Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 22 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Klacht tegen RA in Curaçaose ziekenhuissoap ongegrond
Een RA die volgens de Antilliaanse stichting Sona te weinig had gedaan om te voorkomen dat zijn rapport over kostendeclaraties in een rechtszaak zou worden gebruikt, treft geen blaam. Dat oordeelt de Accountantskamer over een klacht die de stichting tegen de RA had ingediend.
Lees verder »
AFM komt met handvatten analyse integriteitsrisico’s
De AFM heeft handvatten voor accountantsorganisaties bekendgemaakt om de Systematische Integriteitsrisico Analyse (SIRA) toe te passen. ‘De SIRA stelt hen beter in staat om incidenten, waaronder betrokkenheid bij strafbare feiten zoals witwassen, terrorismefinanciering en corruptie, te voorkomen.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis demosessie Visma eAccounting Accountancy

Ook benieuwd hoe u maximaal kunt presteren door gebruik te maken van slimme accountancysoftware? Ontdek wat Visma eAccounting Accountancy voor u kan betekenen. Schrijf u nu in voor de gratis demosessie!

Lees verder »
Cloud maakt beveiliging gegevens complexer
Steeds meer bedrijven maken gebruik van de cloud om gegevens op te slaan. Dat maakt de beveiliging van die gegevens lastiger, waarschuwen kenners. Kiezen voor één cloud en werken met een toegangsplatform helpen bij het beveiligen, tippen zij.
Lees verder »
Wwft: objectieve indicator hoogrisicolanden vervallen
De NBA wijst erop dat per 18 oktober 2019 de zogenoemde objectieve indicator hoogrisicolanden is vervallen. Accountants hebben daarmee niet meer de verplichting om elke transactie die zij waarnemen van of voor een (rechts)persoon in een hoogrisicoland te melden als ongebruikelijke transactie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
3e editie van het AV-Belastingcongres op 20 november a.s. Beoordeeld met een 8,1!

Plenaire sessies over het Belastingplan 2020 en de fiscale actualiteiten, BTW-plannen en Klimaatplannen & fiscus. Kies in de parallelsessies voor 2 verdiepende branchesessies. Keuze uit Horeca, Retail (on- en offline), Vastgoed, Transport & logistiek. Nú met vroegboekkorting. U betaalt slechts 345,-.

Lees verder »
Kwart jeugdzorg draait verlies
Ondanks een omzetstijging (+6,4%) en meer cliënten (+5,4%) schrijft bijna een kwart van de instellingen in de jeugdzorg rode cijfers, bericht inkooporganisatie Intrakoop.
Lees verder »
‘Nederlands pensioenstelsel nog altijd beste’
Het Nederlandse pensioenstelsel is ondanks de dreigende pensioenkortingen nog altijd wereldkampioen. Dat concludeert adviesbureau Mercer uit de jaarlijkse Global Pension Index.
Lees verder »
Fiscus moet bij weigeren verzoek teruggaaf dividendbelasting niet-gerechtigdheid bewijzen
Als een belastingplichtige verzoekt om teruggaaf van dividendbelasting, kan de Belastingdienst dat verzoek alleen weigeren als kan worden aangetoond dat de belasting niet ten laste van die belastingplichtige is gekomen. Dat oordeelt de Hoge Raad in een recente uitspraak.
Lees verder »
Zonder loonsverhoging minder lenen voor hypotheek
Wie volgend jaar geen salarisverhoging krijgt, mag minder lenen voor het kopen van een huis. Dat blijkt uit de nieuwe hypotheeknormen die minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft bekendgemaakt. Wel telt het tweede inkomen voortaan voor 80% mee bij het berekenen van de maximale hypotheek.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Week van de Boekhouder’ moet België meer accountants opleveren
ING nog vijf jaar huisbankier fiscus
Afromen omzet: naheffing en vergrijpboete
CONTENTPARTNER
Digidentity en ctrl willen online samenwerken veiliger maken

Digidentity en ctrl slaan de handen ineen om online samenwerken nog veiliger te maken. Door de volledige integratie van Digidentity in het ctrl samenwerkingsplatform kunnen privacygevoelige en juridische documenten eenvoudig en snel online ondertekend worden, aldus beide partijen.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Post-hbo-module Financial Controlling_
HAN
31 oktober 2019
Maatschap, vof en cv: oud en vertrouwd maar zeker niet versleten
Fiscount
7 november 2019
The Yuki Company Conference
Yuki
4 november 2019
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Senior assistent-accountant controle- Groningen
de Jong & Laan
Groningen
Zelfstandig Assistent Accountant- Rotterdam
DRV Accountants & Adviseurs
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN