Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 30 januari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Veroordeelde en geschrapte RA krijgt in hoger beroep fors langere celstraf
Een RA die in 2021 door de rechter werd veroordeeld tot een half jaar celstraf en een taakstraf van 200 uur voor valsheid in geschrifte en het voorhanden hebben van valse facturen, is in hoger beroep door het gerechtshof veroordeeld tot een nog steviger celstraf van 22 maanden wegens gewoontewitwassen.
Lees verder »
EY haalt thuiswerkteugels aan bij Brits personeel
Hybride werken lijkt na corona de norm, maar EY vindt dat het personeel er in het Verenigd Koninkrijk een loopje mee neemt: veel mensen zouden te vaak vanuit huis werken. Daarom wordt sinds kort bijgehouden hoeveel mensen er elke dag op kantoor verschijnen. Wie naar de zin van de leidinggevende te vaak thuiswerkt, blijkt bovendien […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dat is professionaliteit à la Louis

Professioneel, menselijk. Een tikkie eigenwijs. Bij Crowe Foederer zien we veel gelijkenissen met de opvattingen van Louis van Gaal. Dat merk je ook op onze werkvloer. Hier maak je samen met het team het verschil voor klanten. Niet alleen in wat je doet, maar vooral ook hoe je dat doet. Nieuwsgierig?

komwerkenbijcrowefoederer.nl »
Assistent-accountant komt ook na 24 jaar niet van concurrentiebeding af
Een assistent-accountant die na 24 jaar voor een ander kantoor wilde gaan werken, moet zich houden aan het concurrentiebeding dat bij haar oude werkgever voor haar gold, zo oordeelt de rechtbank in kort geding. Kennis van een specifiek ICT-systeem en klantcontact maken dat zij over concurrentiegevoelige informatie beschikt. Haar overstap is daarmee van de baan.
Lees verder »
Advies aan Hoge Raad: tegenvallende actieradius geen reden om koop auto terug te draaien
Slechts 280 kilometer rijden op een volle accu, terwijl de dealer 480 kilometer had beloofd, is geen reden om een elektrische auto weer terug te sturen naar de dealer. Dat advies geeft de procureur-generaal aan de Hoge Raad in een zaak waar de berijder van een elektrische Jaguar van de zaak een schadevergoeding had geëist.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Mijn klant heeft private equity aangetrokken, en nu?

Hoe bied je dan de beste ondersteuning aan je klant? Op het Nationaal Congres Familiebedrijven vertellen we je graag meer over familiebedrijven en private equity. Op 6 juni praten onze specialisten je bij over de achtergronden, trends en ontwikkelingen.

Meer informatie »
AV-Top 50 | Succesvol bemiddelen bij claims
Beroepsaansprakelijkheid is niet alleen een verzekeringskwestie. In het geval een accountant wordt verweten een fout te hebben gemaakt, kunnen financiële en reputatieschade tijdig worden afgewenteld door tussenkomst van een deskundig adviseur.
Lees verder »
Exceltip | Flexibele altijd gesorteerde keuzelijst
De basis van Excel kennen de meeste accountants wel. Maar het rekenprogramma heeft de laatste tijd veel nieuwe functies gekregen, die bij velen nog onbekend zijn. Jammer!
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe kies je de beste software voor jouw kantoor?
Werken met papier? Je zou het bijna niet meer durven. Alles gaat tegenwoordig in de cloud. En dat niet alleen – er zijn ook steeds meer tools en softwarepakketten op de markt. Hartstikke handig, maar hoe weet je nu welke het beste geschikt is voor jouw accountantskantoor? 
Lees verder »
Weer nieuwe aansluiting voor Banvo
Westerink & Partners uit Eerbeek heeft zich aangesloten bij het Belastingadvies- en Administratiekantoren Netwerk Voor Ondernemers (Banvo). Het is, na eerdere overnames in Helmond en Geldermalsen, al de derde uitbreiding van het netwerk deze maand.
Lees verder »
Boekhouder geeft inkijkje in financiën van royalty in belastingparadijs Monaco
De 67-jarige Claude Palmero verzorgde 22 jaar de boekhouding van prins Albert en prinses Charlene van Monaco, maar vond dat het uitgavenpatroon wel erg buitensporige vormen aannam. Vorig jaar moest hij de biezen pakken na beschuldigingen van corruptie. Hij heeft nu de publiciteit gezocht en een inkijkje gegeven in het huishoudboekje.
Lees verder »
ABN Amro en EIB maken half miljard vrij voor mkb-leningen
ABN Amro heeft 250 miljoen euro financiering aangetrokken van de Europese Investeringsbank (EIB) en gaat dat bedrag gebruiken voor leningen en leases aan Nederlandse ondernemingen. Zelf doet ABN Amro er nog eens hetzelfde bedrag bij, zodat in totaal een half miljard euro aan nieuwe leningen beschikbaar komt.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Subsidie op elektrische auto is niet sociaal’
Gemeenten begroten 8,5 procent meer inkomsten uit heffingen
Groen licht rechtbank voor deal justitie met frauderende accountant en fiscalist
Voorstel nieuw stelsel box 3 aangepast
OPLEIDINGEN
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Markus Verbeek Praehep
6 februari 2024
4400 Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden
Extendum
28 februari 2024
Online cursus Lijfrenten in de praktijk en actualiteiten
Accountancy Vanmorgen
13 maart 2024
VACATURES
Gevorderd assistent accountant-Druten
WEA Deltaland
Druten
Stageplek
Vallei Accountants & Adviseurs
Country Accountant
Jobs in Finance
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN