Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 

1 oktober 2021

RaadsMail

Vergaderagenda 5 oktober

Op dinsdagavond 5 oktober is de vergaderavond De Ronde. Er zijn die avond zeven vergaderingen, onder andere over een autoluwe Stadsring en de inkoop van jeugdhulp en Wmo. Ook vergadert de auditcommissie. U kunt bij drie vergaderingen inspreken en zo uw mening meegeven. In deze RaadsMail leest u een toelichting op de vergaderavond. Ook blikken we terug op De Ronde van 29 september.

Inhoud

 
De Ronde 5 oktober
Zorg (Bron: Pixabay)

Vanaf 19.00 uur zijn er verschillende vergaderingen. Om 21.45 uur start de laatste Ronde en kunt u de auditcommissie volgen.
U bent weer van harte welkom om de vergaderingen bij te wonen in de vergaderzalen. Ook kunt u alle vergaderingen live blijven volgen via de website Politiek Portaal: amersfoort.raadsinformatie.nl/live. Drie vergaderingen kunt u ook volgen via ons YouTube-kanaal: youtube.com/RaadAmersfoort.

19.00 uur: Autoluwe Stadsring: de (on)mogelijkheden
Is het mogelijk om de Stadsring autoluw te maken? Daarover buigt een groep inwoners en raadsleden zich in de kopgroep Ring naar Park. Royal HaskoningDHV kreeg de opdracht om een zogenoemd ‘dynamisch verkeersmodel’ te bouwen. Zie ook dit document. Een dynamisch verkeersmodel houdt rekening met capaciteitsbeperkingen in het netwerk, de afwikkeling op kruispunten en de gevolgen van het ontstaan van files op het netwerk. Als basismodel is gekozen voor een Stadsring die bestaat uit twee rijbanen met elk één rijstrook waar 30 km/u gereden wordt tussen de Amsterdamseweg en de Hogeweg. De conclusie van het onderzoek is dat een autoluwe Stadsring van twee keer één rijbaan met 30 km/u  een kans heeft, maar alleen als een aantal uitgangspunten gerealiseerd wordt. Tijdens deze Ronde presenteren de onderzoekers hun bevindingen. 

Vermeerzaal. Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt niet inspreken. Deze vergadering kunt u ook online live volgen via Politiek Portaal.

19.00 uur: Sloopplannen De Alliantie voor woningen Jericho
De Alliantie heeft plannen om 124 huurhuizen in de buurt Jericho te slopen en te vervangen voor nieuwbouw. Verschillende fracties organiseren deze Ronde om in gesprek te gaan met De Alliantie en inwoners. De plannen leidden tot grote onrust onder bewoners. Zie ook dit bericht op de website van De Alliantie. 

Raadzaal. Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken. Deze vergadering kunt u online live volgen via Politiek Portaal.

19.00 uur: Toekomst podia
Het college werkt in opdracht van de gemeenteraad aan een breed gedragen visie op de podiumkunsten. De gemeenteraad nam in december 2020 hiervoor de motie Ruimte voor podia! aan. En gaf het college daarbij ook de opdracht om de mogelijkheid voor een cultuurhuis op de locatie van het huidige stadhuis en de brandweerkazerne te onderzoeken. Tijdens deze Ronde informeert het college de raadsleden over de stand van zaken.  

Molendijkzaal. Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken. 
Deze vergadering kunt u online live volgen via Politiek Portaal. 

20.30 uur: Inkoop jeugdhulp en Wmo 2023 regio Amersfoort
In het beleidskader Inclusieve stad, de regiovisie Specialistische jeugdhulp en Beschermd Wonen en de regiovisie Maatschappelijke Opvang staan de uitgangspunten om de inkoop van jeugd en Wmo vanaf 2023 taakgericht aan te besteden en te bekostigen, met een beperkt aantal zorgaanbieders. Tijdens deze Ronde geven de raadsleden hun mening over deze uitgangspunten. Zie ook de website van de gemeente. 

De regio Amersfoort wil de inkoop opdelen in drie ‘percelen’ (taakgebieden):
• Specialistische jeugdhulp: alle ambulante jeugdhulp en jeugdhulp met verblijf (uitgezonderd de ondersteuningspakketten dyslexie, dagactiviteiten jeugd, vervoer jeugd GGZ).
• Wmo ambulante begeleiding en time out plekken, beschermd wonen en beschermd thuis (uitgezonderd de ondersteuningspakketten dagactiviteiten volwassenen en ouderen).
• Maatschappelijke opvang en vrouwenopvang.

Ook wil de regio het aantal gecontracteerde partijen terugbrengen tot één contractpartner per ‘perceel’/taakgebied die (integraal) verantwoordelijk is voor de uitvoering van dat ‘perceel’/taakgebied. 

Raadzaal. Ronde ‘Peiling’. U kunt tijdens deze vergadering inspreken. Wat is uw mening over dit onderwerp? Deze vergadering kunt u online live volgen via Politiek Portaal en YouTube

20.30 uur: Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht
De raadsleden willen regelmatig geïnformeerd worden over de activiteiten en resultaten van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (ROM). Tijdens deze vergadering wordt geschetst wat de ROM betekent voor de regio en welke resultaten inmiddels geboekt zijn. Ook wordt dieper ingegaan op de ontwikkeling van een GEO-cluster (geografische data). Data (van bedrijven) die economie en werkgelegenheid in de regio kunnen stimuleren (bijvoorbeeld matchen van vraag en aanbod). Een ROM versterkt de economie en werkgelegenheid in een regio (door te innoveren, investeren en internationaliseren). Zie ook dit raadsbesluit en de website van de ROM.

Molendijkzaal. Ronde ‘Informatie’. U kunt niet inspreken. Deze vergadering kunt u online live volgen via Politiek Portaal. 

20.30 uur: Ontwikkelingen dossier Vahstal
Het college informeert de gemeenteraad over de lopende en mogelijk toekomstig te starten procedures in het dossier Vahstal (conflict tussen de gemeente Amersfoort en projectontwikkelaar Vahstal) en over de stand van zaken en ontwikkelingen in het traject om tot ‘minnelijke overeenstemming’ te komen in vervolg op de uitspraak van bindend adviseurs. Deze Ronde start openbaar. In deze Ronde moet vervolgens eerst een besluit genomen worden over geheimhouding (volgens artikel 86 Gemeentewet) van wat wordt besproken. Zie ook dit collegebericht.

Vermeerzaal. Ronde ‘Informatie’. Deels besloten. U kunt niet inspreken. U kunt het openbare gedeelte van deze vergadering online live volgen via Politiek Portaal

21.45 uur: Gemengde bouw
Verschillen tussen buurten worden groter. Ook zijn er zorgen over complexen/buurten met de goedkoopste huurwoningen. Menging van sociale huur en middeldure huur en koopwoningen lijkt daarvoor een oplossing. Hoe moet die menging er dan uitzien? Hoe pak je dat het beste aan? Die vragen staan centraal in dit rondetafelgesprek. Jeroen van der Velden van Platform31 heeft onderzoek gedaan naar hoe gemeenten in Nederland invulling geven aan sturing op gemengde bouw/wijken. Zie ook deze motie.

Molendijkzaal. Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken. Deze vergadering kunt u online live volgen via Politiek Portaal.

21.45 uur: Auditcommissie
De auditcommissie adviseert de raad en overlegt namens de raad over alle activiteiten die belangrijk zijn voor een goede financiële beheersing van de gemeente. Zo adviseert de auditcommissie over de begroting, de kadernota en de jaarstukken. De raad neemt op 9 november een besluit over de meerjarenbegroting 2022-2025. Voor die tijd bespreekt de auditcommissie – om de raad te kunnen adviseren -  de begroting in technische zin. 

Vermeerzaal. Volg deze vergadering online via Politiek Portaal. 


Inspreken
De raadsleden horen graag uw mening, zodat zij die kunnen betrekken bij hun afwegingen over een onderwerp. Neem voor meer informatie over (digitaal) inspreken en aanmelden contact op met de raadsgriffie (e-mail: griffie@amersfoort.nl of telefoonnummer: 033 469 43 79). Niet inspreken maar toch uw mening geven? Neem rechtstreeks contact op met raadsleden (zie contactgegevens op de website van de gemeenteraad bij 'Samenstelling gemeenteraad') of stuur een brief aan de gemeenteraad via griffie@amersfoort.nl.

De agenda van 5 oktober kan nog wijzigen. Klik hier voor de actuele agenda. Ook vindt u via deze link alle vergaderstukken (zie paperclips).
Terugblik De Ronde 28 september
Duurzaam (bron: Pixabay)
Op dinsdagavond 28 september waren er negen Ronde-vergaderingen. Wat is er besproken en besloten?

Presentatie begroting 2022-2025
Ieder jaar stelt het college van burgemeester en wethouders de begroting op. Hierin staan welke plannen de gemeente de komende jaren heeft, wat die plannen kosten en welke inkomsten worden verwacht. Via deze links kunt u de begroting en de presentatie die gegeven is tijdens De Ronde terugzien.

Aanwezige fractiewoordvoerders: Beekers (VVD), Bijlholt (D66), Bol (ChristenUnie), Bülbül (DENK), Dijksterhuis (ChristenUnie), El-Messaoudi (GroenLinks), Engbers (CDA), Flikkema (VVD), Fousert (Amersfoort2014), Gerritsjans (Amersfoort2014), Van Hamersveld (D66), Hos (GroenLinks), Hunink (ChristenUnie), Kennedy-Doornbos (ChristenUnie), Keskin (PvdA), Koet-Minis (Amersfoort2014), Van Koningsveld (CDA), Lap (VVD), Leeuwenkamp (GroenLinks), Lorijn (buitengewoon raadslid Amersfoort2014), Van Nieuwenhuizen (VVD), Noortman-Nieuwendijk (CDA), Sanders (Lijst Sanders), Scherbinski (GroenLinks), De van der Schueren (CDA), De Smit (CDA), Van Wegen (BPA) en Van Zon (SP)

Tijdens de presentatie van de begroting ging de wethouder Financiën onder andere in op de inzet van extra ontvangen middelen voor jeugdhulp, op het financiële beeld van de gemeente en maatregelen voor het dempen van de negatieve effecten van corona op de stad.

-> Vervolg? De begroting wordt verder besproken in De Ronde van 26 oktober. Inwoners en organisaties kunnen dan inspreken en zo de raad hun mening meegeven over de begrotingsvoornemens. De raad debatteert op 2 november over de begroting en de moties en amendementen die fracties bij de begrotingsonderdelen indienen. Tijdens Het Besluit op 9 november besluit de raad over de begroting en de moties en amendementen.

Schetsontwerp herinrichting Noordewierweg
De werkgroep Noordewierweg Verbindt werkt samen met het college aan de herinrichting van de Noordewierweg tussen de Puntenburgerlaan en het Isseltseveld. Tijdens deze Ronde werd een definitief schetsontwerp  met het daarbij behorende raadsvoorstel besproken. 

Aanwezige fractiewoordvoerders: Bülbül (DENK), Flikkema (VVD), Fousert (Amersfoort2014), Van Hamersveld (D66), Hengeveld (VVD), Hos (GroenLinks), Hunink (ChristenUnie), Molenkamp (Lijst Molenkamp), Paffen-Zeenni (CDA), Smulders (PvdA), Van Wegen (BPA) en Van Zon (SP).

De werkgroep Noordewierweg presenteerde samen met bureau Goudappel het schetsontwerp voor herinrichting van de Noordewierweg. Zowel de werkgroep als de raadsleden zijn positief over het participatieproces en de uitkomst. De voorgestelde herinrichting is naar verwachting goed voor de verkeersveiligheid, gezondheid en leefbaarheid. De raad vraagt het college dan ook breed in de begroting te zoeken naar dekking voor de plannen. Goudappel raamt de investeringskosten op 4,9 mln. waarvoor volgens het college nu niet genoeg dekking is (zie het raadsvoorstel). 

-> Vervolg? Het raadsvoorstel gaat door naar Het Besluit (zonder debat, met moties en amendementen) van 12 oktober.

Vaststelling Regionaal Ontwikkelbeeld
Om de groei van Regio Amersfoort voor wonen, werken, bereikbaarheid en landschap in goede banen te leiden hebben Regio Amersfoort en provincie Utrecht samen een ontwikkelbeeld  gemaakt voor de periode 2030-2040.

Aanwezige fractiewoordvoerders: Beekers (VVD), Bulthuis (GroenLinks), Dijksterhuis (ChristenUnie), Dijkstra (D66), Engbers (CDA), Gerritsjans (Amersfoort2014) en Veenstra (buitengewoon raadslid PvdA).

Tijdens De Ronde was er één inspreker. De inspreker vond het goed om als regio op te trekken en verder te kijken. Hij plaatste echter kanttekeningen bij de plannen omtrent bereikbaarheid en economie. De visie op bereikbaarheid is weinig ambitieus, omdat Amersfoort niet meer zo’n belangrijk OV-knooppunt is als wordt geschetst. Wat betreft de economie heeft de regio veel te danken aan Utrecht Science Park; waar de regio Amersfoort niets aan bijdraagt. De inspreker pleitte voor meer hoger onderwijs in Amersfoort en deed een oproep om te voorkomen dat Amersfoort periferie wordt door de visie scherper en ambitieuzer te maken. De focus ligt teveel op de stad Utrecht en Amersfoort hobbelt erachter aan.

De woordvoerders gaven complimenten voor de visie. Zij vroegen echter nog aandacht voor onder andere:

  • De verbinding Bunschoten-Amersfoort-Woudenberg
  • Betere autobereikbaarheid
  • Investeringen in het spoornetwerk
  • De rol van de regio binnen het krachtenspel met andere regio’s
  • De verhouding tot andere gemeentes binnen de regio Amersfoort 
-> Vervolg? Tijdens De Ronde zegde  Wethouder Astrid Janssen toe een Raadsinformatiebrief over motie 2020-153M ToetToet! volgende week naar de raad te sturen.

Het raadsvoorstel  gaat naar Het Besluit (zonder debat, met moties en amendementen) van 12 oktober

Onderzoek sportaccommodaties 
Het college heeft een onderzoek uitgevoerd naar de toekomstige vraag naar sportaccommodaties. Dit onderzoek wordt de basis van een meerjarig investeringsprogramma voor sportaccommodaties. Het onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Kragten, legt knelpunten bloot en benoemt kansen voor de ontwikkeling van sportaccommodaties. Via deze link kunt u het Rapport Ruimte voor sport en bewegen  inzien.

Aanwezige fractiewoordvoerders: Bijlholt (D66), Dijksterhuis (ChristenUnie), Gerritsjans (Amersfoort2014), Hengeveld (VVD), Van Koningsveld (CDA), Van Tuyl (GroenLinks) en Veenstra (buitengewoon raadslid PvdA).

De heer Van Eck (van onderzoeksbureau Kragten) gaf een presentatie over de resultaten van het uitgevoerde onderzoek naar binnensport, buitensport en openbare ruimte.

Na de presentatie stelden de woordvoerders onder andere vragen over:

  • Knelpunten op basis van gebruik en bezetting
  • De onrust die ontstond bij de verschijning van het rapport
  • Bezettingsgraad vanuit onderwijs en sport
  • Hoe gaat de gemeente om met alle wensen die alle verenigingen hebben?
  • Samenwerkingen tussen sportverenigingen.

 -> Vervolg? Het onderwerp komt terug in De Ronde in de vorm van een peiling.

 Transitievisie Warmte
In het Nederlands Klimaatakkoord is afgesproken dat alle gemeenten voor eind 2021 aangeven hoe wijken voor 2030 van het aardgas af moeten gaan en welk alternatief voor aardgas de voorkeur heeft. Dit doet de gemeente Amersfoort met een Transitievisie Warmte. Tijdens deze Ronde gaven raadsleden hun mening over de Transitievisie. U kunt hier klikken voor het raadsvoorstel en de zienswijzennota die bij de Transitievisie horen.

Aanwezige fractiewoordvoerders: Molenkamp (Lijst Molenkamp), Engbers (CDA), Smulders (PvdA), Perdok (D66), Van Nieuwenhuizen (VVD), Scherbinski (GroenLinks), Bol (ChristenUnie), Van Zon (SP) en Koet-Minis (Amersfoort2014).

Tijdens De Ronde werden onder andere de voorstellen van het college besproken. Deze gaan over de vast te stellen principes, het tweesporenbeleid naar aardgasvrije wijken en bij gebiedsontwikkeling met nieuwbouw te kijken of er mogelijkheden zijn om bestaande bouw aardgasvrij te maken.

U kunt De Ronde terugkijken op Politiek Portaal. De besluitenlijst met notulen van De Ronde wordt volgende week bij het agendapunt op deze website geplaatst. 

-> Vervolg? Het raadsvoorstel gaat door naar Het Besluit (zonder debat, met moties en amendementen) van 12 oktober

Ouderenhuisvesting (wonen en zorg)
In dit rondetafelgesprek werd een onderzoek van bureau Companen naar de ouderenhuisvesting toegelicht. Er wordt gewerkt aan een uitvoeringsprogramma voor wonen en zorg voor (kwetsbare) ouderen. Fracties gaven aan het college aandachtspunten voor het vervolg mee, onder andere: beter uitzoeken waarom ouderen niet willen verhuizen, kijk welke rol ‘meergeneratiehuizen’ kunnen spelen, zorg voor flexibele bestemmingsplannen.

Aanwezige fractiewoordvoerders: Beekers (VVD), Bülbül (DENK), Dijkstra (D66), Fousert (Amersfoort2014), Graskamp (DENK), Kennedy-Doornbos (ChristenUnie), Keskin (PvdA), Sanders (Lijst Sanders), Van Schagen (buitengewoon raadslid D66) en De Smit (CDA).

-> Vervolg? Naast de opbrengst van deze avond zullen het onderzoek van Companen, het Deltaplan wonen en het beleidskader sociaal domein/inclusieve stad als richting gebruikt worden bij het opstellen van het gemeentelijk beleid over wonen en zorg ouderen.

De Nieuwe Poort
Met een presentatie is de raad geïnformeerd over de voortgang van het onderzoek naar verkeerskundige oplossingen voor de Nieuwe Poort. De raadsleden stelden enkele feitelijke vragen bij mogelijke verkeerskundige oplossingen en spraken over de relatie met de verkeersstromen in het Soesterkwartier in het algemeen en de Noordewierweg in het bijzonder. Lees hier de bestuursopdracht.

Aanwezige fractiewoordvoerders: Bülbül (DENK), Bulthuis (GroenLinks), Flikkema (VVD), Fousert (Amersfoort2014), Van Hamersveld (D66), Hunink (ChristenUnie), Paffen-Zeenni (CDA), Smulders (PvdA), Van Wegen (BPA) en Van Zon (SP).

-> Vervolg? Het onderzoek naar verkeerskundige oplossingen gaat verder.

Evaluatie participatiegids met partijen in de stad (deel 1)
Voor iedereen met een plan voor een ruimtelijke ontwikkeling, zoals de bouw van een dakkapel of de aanleg van een zonneveld, heeft de gemeente een participatiegids  opgesteld. Tijdens De Ronde was een eerste evaluatie van de participatiegids met partijen in de stad.

Aanwezige fractiewoordvoerders: Dijksterhuis (ChristenUnie), Beekers (VVD), Engbers (CDA), Gerritsjans (Amersfoort2014), Perdok (D66), van Tuyl (GroenLinks), Veenstra (buitengewoon raadslid PvdA).

Na de presentatie gaven betrokken bewoners hun mening over de participatiegids en stelden zij ook vragen, onder andere:

  • Of er een klankbordgroep komt met de gemeente en bewoners.
  • Informatie is lastig te vinden voor inwoners. Zij hebben een achterstand als het gaat om informatie, procedures, juridische kanten en financiën. Kunnen inwoners hiervoor een onafhankelijke adviseur krijgen?
  • Is het mogelijk dat de gemeente aangedragen voorstellen van inwoners door kan rekenen.
  • Wat kunnen inwoners bij complexe processen en tegenovergestelde belangen van de ontwikkelende partij en wensen van inwoners van de gemeenteraad verwachten?
  • Het is een vaag proces voor inwoners. De gemeente moet meer regie nemen en duidelijk maken wanneer een inwoner invloed heeft en wanneer niet.

De betrokken ontwikkelende partijen gaven aan dat de inbreng van inwoners een verrijking is. de ontwikkelaar moet ook bereid zijn om transparant te zijn over bijvoorbeeld de haalbaarheid van een project. Dit is belangrijk, zodat mensen ook goed kunnen meedenken. Het duidelijk maken van de rollen en verwachtingen van elke belanghebbende werkt daarbij nog weer versterkend.

De woordvoerders spraken na hun vragen aan de betrokken inwoners en ontwikkelende partijen over onder andere:

  • het budget van een onafhankelijk adviseur.
  • de rol van de raad bij tegengestelde belangen van de ontwikkelaar en de wensen van inwoners. Daarbij is het belangrijk te weten of iemand vanuit een eigen belang of vanuit een gemeenschappelijk belang spreekt.
  • Het meer visueel maken van de verschillende rollen in de participatiegids.
  • Verwachtingsmanagement.

Wethouder Astrid Janssen zei dat er vier belangrijke thema’s zijn die terug kunnen komen in de vervolgronde op 26 oktober. Deze gaan over de rolduidelijkheid en transparantie, belangentegenstellingen in projecten, transparantie en varianten en informatie en kennisachterstand van de participant.

-> Vervolg? Wethouder Astrid Janssen zegde toe mogelijke oplossingsrichtingen voor te leggen tijdens de vervolgronde op 26 oktober.

Corona 
Op 14 september was er een persconferentie van het kabinet, waarin onder andere aangegeven werd dat het houden van anderhalve meter afstand vanaf 25 september niet meer verplicht is. Tijdens deze Ronde stelden raadsleden vragen aan het college en bespraken dilemma’s die spelen.

Aanwezige fractiewoordvoerders: Bijlholt (D66), Bol (ChristenUnie), El-Messaoudi (GroenLinks), Keskin (PvdA), Van Koningsveld (CDA), (Amersfoort2014) en Van Nieuwenhuizen (VVD).

Bij aanvang gaf burgemeester Lucas Bolsius een toelichting op de huidige situatie. Het ging daarbij onder andere over maatregelen in de horeca en het onderwijs, vaccinaties en BOA’s.

De woordvoerders stelden vragen over een extra vaccinatielocatie, het achterblijven van vaccinaties bij bepaalde groepen, vaccinatiemogelijkheden voor mensen zonder status of papieren, vaccinatievolledigheid en hulp bij oudere inwoners bij gebruik QR-codes. Burgemeester Lucas Bolsius gaf aan na te gaan wat de gemeente kan betekenen voor de vaccinatie van mensen zonder status en uit te zoeken in hoeverre mensen met één vaccinatie (Janssen of na een besmetting) in statistieken worden meegenomen bij volledig gevaccineerden.

-> Vervolg?  Het college blijft de raad informeren door middel van collegeberichten. In principes worden er geen aparte coronarondes meer georganiseerd. De woordvoerders bedankten het college en het ambtelijk apparaat voor de wijze waarop de raad over corona geïnformeerd is de afgelopen anderhalf jaar.

U kunt alle vergaderingen terugkijken via Politiek Portaal. Ook vindt u hier de agenda met alle vergaderstukken (zie paperclips) en de besluitenlijsten (verslagen). De vier vergaderingen 'Presentatie begroting 2022-2025', 'Schetsontwerp herinrichting Noordewierweg', 'Onderzoek sportaccommodaties' en 'De Nieuwe Poort' kunt u ook terugkijken via YouTube.

Contact opnemen met raadsleden
Duurzaamheid (Bron: Pixabay)
U kunt direct contact opnemen met raadsleden. Kijk voor hun contactgegevens op de site van de gemeenteraad (onder 'Samenstelling gemeenteraad').

U kunt ook altijd een mail sturen naar griffie@amersfoort.nl.
Abonneren op de RaadsMail
De raad
Is de RaadsMail voor iemand in uw omgeving ook interessant? Stuur deze dan door!

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze link: https://amersfoort.nl/amersfoortmail.
 
Contact
RaadsMail is de nieuwsbrief van de gemeenteraad van Amersfoort en verschijnt in principe elke vrijdag. Heeft u vragen of suggesties, neem dan contact op met de raadsgriffie.
 
Volg ons
F   T   Y