Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 

13 mei 2022

RaadsMail

Stadsgesprekken, De Ronde 17 mei en terugblik De Ronde 10 mei

De komende weken houden de vijf partijen die een coalitie proberen te vormen stadsgesprekken. Zij willen weten wat inwoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties belangrijk vinden voor Amersfoort. In deze RaadsMail leest u er meer over. Verder in deze RaadsMail: op 17 mei vergaderen de raadsleden tijdens De Ronde. Er zijn negen vergaderingen over verschillende onderwerpen. Op de agenda staan onder andere: overlast Neptunusplein, het wijkperspectief Soesterkwartier en de kaderstellende notitie voor de ontwikkeling van Kelvinstraat-Bosweg-Réaumurstraat. In deze RaadsMail leest u een toelichting op deze vergaderavond. We blikken ook kort terug op De Ronde van 10 mei.

 Inhoud

 
Stadsgesprekken over te maken keuzes nieuwe coalitie
Amersfoort staat de komende jaren voor belangrijke opgaven als het gaat om bijvoorbeeld wonen, zorg voor inwoners en van het gas afgaan. De vijf partijen die een coalitie proberen te vormen: D66, GroenLinks, CDA, Amersfoort2014 en Partij voor de Dieren, nodigen u van harte uit voor stadsgesprekken op zaterdagen in mei en juni (van 10.00-12.00 uur) over verschillende thema’s. Zij willen weten wat inwoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties de aankomende jaren belangrijk vinden voor Amersfoort.

De opbrengst van de gesprekken nemen zij mee in hun onderhandelingen over een coalitieakkoord. Het coalitieakkoord is een akkoord dat de partijen sluiten over de plannen voor de stad. De partijen vinden dat daarin centraal moet staan dat iedereen gelijke kansen heeft en dat iedereen mee kan komen in alle vernieuwingen en ontwikkelingen. Daarom is de samenwerking met inwoners, bedrijven en organisaties noodzakelijk. Ook om Amersfoort nog groener en vooruitstrevender te maken. Tijdens de bijeenkomsten staan thema’s centraal:

• 14 mei: Wonen en Mobiliteit
• 21 mei: Sociaal domein, Jeugdzorg en Onderwijs
• 28 mei: Energietransitie en Economie
• 4 juni: Sport en Cultuur
• 11 juni: Samenwerking met de stad & regio en Financiën.

U kunt zich voor één of meerdere thema’s aanmelden via de website metamersfoort.nl.
De Ronde 17 mei
Foto Vermeerzaal
Op dinsdag 17 mei zijn er vanaf 19.00 uur negen Ronde-vergaderingen. U kunt de vergaderingen bijwonen vanaf de publieke tribunes in de vergaderzalen. En u kunt de vergaderingen online volgen, via Politiek Portaal.  Een aantal vergaderingen kunt u ook volgen via het YouTube-kanaal van de gemeenteraad. Bij vier onderwerpen kunt u inspreken. Klik hier voor de agenda en de vergaderstukken (zie paperclips).

19.00 uur: Aanvullende kaders Hoefkwartier en Monitoringsplan Hoefkwartier
Hoefkwartier wordt een aantrekkelijke complete stadswijk waar je kunt wonen, werken en leren. Hiervoor heeft de raad een ontwikkelkader vastgesteld. Daarna is er een pas op de plaats gemaakt om de plannen aan te passen en aanvullende kaders te maken. Die moeten door de raad worden vastgesteld en worden nu eerst besproken. Op een eerder moment heeft de raad een Milieueffectrapportage vastgesteld. Hierin stond dat voor de ontwikkeling van het gebied een monitoringsplan moet worden opgesteld. Dat wordt nu ook besproken.

- Aanvullende kaders Hoefkwartier
In de plannen voor Hoefkwartier zijn meer dan de 2.500 woningen opgenomen. Dat past niet qua verkeerssysteem en het levert een te weinig gevarieerd woonprogramma op. Door deze knelpunten is er een pas op de plaats gemaakt om de plannen aan te passen. Er moeten aanvullende kaders worden vastgesteld. De bedoeling is dat er voldoende variatie in woningen komt - in type en prijs - zodat er voor elk wat wils komt. Ook stelt het college maatregelen voor om de verkeersdruk te beperken. Tijdens De Rondes van 11 januari en 8 februari hebben raadsleden de aanvullende kaders besproken. Er werden vraagtekens gezet bij het flexibel omgaan met 35% sociale huur om te zorgen voor meer variatie in de woningen. Op 10 mei kregen raadsleden tijdens De Ronde een presentatie om inzicht te krijgen in de financiële haalbaarheid van meer variatie in woningen. Op 17 mei gaan raadsleden opnieuw in gesprek over de aanvullende kaders. Zie ook het raadsvoorstel.

- Monitoringsplan Hoefkwartier
In de Milieueffectrapportage stond dat er een monitoringsplan voor de ontwikkeling moet worden opgesteld. Ook heeft de raad met de motie uit juli 2021 Handen aan het stuur bij ontwikkeling Hoefkwartier (GroenLinks, ChristenUnie, D66, PvdA en Amersfoort2014) het college de opdracht gegeven om de vijf leidende principes uit het ontwikkelkader te monitoren. Het college heeft een monitoringsplan opgesteld. Tijdens deze Ronde gaan de raadsleden hierover in gesprek. Zie ook het raadsvoorstel.

Molendijkzaal. Ook live te volgen via Politiek Portaal en YouTube. Ronde ‘Voorbereiding besluit’. Het onderdeel Aanvullende kaders Hoefkwartier is een voortgezette behandeling, daardoor is inspreken niet meer mogelijk; inspreken was mogelijk op 8 februari 2022. Bij het onderdeel Monitoringskader Hoefkwartier kunt u inspreken en zo uw mening meegeven.

19.00 uur: Inwerkprogramma: citymarketing
Als onderdeel van het inwerkprogramma van de nieuwe gemeenteraad worden de raadsleden geïnformeerd over de uitgangspunten en aanpak van citymarketing. De Stichting Citymarketing Amersfoort werkt samen met partners in en rond de stad en levert een belangrijke bijdrage aan de stad en haar inwoners. Veel activiteiten die de stichting uitvoert zijn niet direct zichtbaar, omdat deze zijn gericht op specifieke doelgroepen of kennisontwikkeling van partijen. Daardoor is het soms lastig om citymarketing als waardevol instrument neer te zetten voor de stad. Tijdens deze Ronde gaat de Stichting Citymarketing samen met stakeholders in gesprek met raadsleden over het brede werkveld en de waarde voor de stad. Voor meer informatie over de Stichting Citymarketing, zie citymarketingamersfoort.nl.

Vermeerzaal. Ook live te volgen via Politiek Portaal. Ronde ‘Informatie’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken.

19.00 uur: Voorlopige jaarstukken 2021 / ontwerpbegroting 2023 / geactualiseerde begroting 2022 Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten, op het gebied van onder andere brandweer en crisisbeheersing. De VRU heeft verschillende financiële stukken opgesteld waarop de raad een officiële reactie (zienswijze) kan geven: de voorlopige jaarstukken 2021 en ontwerpbegroting 2023 / geactualiseerde begroting 2022. Zie het raadsvoorstel.

Let op: de locatie is de brandweerkazerne, Kleine Koppel 112. Ronde ‘Voorbereiding besluit’. U kunt tijdens deze vergadering inspreken en zo uw mening meegeven. Deze vergadering is niet online live te volgen, wel wordt een audio-opname later toegevoegd aan Politiek Portaal.

20.15 uur: GroenLinks: overlast Neptunusplein
Inwoners van de wijk rondom supermarkt Omur hebben onlangs een petitie aangeboden aan de raad. Hierin vragen zij om de verhuizing van de supermarkt - vanwege het veroorzaken van veel overlast - naar een locatie buiten de wijk. De fractie van GroenLinks wil naar aanleiding van deze petitie een gesprek met betrokkenen. Er wordt gesproken over de leefbaarheid op het Neptunusplein, in relatie tot de overlast die wordt ervaren door de supermarkt. Welke mogelijkheden zijn er om deze overlast te beperken of te beëindigen? De raad heeft al eerder gesproken over de verkeersproblematiek bij het Neptunusplein. Dat was op initiatief van DENK en D66 tijdens De Ronde van 9 februari 2021. Naar aanleiding daarvan is een maand later de motie Veilig Neptunusplein (DENK, D66, PvdA, CDA, ChristenUnie, Amersfoort2014, SP en Lijst Sanders) aangenomen. Hiermee werd het college verzocht de variantenstudie die werd gepresenteerd in De Ronde van 9 februari 2021 verder uit te werken op het gebied van verkeersveiligheid, inpasbaarheid en benodigde financiën. De vergadering van 17 mei start met een overzicht van de ingezette acties om de leefbaarheid te verbeteren en de stand van zaken van de aanpak van de verkeerssituatie. Inwoners en Omur kunnen hun kijk op de situatie geven. Vervolgens wordt besproken welke mogelijkheden er zijn om de situatie te verbeteren. Wat kunnen inwoners en de ondernemer doen? Wat kan de raad doen? En wat kan de gemeente doen?

Raadzaal. Ook live te volgen via Politiek Portaal en YouTube. Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken.

20.15 uur: Wijkperspectief Soesterkwartier en Uitvoeringsagenda Vitale Wijkaanpak
In en rond de wijk Soesterkwartier vinden veel ontwikkelingen plaats. Het college heeft een wijkperspectief en uitvoeringsagenda opgesteld voor deze wijk. Tijdens deze Ronde gaan raadsleden hierover in gesprek. Voorbeelden van ontwikkelingen in en rond het Soesterkwartier zijn gebiedsontwikkelingen vanuit het programma woningbouw en het programma Langs Eem en Spoor. Soesterkwartier sluit aan op de vijf gebieden van Langs Eem en Spoor. De gemeente Amersfoort en provincie Utrecht hebben in 2020 een samenwerkingsovereenkomst voor het Soesterkwartier opgesteld in het kader van de Regiodeal Vitale Wijken Amersfoort. De ontwikkeling van Langs Eem en Spoor was een belangrijke aanleiding, deze zorgt namelijk voor kansen en bedreigingen voor het Soesterkwartier. Ook zijn er ontwikkelingen in de wijk zelf zoals op het gebied van duurzaamheid en binnen het domein Inclusieve Stad. Dankzij de bijdrage van de provincie en investeringen van de gemeente kan de wijk versterkt worden. Het Wijkperspectief Soesterkwartier geeft inzicht in wat belangrijk is voor het Soesterkwartier. Het gaat over van alles waaronder: gezondheid, wonen, werken, leren, samenleven, verkeer, klimaat en groen. Het is tot stand gekomen in cocreatie met de wijk. Hierdoor kent de gemeente de behoeften van de wijk en worden die geplaatst naast de stedelijke en wijkgerichte opgaven. In de bijbehorende uitvoeringsagenda staan concrete plannen en projecten waaraan de komende jaren kan worden gewerkt om de wijk te versterken.

Molendijkzaal. Ook live te volgen via Politiek Portaal. Ronde ‘Voorbereiding besluit’. U kunt tijdens deze vergadering inspreken en zo uw mening meegeven.

20.15 uur: Inwerkprogramma: Inclusieve Stad

Als onderdeel van het inwerkprogramma van de nieuwe gemeenteraad krijgen de raadsleden informatie over het Sociaal Domein, met andere woorden: ondersteuning en zorg. Het Beleidskader Inclusieve Stad is de basis voor de ontwikkeling hiervan. In 2015 werden gemeenten - in plaats van de Rijksoverheid - verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Participatiewet. Na een aantal overgangsjaren, is de gemeente bezig om ondersteuning en zorg verder vorm te geven. Hiervoor wordt samengewerkt met uitvoeringsorganisaties, cliëntvertegenwoordigers en aanbieders. Het streven is om ondersteuning en zorg blijvend betaalbaar te houden. Er wordt een verbinding gelegd met onderwijs en sport en er wordt gebiedsgericht samengewerkt met het fysieke domein (wonen & zorg) en veiligheid. Het beleidskader is bedoeld om de kansengelijkheid te vergroten en om iedereen naar eigen kunnen te laten bijdragen aan de maatschappij. In het beleidskader staan leidende principes en de inzet op zes inhoudelijke thema’s voor de jaren 2021-2026. Het beleid wordt in uitvoeringsprogramma’s vertaald naar concrete acties.

Vermeerzaal. Ook live te volgen via Politiek Portaal. Ronde ‘Informatie’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken.

22.00 uur: Circulaire Economie: Evaluatie en Bouwstenen

Het college heeft de afgelopen vier jaar samen met inwoners en bedrijven gewerkt aan circulaire economie. Een circulaire economie houdt in dat grondstoffen steeds opnieuw gebruikt worden. Er is een rapport opgesteld om terug te blikken op de resultaten en geleerde lessen van de afgelopen jaren. De afgelopen jaren heeft de gemeente vooral ingezet op de bouwketen. Het bureau dat het rapport heeft opgesteld - Copper8 - stelt voor dat de gemeente zich de komende periode richt op de bouw- en demontagesector, consumptiegoederen en de lokale maakindustrie (bedrijven die materialen tot nieuwe producten verwerken). In het rapport staan verder een aantal programmalijnen en bouwstenen. Tijdens deze Ronde krijgen de raadsleden informatie over de geboekte resultaten, dilemma’s en mogelijke bouwstenen voor de komende coalitieperiode.

Vermeerzaal. Ook live te volgen via Politiek Portaal. Ronde ‘Informatie’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken.

22.00 uur: Kaders voor inhoud en proces Bosweg-Réaumurstraat-Kelvinstraat
Woningcorporatie de Alliantie wil in samenwerking met de gemeente de driehoek Bosweg, Réaumurstraat en Kelvinstraat in het Leusderkwartier ontwikkelen. Het gaat om de sloop van 24 woningen en het bouwen van 90-110 nieuwe woningen. De Alliantie heeft een participatietraject gehouden. Er ligt nu een kaderstellende notitie. Door de omliggende straten en het groengebied aan de zijde van de Réaumurstraat bij het gebied te betrekken, kunnen meer woningen worden gebouwd dan er gesloopt worden. De ontwikkeling zorgt voor meer betaalbare woningen die passen bij de eisen van deze tijd. Voor de ontwikkeling is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Er hebben een omgevingswalkshop, online verdiepingssessie en spreekuur plaatsgevonden. Daarnaast heeft er in januari 2022 een gesprek plaatsgevonden met een delegatie van omwonenden en bewoners. Op basis van deze informatie, het gemeentelijk beleid en een beoordeling van de mogelijkheden op deze plek zijn de conceptkaders voor inhoud en proces opgesteld. Na vaststelling door de raad, vormen deze kaders de basis voor de verdere uitwerking van het plan. Ook in die fase vindt participatie plaats. Tijdens deze Ronde geven raadsleden hun mening over de kaderstellende notitie. Zie het raadsvoorstel.

Molendijkzaal. Ook live te volgen via Politiek Portaal en YouTube. Ronde ‘Voorbereiding besluit’. U kunt tijdens deze vergadering inspreken en zo uw mening meegeven.

22.00 uur: Inwerkprogramma: stand van zaken toekomst stadhuis
Als onderdeel van het inwerkprogramma van de nieuwe gemeenteraad worden de raadsleden geïnformeerd over de stand van zaken van het Huis voor Stad (het nieuwe stadhuis). In 2021 heeft de raad het schetsontwerp en het kredietaanvraag voor het nieuwe stadhuis vastgesteld. De raad wordt tijdens deze bijeenkomst geïnformeerd over de stand van zaken. Dit gebeurt aan de hand van de nieuwste kwartaalrapportage (van begin mei) en het onlangs opgestelde voorlopige ontwerp. Dit voorlopige ontwerp is een tussenstap naar het definitieve ontwerp. Het is onder leiding van Kraaijvanger Architects opgesteld in afstemming met werkgroepen van medewerkers, experts, externe partners, de raad/griffie en de OR. Een voorbeeld uit het voorlopig ontwerp is het gevelontwerp met kaders. Voor meer informatie over het nieuwe stadhuis, zie amersfoort.nl/stadhuis.

Ook live te volgen via Politiek Portaal. Ronde ‘Informatie’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken.

Inspreken
De raadsleden horen graag uw mening, zodat zij die kunnen betrekken bij hun afwegingen over een onderwerp. Neem voor meer informatie over inspreken en aanmelden contact op met de raadsgriffie (e-mail: griffie@amersfoort.nl of telefoonnummer: 033 469 43 79). Niet inspreken, maar toch uw mening geven? Neem rechtstreeks contact op met raadsleden (zie contactgegevens op de website van de gemeenteraad) of stuur een brief aan de gemeenteraad via griffie@amersfoort.nl
Terugblik De Ronde 10 mei
Duurzaam (bron: Pixabay)
Op dinsdag 12 april waren er acht Ronde-vergaderingen. Wat is er zoal besproken en wat is (eventueel) het vervolg? 

Uitwerkingsvoorstel Utrechtseweg 1 en 2-4
Op de locaties Utrechtseweg 1 en Utrechtseweg 2-4 wil Foortzicht in totaal 203 woningen bouwen in verschillende prijscategorieën en voor diverse doelgroepen. Samen met ruimte voor commerciële functies moet er een levendig, gemengd woon-werkgebied ontstaan. Daarnaast vormen deze locaties een schakel op de route tussen het station en de binnenstad. Tijdens De Ronde gaven raadsleden hun mening over het uitwerkingsvoorstel. Zie het raadsvoorstel en het stedenbouwkundig plan.

> Vervolg? Naar Het Besluit van 31 mei, met debat en moties en amendementen.

Aanbesteding Huishoudelijke Hulp
De gemeente Amersfoort heeft met aanbieders van Huishoudelijke Hulp contracten afgesloten. Deze contracten lopen op 31 december af. Na deze datum begint een nieuwe contractperiode. Tijdens De Ronde gaven raadsleden hun mening over:
- De huidige werkwijze en het voorstel om de Huishoudelijke Hulp in te blijven kopen op basis van de zogenaamde resultaatbekostiging.
- Het gebruik van de landelijke HHHM-normenkader voor het bepalen van basisuren voor ongeveer 2,1 uur per week voor huishoudelijke hulp 1 en 2,5 uur voor huishoudelijke hulp 2.
- De hoogte van de tarieven voor hulp bij het huishouden vanaf 1 januari 2023.
Zie ook de peiling.

Tijdens De Ronde deed wethouder Menno Tigelaar de volgende toezeggingen:
- Het college informeert de raad wanneer de aanbesteding huishoudelijke hulp is uitgezet en wat daarbij met de opbrengst van deze peiling is gedaan. Dat gebeurt voor de zomer van 2022.
- Het college werkt de mogelijkheden om de toegang tot huishoudelijke hulp 2 te verruimen, zoals opgenomen in de peilnota, verder uit.
- Het college bekijkt hoe gemonitord kan worden of de afgesproken huishoudelijke hulp wordt geleverd, mogelijk zonder inzet van enquêtes bij inwoners.

> Vervolg? Het onderwerp is voldoende besproken. De inbreng van de raadsleden wordt door het college gebruikt bij de nieuwe aanbestedingsprocedure.

Auditcommissie
Tijdens de eerste vergadering van de nieuwe auditcommissie maakte de auditcommissie kennis met de rekenkamer. De auditcommissie ging met de rekenkamer in gesprek over het jaarverslag 2021 en het jaarplan 2022 van de rekenkamer. Daarnaast besprak de commissie welke onderwerpen zij bij de Dag van de Jaarstukken wil onderzoeken en werd een toelichting gegeven op het proces en de betrokkenheid van de auditcommissie bij de aanbesteding van de accountantsdienst. 

Meerjarenprognose grondexploitaties 2021
Een grondexploitatie is een begroting voor de grondkosten en -opbrengen bij ruimtelijke ontwikkelingsprojecten waarbij de gemeente eigen grond heeft. Vorig jaar hebben grondexploitaties het beter gedaan dan verwacht. Uit de jaarlijkse herziening van projecten blijkt dat er hierdoor grote financiële meevallers zijn. Tijdens De Ronde kregen de raadsleden uitleg over hoe een grondexploitatie in het algemeen werkt en wat de grote verschillen zijn in de resultaten in het afgelopen jaar. Zie het raadsvoorstel en hier de presentatie over het Meerjaren Programma Grondexploitaties 2021.

> Vervolg? Naar Het Besluit van 31 mei, zonder debat en zonder moties en amendementen.

Aanvullende kaders Hoefkwartier
Hoefkwartier wordt een aantrekkelijke complete stadswijk waar je kunt wonen, werken en leren. Hiervoor is een ontwikkelkader vastgesteld, maar er moeten aanvullende kaders worden vastgesteld. In de plannen zijn namelijk 2.500 woningen opgenomen. Dat past niet qua verkeerssysteem en het levert te weinig gevarieerd woonprogramma op. Tijdens De Ronde kregen de raadsleden informatie om inzicht te krijgen in de financiële haalbaarheid van meer variatie in woningen. Zie hier de presentatie over de aanvullende kaders Hoefkwartier en hier een presentatie over Woningbouw en het Deltaplan.

> Vervolg? Het onderwerp komt op 17 mei terug in De Ronde.

Flexibilisering asielketen
Sinds september 2021 informeert het college de raad over de ambities en plannen als gevolg van de Uitvoeringsagenda Flexibilisering Asielketen. Tijdens De Ronde werd een presentatie gegeven over de flexibilisering van de asielketen, de stand van zaken van de asielopvang en de stand van zaken met betrekking tot de taakstelling huisvesting van statushouders. Na deze presentatie werden door raadsleden vragen gesteld over onder andere: de inzet van vrijwilligers, financiering van ambities en ontwikkelingen door de gemeente Amersfoort en druk op de woningmarkt en spanningen die ontstaan tussen verschillende doelgroepen die een woning zoeken.

Tijdens De Ronde deed het college de volgende toezeggingen:
- Het college informeert de raad over de uitkomsten van de locatiestudie (voor meer opvangplekken).
- Het college informeert de raad als de omgevingsvergunning voor de tijdelijke regionale opvanglocatie bij het huidige asielzoekerscentrum definitief is.

> Vervolg? Het onderwerp is voldoende besproken.

Groencompensatiebeleid
De raad besloot in 2016 dat er beleid zou komen voor (groen)compensatie bij ruimtelijke ontwikkelingen. Dit besluit nam de raad bij het vaststellen van de Groenvisie. Het college stelt nu voor om gebruik te gaan maken van een groencompensatie/natuurinclusief bouwen-puntensysteem. Dit puntensysteem helpt om te bepalen hoeveel groen er nu is, hoeveel groencompensatie er nodig is en welke type compensatie. Hiermee wordt de biodiversiteit in de stad vergroot, wordt groen behouden en komen er duidelijke regels voor initiatiefnemers. Tijdens De Ronde gingen raadsleden met elkaar in gesprek over het voorstel van het college. Zie het raadsvoorstel.

> Vervolg? Naar Het Besluit van 31 mei, zonder debat, met moties en amendementen.

Inwerkprogramma: Woningbouwopgave: ambities en dilemma’s
Als onderdeel van het inwerkprogramma van de nieuwe gemeenteraad kregen raadsleden informatie over de woningbouwopgave. Er werd een toelichting gegeven op het programma woningbouw, het Deltaplan Wonen, de ambities in relatie tot de voortgang en er werden dilemma’s toegelicht. Zie hier de presentatie.

> Vervolg? Het onderwerp is voor nu voldoende toegelicht.

Inbreng Vervoerplan 2023 Syntus
Vervoerder Syntus verzorgt in Amersfoort het busvervoer en heeft een conceptvervoerplan voor 2023 gepubliceerd. Het college stelt onder andere voor om:
- in Hoogland rekening te houden met extra rijtijd door de invoering van 30 km per uur op de Zevenhuizerstraat;
- de aanpak van Syntus te onderschrijven om meer tijd te nemen om in het Soesterkwartier samen met andere partijen de meest kansrijke optie uit te werken voor een andere manier van openbaar vervoer in deze wijk.
Tijdens De Ronde gaven raadsleden aan wat zij vinden van de punten van het college.

> Vervolg? Het college reageert voor 22 mei op het concept vervoerplan 2023 van Syntus. In de week van 6 juni laat Syntus weten wat er met de reactie is gedaan. Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht stellen op 13 september 2022 het vervoerplan vast. De nieuwe dienstregeling gaat op 11 december 2022 in.  

U kunt alle vergaderingen terugkijken via Politiek Portaal. Ook staan hier de agenda en vergaderstukken (zie paperclips) en de besluitenlijsten. De drie vergaderingen 'Uitwerkingsvoorstel Utrechtseweg 1 en 2-4', 'Groencompensatiebeleid' en 'Inbreng Vervoerplan 2023 Syntus' kunt u ook terugkijken via YouTube.
Contact opnemen met raadsleden
Auto's (Bron: Pixabay)

U kunt rechtstreeks opnemen met raadsleden. Kijk voor hun contactgegevens op de website van de gemeenteraad.

U kunt ook altijd een e-mail sturen naar griffie@amersfoort.nl.
Abonneren op de RaadsMail
De raad
Is de RaadsMail voor iemand in uw omgeving ook interessant? Stuur deze dan door!

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via amersfoort.nl/amersfoortmail.
 
Contact
RaadsMail is de nieuwsbrief van de gemeenteraad van Amersfoort en verschijnt in principe elke vrijdag. Heeft u vragen of suggesties, neem dan contact op met de raadsgriffie.
 
Volg ons
F   T   Y