Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 21 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
RA tweede keer voor tuchtrechter om rol in geschil rond taxivervoerder
Een RA heeft een waarschuwing gekregen van de Accountantskamer voor zijn rol in een juridisch conflict tussen een provincie en een regiotaxivervoerder. Het is de tweede tuchtrechtelijke terechtwijzing in dezelfde kwestie: in maart kreeg hij al een tijdelijke doorhaling opgelegd.
Lees verder »
BDO: ziekenhuizen moeten nú gaan investeren
Nederlandse ziekenhuizen zijn over het algemeen financieel gezond, constateert BDO in de nieuwe Benchmark Ziekenhuizen. Toch is er reden om de noodklok te luiden, vindt Chris van den Haak, bij BDO voorzitter van de branchegroep Zorg. Een transformatie is nu nodig. “De zorg dreigt onbetaalbaar te worden. Er moet veel meer worden geïnvesteerd, nu meer […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

En voldoe je wel aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 1 december bij over onder andere de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Banken en verzekeraars doen dringend beroep op accountants: geen BSN-nummer meer gebruiken
Het BSN-nummer mag in verband met de privacyregelgeving niet meer voorkomen in het advies- en aanvraagtraject van een financieel product. Verzekeraars en banken hebben de NBA daarom gevraagd geen BSN-nummers meer te vermelden op loonstroken en jaaropgaven.
Lees verder »
NOAB- en Fiscount-kantoren investeren fors in ICT
Accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren die zijn aangesloten bij NOAB en Fiscount steken meer geld in ICT, blijkt uit een benchmark van beide organisaties. De ICT-kosten zijn vorig jaar met 14% gestegen. Vooral adviessoftware wordt veel meer gebruikt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Welke vragen stelt u bij een fiscaal due diligence onderzoek?

Je cliënten verwachten een succesvolle begeleiding bij iedere overname, overdracht of toetreding van een investeerder. Kun jij als adviseur een gedegen fiscaal onderzoek uitvoeren? Leer op 28 oktober van 4 specialisten hoe je een specifiek onderzoek per belastingsoort opzet, welke vragen je moet stellen en wat de meest voorkomende valkuilen zijn. Een praktijkgerichte cursus met handige tools en checklists!

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – Einde uitstel publicatieplicht anbi-gegevens 2019 nadert
Algemeen nut beogende instellingen (anbi’s) hebben vanwege de coronacrisis maximaal vier maanden langer de tijd gekregen om hun jaarstukken over 2019 elektronisch te publiceren.
Lees verder »
Pensioenkorting dichtbij voor ABP en Zorg en Welzijn
Pensioenkortingen worden voor ambtenaren en zorgpersoneel steeds reëler. De grootste pensioenfondsen ABP en Zorg & Welzijn hadden eind september een dekkingsgraad die onder de grens van 90% zit die bepalend is voor het korten op pensioenuitkeringen.
Lees verder »
Nederland blijft pensioenkampioen
De dreiging van pensioenkortingen is groot en hervormingen staan op stapel, maar volgens Mercer is ons land nog altijd in het bezit van het beste pensioenstelsel ter wereld.
Lees verder »
AFM past leidraad Wwft en Sanctiewet aan
De AFM heeft haar leidraad over de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en Sanctiewet aangepast. Dat was nodig vanwege nieuwe regelgeving, zoals de instelling UBO-register. Ook biedt de leidraad meer uitleg over de praktische toepassing.
Lees verder »
CPB: Sterkere focus BIK op kleinere bedrijven zou meer effect hebben
De tijdelijke invoering van de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) leidt tot een beperkte tijdelijke toename van bedrijfsinvesteringen en daarnaast tot een verschuiving van investeringen in de tijd, constateert het Centraal Planbureau (CPB). Als de BIK sterker zou worden gericht op kleine bedrijven, zou dat waarschijnlijk tot een grotere toename van de investeringen leiden. Het CPB ziet […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zo beveilig je jouw thuiskantoor

Niemand had gedacht dat we in 2020 in een wereldwijde pandemie terecht zouden komen, maar toch is het onze nieuwe realiteit. 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nieuwe BPM-regeling zorgt niet voor extra BTW
Vestia claimt ook derivatenschade bij Société Générale
Door corona-maatregelen dreigt Vpb-heffing bij theaters
Subsidiepot elektrische auto stroomde snel leeg door acties Renault en Nissan
OPLEIDINGEN
Leergang deelnemingen en consolidatie
NBA Opleidingen
28 oktober 2020
Masterclass Dossieropbouw en ontslag
The Legal Company
5 november 2020
Verkort schakelprogramma naar Post HBO AA MKB
Markus Verbeek Praehep
28 november 2020
VACATURES
(junior) aangiftemedewerker 32-40 uur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Payroll professional
CROP
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN