Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 2 juli 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Voormalig RA vrijuit bij dubbelrol in leenovereenkomst tussen broers
Een voormalig RA die als adviseur van zowel een klant als diens broer heeft opgetreden en daarbij een pand van de een heeft verkocht toen die een leningovereenkomst met de ander niet nakwam, heeft correct gehandeld. Dat oordeelt de Accountantskamer over een recente klacht.
Lees verder »
MKB kent informatieplicht energiebesparing niet
Driekwart van de MKB-ondernemers die mogelijk moeten voldoen aan de per 1 juli geldende informatieplicht energiebesparing, is daarmee niet bekend. Dat blijkt uit onderzoek van energiemaatschappij Essent onder 850 bedrijven.
Lees verder »
Advertorial: Deze slimme software verrast alle accountants

Te laat betaalde facturen een bron van zorgen? Ga voor optimaal debiteurenbeheer met ruimte voor persoonlijk contact! Payt automatiseert uw debiteurenbeheer met cloud software, gekoppeld aan vrijwel alle boekhoud-, administratie- en facturatie-software. Ruim 150 accountantskantoren vertrouwen dagelijks op ons. Meer weten? Download onze brochure >

Advertorial: Creatief met Checklisten: Download gratis Whitepaper

Checklists in het Visionplanner administratiedossier krijgen een positieve waardering van gebruikers. We zien echter dat de reflex is om deze in te zetten voor de geijkte werkzaamheden. Een beetje creativiteit kan geen kwaad. In dit whitepaper vind je 7 onderwerpen die zich bij uitstek lenen voor een gestructureerde aanpak voor al je klanten.

NOB bepleit meer ruimte voor afscherming UBO
De NOB is kritisch op de mogelijkheden die de regels rondom het te implementeren UBO-register bieden om gegevens van uiteindelijk belanghebbenden af te schermen. De belastingadviseurs vinden dat UBO’s nog wel wat meer bescherming verdienen als risico’s bij openbaarmaking dreigen.
Lees verder »
Rechtbank: privé-schenkingen voldoende zekerheid voor lening
Om een door een BV verstrekte lening fiscaal af te kunnen waarderen, moet sprake zijn van een oninbare vordering. Privé-schenkingen aan de schuldenaar die als voorwaarde hebben dat het bedrag op de vordering in mindering wordt gebracht, vormen voldoende zekerheid, waardoor de lening niet als oninbaar kan worden aangemerkt, oordeelt de rechtbank in Arnhem.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Erasmus Universiteit Rotterdam verzorgt de postacademische MasterCourse Financiële Planning voor Accountants

Bent u werkzaam als accountant, wilt u kennis opdoen of bent u toe aan een update van uw kennis over Financiele Planing? Maak kennis met onze MasterCourse van september tot december 2019 en september tot december 2020. In deze boeiende MasterCourse wordt gewerkt met toonaangevende docenten.

Lees verder »
Accountantskamer corrigeert uitspraak KPMG-accountant
De Accountantskamer heeft de uitspraak waarmee aan RA Jacco Visser, partner bij KPMG, een doorhaling van drie maanden is opgelegd, gecorrigeerd. In de uitspraak was eerder vermeld dat hij gedurende drie maanden niet opnieuw kan worden ingeschreven. Dat onderdeel is nu geschrapt in een hersteluitspraak.
Lees verder »
Vier autobedrijven verdacht van witwassen
De politie en de FIOD hebben maandagochtend invallen gedaan bij negen bedrijfspanden en zes woningen in verband met mogelijke betrokkenheid bij witwassen van vier autobedrijven. Er zou voor in elk geval € 21 miljoen gefraudeerd zijn met de BTW.
Lees verder »
accon avm omzet 2018 stabiliseert
De omzet van accon avm nam vorig jaar met een krappe € 600.000 toe van € 87,4 miljoen naar € 88 miljoen. Daarmee lijkt een einde te komen aan de jaren van forse krimp. Het kantoor wil nu inzetten op kwaliteitsverbetering en verdere digitalisering van o.a. de samenstel- en aangiftepraktijk.
Lees verder »
Kabinet wil verbod op contante betalingen vanaf € 3.000
Ministers Hoekstra (Financiën) en Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) hebben een plan van aanpak opgesteld om witwassen te bestrijden. Daarbij wordt ook ingezet op het verbeteren van de signalering van fraude door accountants. Verder komt er een verbod op contante betalingen vanaf € 3.000.
Lees verder »
PERSONALIA: Erik Moens nieuw bestuurslid bij Baker Tilly
Baker Tilly Nederland heeft Erik Moens benoemd tot bestuurder. Hij is met ingang van 1 juli bestuurslid Rob Loves opgevolgd.
Lees verder »
Fou-Khan Tsang: Zaterdagamateurs, accountants en ICT
Mensen die mij een beetje kennen, weten dat een van mijn ochtendroutines het lezen van Het Financieele Dagblad is. Is een artikel interessant, dan plaats ik dat op Twitter of LinkedIn. Dat zit meestal tussen het smeren van de boterhammen en het douchen in.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Deloitte in zee met ethisch AI-specialist
PERSONALIA: Lubbers nieuwe commissaris Countus
‘Snel geeft fouten toe, maar frustreert onderzoek kinderopvangtoeslag’
CONTENTPARTNER
In 3 stappen meer grip op je administratie

Het is iets waar geen enkele accountant aan ontkomt: De Race tegen het boekjaar. Je bent er als accountant op gericht alle administraties van je klanten zo goed mogelijk te verwerken. En dit blijft gewoon veel tijd kosten. Tijdsdruk, piekbelasting, veel handmatig (controle) werk en moeizame communicatie met klanten. Het staat de groei van jouw […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een goede financieringsaanvraag, makkie toch?

Kijk je naar zakelijk financieren dan zie je een interessante tegenstelling. Er is een grote behoefte aan kleine financieringen, maar tegelijkertijd financieren veel geldverstrekkers liever geen te kleine financieringsbedragen. De reden? Het verwerken van zo’n aanvraag kost veel tijd en is daarmee relatief duur voor geldverstrekkers, zo concludeert de NEMACC in haar recente onderzoek naar […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Masterclass Privacy en werknemers – 4 juli 2019
The Legal Company
4 juli 2019
Summercourse NBA Opleidingen
NBA Opleidingen
6 augustus 2019
Cursus Subsidies en BTW, maak de juiste fiscale keuze
Fiscaal Vanmorgen
11 september 2019
VACATURES
Assistent Accountant
Van Velzen
Multichannel Marketeer – Amsterdam
Visma
(Junior) Controleleider RA
Lansigt
Alphen aan den Rijn of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN