Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 23 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Zelf opgelegd rijverbod auto van de zaak wassen neus
Een zelf opgelegd verbod op privégebruik van de auto van de zaak in een arbeidsovereenkomst volstaat niet om onder de bijtelling uit te komen. Op zo’n verbod moet een reële controle plaatsvinden, vindt de Hoge Raad.
Lees meer
 
 
Berisping voor niet-objectieve RA tussen twee vuren
Een RA die in een conflict tussen twee zakenpartners diensten verrichtte voor zowel de ene als de andere partij, is door de Accoutantskamer berispt. Hij had moeten inzien dat hij terechtkwam in een wespennest en heeft zich onvoldoende afgevraagd of zijn objectiviteit in het gedrang kwam.
Lees meer
 
Gratis voorbeelddocumenten AVG Advertorial

Wil je concreet aan de slag met het implementeren van AVG (GDPR) op jouw kantoor?
Gebruik dan deze handige voorbeelddocumenten! Zo regel je op de juiste manier de verwerking van persoonsgegevens.
• Model gegevensverwerkersovereenkomst
• Model privacybeleid

Download gratis >

 
Fiscale bijtelling fiets vereenvoudigd
De fiscale regels voor de (elektrische) fiets van de zaak moeten worden vereenvoudigd. Dat schrijft staatssecretaris Menno Snel van Financiën als antwoord op vragen van zijn partijgenoot in de Tweede Kamer Matthijs Sienot (D66). Snel laat momenteel in overleg met de branche (waaronder RAI Vereniging) uitzoeken op welke manier er vereenvoudigd kan worden. De uitwerking daarvan wordt […]
Lees meer
 
 
Verzuimboete; het zal je maar gebeuren
Het zal je maar gebeuren: bij thuiskomst van de vakantie maak je de blauwe envelop open van de Belastingdienst en ziet dat het een aanslag betreft van ruim € 2.800! En dat voor een BV zonder verdiensten. Kan dat zomaar?
Lees meer
 
Doe mee aan de Exact Cloud Awards Advertorial

Doe mee aan de Exact Cloud Awards
Moderne ondernemers willen overal en altijd de juiste beslissingen kunnen nemen. Hun accountant regelt het vereiste inzicht. Werk jij bij een kantoor dat net dat stapje extra zet? Dan maak je een kans op een Exact Cloud Award 2018. Meedoen bied voordelen:

• Verbeter je online zichtbaarheid
• Trek nieuwe klanten én medewerkers

Meld je gratis aan: www.cloudaward.nl

 
Mogelijk fout in aanslag Vpb
De definitieve aanslagen vennootschapsbelasting met als datum 24 maart 2018 bevatten mogelijk een fout. Dat laat de Belastingdienst weten.
Lees meer
 
 
FIOD-inval om gebrekkige inlichtingen aan Belastingdienst
De FIOD heeft woensdag in Hoofddorp drie panden doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar een vennootschap en haar directeur. Het vermoeden bestaat dat de vennootschap en de directeur niet hebben voldaan aan hun inlichtingenverplichting naar de Belastingdienst.
Lees meer
 
150 euro korting alleen voor lezers van Accountancy Vanmorgen Advertorial

25 mei: congres leiding & Verleiding
Onder druk van samenleving, incentives en hoge werkdruk overschrijden we grenzen, maar ook regels en juridische constructies kunnen goed gedrag juist tegenwerken. Dit congres (voorheen Integriteitsdag) focust op hoe u onethisch gedrag en handelen voorkomt. Met Jeroen Smit, Kees Vendrik, Jonathan Soeharno, Margriet Sitskoorn en acteur Gijs Scholten van Aschat. Abonnees van Platform Accountancy Vanmorgen ontvangen een speciale korting!
Bekijk het programma>>

 
Oproep beroepsorganisaties: beperk fiscaal nadeel MKB
Beroepsorganisaties NOB, NOAB, SRA en RB trekken aan de bel over de fiscale gevolgen van het nieuwe regeerakkoord voor het midden- en kleinbedrijf. Het MKB gaat er volgens de vier organisaties financieel nauwelijks op vooruit, terwijl dat wel een kabinetsdoelstelling is. Om die reden is een brief verstuurd aan minister Hoekstra en staatssecretaris Snel van […]
Lees meer
 
 
Sjoemelende notaris failliet verklaard
Voorwinde Notariaat, het Amsterdamse kantoor van de geschorste notaris Bart Voorwinde, is eerder deze week failliet verklaard, zo blijkt uit het Centrale Insolventieregister. Dat schrijft het FD. Een van de oud-personeelsleden van het kantoor heeft het faillissement aangevraagd, nadat Voorwinde zelf spoorloos verdween.
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Hans Galavazi naar AKD
​AKD heeft Hans Galavazi aangetrokken als belastingadviseur-partner. Het advocaten- en belastingadvieskantoor wil met zijn expertise zijn positie als ‘full service-praktijk’ versterken.
Lees meer
 
 
Veel fouten in aangiftes klanten ABN Amro
ABN Amro heeft eind vorig jaar al op 29 december de spaargegevens van klanten naar de Belastingdienst gestuurd. Daardoor kloppen veel vooraf ingevulde aangiftes van bankklanten niet, meldt de Telegraaf. De krant kreeg veel klachten over de kwestie tijdens het belastingspreekuur van De Financiële Telegraaf.
Lees meer
 
 
NBA-stuurgroep: altijd paragraaf toekomstbestendigheid in bestuursverslag
Ondernemingen en instellingen moeten beter over hun continuïteit rapporteren. Dat is in het belang van alle gebruikers van jaarverslagen. Dat stelt de Stuurgroep Publiek Belang in het green paper Organisatie Continuïteit dat zij dinsdag heeft publiceert. De Stuurgroep stelt voor dat organisaties altijd een paragraaf ‘Toekomstbestendigheid’ opnemen in het bestuursverslag.
Lees meer
 
Help een datalek! Hoe zit dat met de AVG? Contentpartner
Met nog een paar maanden te gaan voor de inwerkingtreding van de AVG is er nog een onderwerp dat speciale aandacht verdient: het datalek.
 
Blockchain in de praktijk. Wat zijn de kansen en beperkingen? Contentpartner
Wat is de blockchain wel en wat is het niet? In het vorige artikel ‘Blockchain, het begin van cryptocountancy?’ stelde ik dat de blockchain niet de oplossing is voor alles. Het is een autonoom systeem dat een symbiotische relatie heeft met een applicatie waarmee interactie plaatsvindt. In dit deel onderzoek ik de eigenschappen van verschillende blockchains en […]
 
Implementatie van de AVG bij accountantskantoren.. hoe dan? Opleiding
Wat verandert er als op 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking treedt? Vanaf die datum moet iedere organisatie voldoen aan de strenge privacywetgeving die dan in de hele Europese Unie geldt. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) komt dan te vervallen. De AVG heeft ook veel impact op hoe een accountantskantoor persoonsgegevens […]
 
Accountant-Adviseur AA Vacature
Rikst is op zoek naar een accountant-adviseur die zin heeft om te werken vanuit een innovatieve en op automatisering gebaseerde samenstelpraktijk. Administraties en rapportages voor MKB klanten worden vervaardigd door een goed ingespeeld backoffice team en gerobotiseerde automatisering. Hierdoor kunnen de klanten van Rikst altijd bouwen op actuele en betrouwbare cijfers. Als gevolg van de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn