bekijk het hier… =>

 
Nederlandse financials investeren minder in Fintech dan globaal
Globaal verwacht de financiële sector een rendement van 20% te behalen op fintech-investeringen. De Europese respondenten minder optimistisch en gaan uit van 14%. In Nederland blijven de investeringen steken op 8% van de omzet, terwijl dit globaal gezien gemiddeld 15% bedraagt. Dat blijkt uit het ‘PwC-Global Fintech Report’.
Lees meer
 
 
FIOD en HMRC leggen beslag op €6.000.000 in gezamenlijk witwasonderzoek
De FIOD en de Britse fiscale opsporingsdienst HMRC hebben 4 april jl. beslag gelegd op meer dan €6.000.000. Het gezamenlijk onderzoek is gericht op vermoedelijke belastingfraude en witwassen door een 51-jarige Nederlander en zijn 46-jarige Britse vrouw. De vrouw is in haar woning in Engeland aangehouden.
Lees meer
 
Verwerk meer administraties per medewerker met MinoxConnect Advertorial

Laat je klant meewerken en automatiseer zo je administraties. Jouw klant factureert, scant facturen en betaalt rechtstreeks vanuit zijn boekhouding door middel van een handige app. Jij kijkt mee, zorgt dat alles klopt en adviseert. MinoxConnect, de boekhoudlicentie voor ondernemers zonder boekhoudkennis. Voor maar 15,- euro per maand.

Lees hoe het werkt =>

 
Europees Parlement wil MKB beschermen met eenvormige beleggingsregels
Om een efficiëntere interne markt voor kapitaal te creëren en voor het MKB de toegang tot financiering te verbeteren, heeft het Europees Parlement woensdag eenvormige regels goedgekeurd over de informatie die in de wettelijk verplichte prospectussen wordt gegeven.
Lees meer
 
 
Vier nieuwe leden bij ‘t AccountantHuis
Nodum HR Solutions, Emplyz HR Services, Accares en HRM Vitalis sluiten zich aan bij ’t AccountantHuis. Deze vier organisaties zijn gespecialiseerd in Human Resources Door hun aansluiting bij de coöperatieve vereniging van en voor MKB accountants maken zij deel uit van het zogenoemde Vaktechnisch DienstenCentrum van de coöperatie en ondersteunen en adviseren zij leden/accountantskantoren in […]
Lees meer
 
Cursus Werken met BTW in de praktijk Advertorial

Als accountant, controller of aangiftemedewerker moet u de basis van BTW weten. Kunt u de volgende vragen beantwoorden? Hoe gaat u om met BTW-formaliteiten? Is uw boekhouding in overeenstemming met de wetgeving? Weet u hoe u moet handelen bij steekproefcontroles?
Tijdens de interactieve cursus Werken met BTW in de praktijk op 9 en 16 mei leert u de basis van BTW, met de aangifte als leidraad. U krijgt uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels en tips voor fiscale BTW-planning.

 
Investeringen omleiden levert belastingverlaging op van 6 procentpunt
Het omleiden van directe buitenlandse investeringen loont. Gemiddeld levert het wereldwijd een belastingverlaging op van 6 procentpunt. Dat blijkt uit het rapport ‘Optimal Taks Routing’ dat het CPB woensdag 5 april publiceert. Bovenaan de lijst van doorsluislanden in het belastingnetwerk staat het VK, Nederland staat vierde. Dit gegeven is verkregen door een netwerkmethode toe te […]
Lees meer
 
 
Inflatie daalt
De afgelopen maand daalde de inflatie volgens de consumentenprijsindex (CPI) naar 1,1%. In februari waren de prijzen van goederen en diensten voor de consument 1,8% hoger dan een jaar eerder.
Lees meer
 
 
Twee nieuwe actuarissen bij KPMG
Twee ervaren actuarissen versterken vanaf 1 april jl. het Financial Risk Management adviesteam van KPMG. Dennis Dannenburg (47) en Rinze Valkenburg (33) zijn aan het team toegevoegd wegens de sterk groeiende vraag naar actuariële adviesdienstverlening en actuariële expertise.
Lees meer
 
Ik heb een klantenportaal. En nu? (deel 1) Contentpartner
Steeds meer accountantskantoren maken de keuze voor een portaal. Toch betekent de aanschaf van zo’n online omgeving niet automatisch profijt van de voordelen. Om een online klantenplatform succesvol in te voeren, is een aantal stappen cruciaal. En die delen we graag met je. Deze week stap 1 tot en met 4: de voorbereiding op het […]
 
Fiscale aansprakelijkheden voor een ondernemer Opleiding
Op een ondernemer komt veel af. Het begint bij een ondernemer vaak met een idee. Vervolgens wordt een plan opgesteld en wordt de beslissing genomen om een droom waarheid te maken. Waar de ondernemer is gefocust op de taak om van zijn onderneming een succes te maken, zal zijn adviseur zich vaak bekommeren om één […]
 
Senior assistent accountant Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dicht bij zichzelf blijven. Want de mooiste carrière begint dicht bij jezelf! Vacature assistent accountant in Barneveld Wil je een impuls geven aan je carrière en ben je op zoek naar een volgende baan als senior assistent accountant? Dan is je nieuwe […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn