Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 19 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
RA legt relatie gecontroleerde BV en STAK niet in controledossier vast: waarschuwing
Grotendeels vrijuit, maar toch op een slippertje betrapt. Het levert een RA die verantwoordelijk was voor de jaarrekeningcontrole van een ICT-bedrijf een waarschuwing op bij de Accountantskamer.
Lees verder »
Horlogehandelaar aangehouden voor Wwft-overtredingen en witwassen na FIU-meldingen
De FIOD heeft maandag een 23-jarige horlogehandelaar aangehouden die verdacht wordt van het niet naleven van de Wwft en witwassen. Het onderzoek is gestart nadat verschillende juweliers, financiële instellingen en een boekhouder ongebruikelijke transacties hadden gemeld bij de Financial Intelligence Unit-Nederland (FIU-NL).
Lees verder »
ADVERTORIAL
Summercourse Audit & Assurance 2020

Fysieke bijeenkomst: 2 t/m 4 september 2020 • Ermelo • PE 20

Marcel Pheijffer, Pieter Mansvelder, Angelique Koopman en anderen zorgen dat u weer up to date aan het nieuwe controleseizoen begint. Vanzelfsprekend staat de Controle praktijksessie op het programma, maar bijvoorbeeld ook: Oorzakenanalyse en Data analyse in de praktijk.

Meld u nu aan voor de Summercourse Audit & Assurance

Lees verder »
Verlaging vennootschapsbelasting in 2021 niet langer zeker
Het staat niet langer vast dat het hoge tarief van de vennootschapsbelasting in 2021 wordt verlaagd, ook al is dat eerder toegezegd. Dat wordt bevestigd in coalitiekring, melden verschillende media.
Lees verder »
Elektrische fiets van de zaak en aansprakelijkheidsrisico
Elektrische fietsen die werknemers zakelijk gebruiken vallen niet onder de standaard aansprakelijkheidsverzekering voor werkgevers. De steeds populairder wordende e-bikes vallen ook niet onder de wet die regelt dat voor motorrijtuigen een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update en upgrade je salariskennis!

Wil je ook op de hoogte blijven van alle ins en outs rondom salarisadministratie? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Salaris Vanmorgen en krijg elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws in je mailbox.

Lees verder »
De zomer van ….. Louis van Garderen RA (Joinson&Spice). ‘Gedwongen geoefend en dat is misschien wel een mooie kans om het roer verantwoord wat om te gooien.’
Accountancy Vanmorgen stelt lezers tien nieuwsgierige zomerse vragen, waar ze er zeven van mogen beantwoorden. In deze aflevering Louis van Garderen RA van JOINSON&SPICE, accountantskantoor met een voorliefde voor tech.
Lees verder »
Kamervragen over vermogen Wit-Russisch regime bij Nederlandse brievenbusfirma’s
PvdA-Kamerleden Lilian Ploumen en Henk Nijboer maken zich zorgen over vermogen van het omstreden Wit-Russisch regime dat mogelijk bij Nederlandse brievenbusfirma’s is ondergebracht en hebben daarom vragen gesteld aan de minister van Buitenlandse Zaken en staatssecretaris van Financiën.
Lees verder »
Compensatie eHerkenning Belastingdienst: hoe zit het precies?
Via de Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst kunnen organisaties een compensatie aanvragen van €24,20 inclusief btw per jaar. Een aanvraag indienen kan nog niet. De verwachting is dat je de vergoeding in de loop van september online kunt aanvragen bij RVO.
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (31). Weten wie er toezicht houdt
Alweer een app. Dimitri kijkt op zijn scherm. Ik heb een kleine keten met zeven bloemenzaken op het oog. Wellicht goed om daar ook meteen in te investeren. Is je accountant al verder met het advies? We moeten niet te lang wachten want daar worden ze in Kenia heel zenuwachtig van. 
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Werknemers en corona: de 6 meest gestelde arbeidsrechtelijke vragen (én antwoorden)

De piek van coronabesmettingen in Nederland leek voorbij. De maatregelen werden gaandeweg versoepeld, het bedrijfsleven opende langzaam weer zijn deuren en mensen gaan weer op vakantie. Inmiddels wordt echter weer gevreesd dat er een tweede golf van besmettingen zal ontstaan. Deze situatie lijdt tot prangende vragen bij werkgevers.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
AV-WEEK. Compliance binnen het MKB-kantoor, houd de rug recht!
Veel minder vraag naar flexwerkers door coronacrisis en WAB
Nibud: weinig buffers om coronategenvallers op te vangen
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (3)
Fiscount
14 september 2020
HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
VACATURES
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Manager Assurance praktijk (min 4 dagen)
Coney
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN