Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 3 maart 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Zonder subsidie geen nieuw schip: RA wel een waarschuwing
Een ondernemer die schadevergoeding eiste wegens ten onrechte misgelopen ondersteuning bij de nieuwbouw van een aantal schepen, is in hoger beroep gedeeltelijk in het gelijk gesteld. De accountant zou niet adequaat op kritiek hebben gereageerd en krijgt daarvoor nu een waarschuwing.
Lees meer
 
 
PwC-accountants na blamage niet meer welkom bij Oscaruitreiking
De twee accountants van PwC die afgelopen zondag tijdens de Oscaruitreiking faalden bij het verstrekken van de juiste enveloppen, hoeven volgend jaar niet meer terug te keren. Dat meldde Cheryl Boone Isaacs, de voorzitter van The Academy of Motion Picture Arts & Sciences.
Lees meer
 
Bijblijven op het gebied van BTW jurisprudentie HvJ EU? Advertorial

Herman van Kesteren, René van der Paardt en Wilbert Nieuwenhuizen spijkeren op 28 maart uw kennis bij over de onderwerpen: Ondernemerschap; Tarieven; Maatstaf van heffing; Vrijstellingen en Onroerende zaken. U krijgt een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en lopende procedures bij het Hof van Justitie van de EU. En als deelnemer ontvangt u gratis het boek BTW jurisprudentie HvJ EU!
Meld u snel aan!

 
NBA reageert op hoofdredactioneel commentaar FD
Voor de NBA staat kwaliteit van controles voorop, vrijwillig of wettelijk, OOB of MKB. Met de stelling dat dat al sinds lange tijd hun beleid is, reageert NBA op het hoofdredactioneel commentaar van het FD van 1 maart.
Lees meer
 
 
De Jong & Laan publiceert digitaal kwaliteitsverslag controlepraktijk
De Jong & Laan heeft er als één van de weinige niet-OOB-accountantskantoren bewust voor gekozen een transparantieverslag te publiceren over haar controleactiviteiten. Het kwaliteitsverslag controlepraktijk 2016 van de Jong & Laan is multimediaal.
Lees meer
 
 
Alfa: Emmy Lammens nieuwe directievoorzitter kantoor IJsselstein
Alfa Accountants en Adviseurs in IJsselstein heeft een nieuwe directievoorzitter. Emmy Lammens volgt als directievoorzitter Ciel Vos op. Samen met directeur Kees Leeflang heeft Lammens sinds begin deze maand de leiding over het kantoor.
Lees meer
 
 
Bond voor Belastingbetalers wil onderzoek naar dat privacyveiligheid bij online belastingaangifte
De Bond voor Belastingbetalers is bang voor inbreuk op privacy bij online belastingaangifte en heeft de Autoriteit Persoonsgegevens verzocht te onderzoeken of de Belastingdienst bij de aangifte inkomstenbelasting handelt in overeenstemming met de privacywetgeving.
Lees meer
 
 
‘Nederlandse inkomstenbelasting moet herzien worden’
Volgens deskundigen moet de Nederlandse loon- en inkomstenbelasting nodig herzien worden, aangezien complexiteit en gebrek aan samenhang zouden leiden tot een onevenwichtige belastingdruk en zorgen over de handhaving. FD meldt dat wetenschappers Koen Caminada en Leo Stevens oproepen tot hervorming van het stelsel, waarbij ze alvast de richting uitstippelen.
Lees meer
 
 
Internationale prijs voor loonaangifteketen CBS, UWV en Belastingdienst
CBS, UWV en de Belastingdienst hebben een internationale prijs gewonnen voor hun samenwerking binnen de loonaangifteketen. De prijs, die jaarlijks wordt toegekend door de Association of Strategic Alliance Professionals (ASAP), werd dinsdag 28 februari in San Diego (VS) in ontvangst genomen.
Lees meer
 
 
Teruggave BTW bij faillissementen? Echt niet voor particulieren
Particulieren hebben geen recht op teruggave van betaalde BTW op producten of diensten in geval van faillissement. Ook niet als het gaat om vooruitbetaling. Dat meldt Staatssecretaris Eric Wiebes aan de commissie voor Financiën in antwoord op een brief van een burger.
Lees meer
 
 
WBSO niet eenvoudiger door ruimere mogelijkheden om met uren te schuiven
Heeft u in 2016 een WBSO-beschikking ontvangen? Dan moet u uiterlijk 31 maart van dit jaar de exacte speur- en ontwikkelingsuren en de eventuele -kosten en –uitgaven die u vorig jaar heeft gemaakt opgeven bij subsidieverstrekker RVO. Vooral vanwege de ruimere mogelijkheden om ‘te schuiven met uren’ vragen bedrijven ons regelmatig om hulp hierbij. PNO […]
Lees meer
 
 
Cyberdreigingen: vooral MKB blijkt kwetsbaar
Nederland is een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen, hackers en spionnen. Overheid en bedrijfsleven zouden dan ook meer moeten doen om zich te wapenen tegen cyberdreigingen. Het FD meldt dat het Rathenau Instituut die conclusie trekt na onderzoek in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD). MKB […]
Lees meer
 
 
HER-regeling verlengd tot 2030: aanvragen indienen vanaf april
Minister Kamp van Economische Zaken heeft de termijn van de regeling Hernieuwbare Energieprojecten (HER) verlengd van 2023 naar 2030. Aanvragen voor ondersteuning van energie-innovaties kunnen worden ingediend vanaf 3 april 2017.
Lees meer
 
 
Omzet detailhandel groeit met bijna 2%
De omzet van de detailhandel is in 2016 met 1,9% gegroeid ten opzichte van 2015. De verkopen groeiden met 1,4%. Dit meldt het CBS in de Kwartaalmonitor detailhandel. Vooral supermarkten, kledingwinkels, bouwmarkten en woninginrichtingswinkels zagen hun omzet en verkopen in 2016 toenemen. De sterkste omzetgroei zat bij de webwinkels.
Lees meer
 
De kracht van een API Contentpartner
Ben je niet bekend met de term API? Dat is helemaal niet erg. Maar het is wel van belang dat je de betekenis van de term leert kennen, aangezien bedrijven tegenwoordig niet meer zonder kunnen. Een bedrijf zonder API is namelijk net zoiets als een bedrijf 15 jaar terug zonder website was. Waarom denk je […]
 
Fiscale aandachtspunten voor de DGA Opleiding
In deze educatiebijeenkomst wordt stilgestaan bij veel verschillende onderwerpen die de DGA in zijn of haar dagelijkse praktijk raakt. ‘Death and taxes’ is een bekend credo over de twee onvermijdelijke dingen in het leven. En het geldt bij uitstek voor de DGA. De DGA is een persoon die met alle soorten belastingen te maken heeft. […]
 
(Aankomend) Specialist Regelgeving en Economie (40 uur) Vacature
ComponentAgro B.V. is gevestigd in Oud-Beijerland. Het bedrijf zit als een spin in het web in de wereld die draait om agrarische wet- en regelgeving en economische vraagstukken. Een dynamisch bedrijf, dat haar bestaansrecht ontleent aan ´verandering´ waardoor er altijd weer een nieuwe uitdaging aan te gaan is. De klant wordt op haar specifieke vakgebied […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn