Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 13 juli 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
RA die verstrikt raakte in echtscheidingsgevecht kan waarschuwing bij CBb niet uitpoetsen
Een RA die in 2019 van de Accountantskamer een waarschuwing had gekregen voor zijn rol in de echtscheiding van een collega, heeft bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) zonder succes beroep aangetekend. Hij ging met name de mist in bij het waarderen van een van de ondernemingen van een van de echtelieden.
Lees verder »
Kwartiermakers zien vooruitgang, maar ‘gaspedaal kan nog niet los’
De Kwartiermakers toekomst accountancysector Marlies de Vries en Chris Fonteijn hebben hun tweede voortgangsrapportage afgerond. Die is gematigd positief, al hekelen zij wel de oproep van EY-voorman Coen Boogaart om de sector even met rust te laten: ‘De maatschappij verwacht urgentie en geen rust.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb jij de belangrijkste btw en bcf aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf goed in kaart?

Wat zijn de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein? Hoe zit het met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen? Joep Swinkels geeft uitleg op 29 september tijdens een online cursus van 13 tot 15 uur.

Lees verder »
Hoekstra: meer commissarissen krijgen meer macht bij accountantskantoren
Demissionair minister Hoekstra heeft het voorstel voor de Wet toekomst accountancysector in consultatie gebracht. Het voorstel omvat de verplichting voor grote niet-oob-accountants om een raad van commissarissen in te stellen. Commissarissen krijgen bovendien een grotere vinger in de pap bij belangrijke beslissingen, zoals over overnames en ontslagen.
Lees verder »
Accountant gemeente Renkum ontdekt vergeten vinkjes: tonnen aan Tozo-steun op de helling
Renkum moet mogelijk tonnen aan Tozo-steun terugbetalen aan het rijk. De accountant van de Gelderse gemeente ontdekte onlangs dat bij de aanvragen in de eerste golf in de haast structureel vergeten is een vinkje te plaatsen bij een vraag. De fout wordt nu in allerijl hersteld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Alvast boeken in de zomer? Boek tijdwinst!

Boek tijdwinst en ga het najaar in met meer TIJD. In de nieuwste editie vind je inzichten uit de accountantspraktijk om minstens 8 uur p.w. te besparen. TIJD die je o.a. kunt besteden aan aandacht voor je klanten of groei van je kantoor. Download nu gratis!

Lees verder »
Fiscus mag winst schatten als administratie tekortschiet
Als de administratie van een onderneming zo gebrekkig is dat er geen basis is voor de winst- en omzetberekening, mag de Belastingdienst de winst schatten. De ondernemer moet dan aantonen dat de schatting te hoog is, oordeelt de Hoge Raad.
Lees verder »
Evenementenbranche wil staatssteun tot aan april volgend jaar
De evenementenbranche is verbaasd over het terugdraaien van versoepelingen in het coronabeleid van de overheid. Festivalorganisatoren laten het er niet bij zitten en eisen extra staatssteun: 100% vergoeding van geleden schade en steunpakketten tot aan april volgend jaar.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Eerste leergang Herstructureringsdeskundige MKB afgerond

Met de komst van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord wordt een nieuwe professie geïntroduceerd: De Herstructureringsdeskundige. Een door MKB-kredietcoach met marktpartijen ontwikkelde leergang voor Herstructureringsdeskundigen in het MKB is door zeventien accountants en MKB-adviseurs gevolgd.

Lees verder »
Europese digitaks dreigt te sneuvelen door belastingakkoord G20
De Europese digitaks staat al een tijdje op de planning, maar de invoering ervan lijkt stilaan een utopie te worden. Maandag besloot de EU de belasting voor grote techbedrijven opnieuw uit te stellen.
Lees verder »
Staatssteungrens soms in zicht bij aanvraag TVL
Sommige bedrijven komen bij de aanvraag van TVL voor het tweede kwartaal van 2021 aan de grens van de maximale staatssteun, bericht de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). ‘Bedrijven moeten bij hun aanvraag zelf inschatten of ze over deze grens heen gaan. Wij toetsen ook of aanvragen onder de staatssteungrens blijven.’
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Aantal faillissementen blijft historisch laag
Kabinet kijkt naar tussentijdse oplossing box 3-heffing
Coronacrisis spekt vooral de goedgevulde spaarrekeningen
OPLEIDINGEN
Online cursus Aandachtspunten BTW-compensatiefonds en ORINCO-methode
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
12 oktober 2021
Kennis-upgrade externe verslaggeving
Fiscount
9 november 2021
De werkkostenregeling in coronatijden
Register Belastingadviseurs
31 december 2021
VACATURES
Accountant Internationaal
Visser & Visser
Doetinchem
Gevorderde assistent accountancy MKB- Beek -Maastricht
acconavm
Beek - Maastricht
Opdrachtleider met belangstelling om ook ITGC thema op te pakken
Coney
Haarlem of Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN