Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 

22 april 2022

RaadsMail

De Ronde 10 mei en terugblik raadsvergadering Het Besluit 19 april

De eerstvolgende vergaderavond van de raadsleden is De Ronde op dinsdagavond 10 mei. Er zijn acht vergaderingen over verschillende onderwerpen. De raadsleden praten onder andere over de aanbesteding van huishoudelijke hulp, over grondexploitaties en over het conceptvervoerplan van Syntus. In het kader van het inwerkprogramma van de nieuwe raad is er een bijeenkomst over de woningbouwopgave. Ook vergadert de auditcommissie. In deze RaadsMail leest u een toelichting op deze vergaderavond. Ook blikken we terug op De Ronde en de raadsvergadering Het Besluit van 19 april. 

 Inhoud

 
De Ronde 10 mei
Duurzaam (bron: Pixabay)
Op dinsdag 10 mei zijn er vanaf 19.00 uur acht Ronde-vergaderingen. Ook vergadert de auditcommissie. U kunt de vergaderingen bijwonen vanaf de publieke tribunes in de vergaderzalen. En u kunt alle vergaderingen ook nog steeds online volgen, via Politiek Portaal (button 'Live'). Op deze website staan vanaf dinsdag 26 april aan het eind van de middag ook de agenda en vergaderstukken. Een aantal vergaderingen kunt u ook volgen via het YouTube-kanaal van de gemeenteraad. Bij vijf onderwerpen kunt u inspreken. 

19.00 uur: 
Uitwerkingsvoorstel Utrechtseweg 1 en 2-4
Initiatiefnemer Foortzicht wil op de locaties Utrechtseweg 1 en Utrechtseweg 2-4 in totaal 203 woningen bouwen. Foortzicht wil appartementen in verschillende prijscategorieën ontwikkelen, voor diverse doelgroepen. Beide gebouwen bieden ruimte voor senioren, starters en kleine gezinnen. Op de begane grond is ruimte voor 1390 m2 commerciële functies. Dit zorgt voor een levendig, gemengd woon-werkgebied. Ook vormen deze locaties een volgende schakel tussen de route station-binnenstad. Tijdens deze Ronde geven raadsleden hun mening over het uitwerkingsvoorstel. Na vaststelling van het voorstel, vormt dit de basis voor de verdere uitwerking in de bestemmingsplannen. Ook kan dan het ontwerp voor de woongebouwen en de buitenruimte verder worden uitgewerkt.

Raadzaal. Ook live te volgen via Politiek Portaal en YouTube. Ronde ‘Voorbereiding Besluit'. U kunt tijdens deze vergadering inspreken en zo uw mening meegeven.

19.00 uur: Aanbesteding Huishoudelijke Hulp
Het college gaat de Huishoudelijke Hulp (HH) opnieuw aanbesteden. Raadsleden geven hun mening over de werkwijze en uitgangspunten voor de aanbesteding. Het college kan de inbreng betrekken bij de aanbestedingsprocedure. De gemeente heeft in 2018 met aanbieders van Huishoudelijke Hulp contracten afgesloten. Op 31 december 2022 lopen de contracten af en start er een nieuwe contractperiode. Voor deze aanbesteding zijn de uitgangspunten in een peilnota opnieuw beschreven en toegelicht. De gunning van de aanbesteding moet plaatsvinden vóór de zomer van dit jaar. Tijdens deze Ronde geven raadsleden hun mening geven over de volgende peilpunten:
- Het wel of niet doorgaan met de huidige werkwijze en de Huishoudelijke Hulp in te blijven kopen op basis van de zogenaamde resultaatbekostiging (de aanbieder krijgt een gemiddelde vergoeding per cliënt, onafhankelijk van de feitelijk geleverde inzet). Het landelijke HHM-normenkader te gebruiken voor het bepalen van basisuren wat zorgt voor ongeveer 2,1 uur per week voor een HH1-indicatie en 2,5 uur per week voor een HH2-indicatie).
- De tarieven voor hulp bij het huishouden per 01 januari 2023 te verhogen. Dit op grond van wettelijke verplichtingen en gebaseerd op onder andere de landelijke rekentool en de cao VVT (verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg).

Molendijkzaal. Ook live te volgen via Politiek Portaal. Ronde ‘Peiling’. U kunt tijdens deze vergadering inspreken en zo uw mening meegeven.

19.00 uur: Auditcommissie
De auditcommissie adviseert de raad en overlegt namens de raad over alle activiteiten die belangrijk zijn voor een goede financiële beheersing van de gemeente. Zo adviseert de auditcommissie over de begroting, de kadernota en de jaarstukken. In deze eerste vergadering van de nieuwe auditcommissie maakt de commissie kennis met de rekenkamer. Zij gaan met elkaar in gesprek over het jaarverslag 2021 en het jaarplan 2022 van de rekenkamer. Daarnaast bespreekt de commissie welke onderwerpen ze bij de Dag van de Jaarstukken wil onderzoeken. Tot slot is er een toelichting op het proces van aanbesteding van de accountantsdienst en bespreekt de commissie hoe ze bij dat proces betrokken wil zijn.
Tijdens de raadsvergadering Het Besluit van 19 april benoemde de raad leden van de nieuwe auditcommissie. 

Vermeerzaal. Ook live te volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live.

De volgende twee onderwerpen worden achter elkaar behandeld in de Raadzaal tussen 20.15 en 22.00 uur. Ook live te volgen via Politiek Portaal.

Meerjarenprognose grondexploitaties 2021
Vorig jaar hebben grondexploitaties het beter gedaan dan verwacht. Een grondexploitatie is een begroting voor de grondkosten en -opbrengen bij ruimtelijke ontwikkelingsprojecten waarbij de gemeente eigen grond heeft. Voorbeelden van grondexploitaties zijn De Nieuwe Stad en De Lichtenberg. Uit de jaarlijkse herziening van projecten blijkt dat er grote financiële meevallers bij projecten zijn doordat de grondexploitaties het beter doen dan verwacht. De raadsleden krijgen aan de hand van een presentatie uitleg over hoe een grondexploitatie in het algemeen werkt en wat de grote verschillen zijn in de resultaten in het afgelopen jaar.


Ronde ‘Voorbereiding besluit’. U kunt tijdens deze vergadering inspreken en zo uw mening meegeven.

Aanvullende kaders Hoefkwartier
Hoefkwartier wordt een aantrekkelijke complete stadswijk waar je kunt wonen, werken en leren. Hiervoor is een ontwikkelkader vastgesteld, maar er is daarna een pas op de plaats gemaakt om de plannen aan te passen en aanvullende kaders vast te stellen. In de plannen voor Hoefkwartier zijn meer dan de 2.500 woningen opgenomen. Dat past niet qua verkeerssysteem en het levert een te weinig gedifferentieerd woonprogramma op. Deze knelpunten zijn aanleiding geweest om een pas op de plaats te maken om de plannen aan te passen. Er moeten aanvullende kaders worden vastgesteld. De bedoeling is dat wonen voor iedereen mogelijk wordt: dus voldoende variatie in woningen zodat er voor elk wat wils komt. Zowel in prijs als type woningen. Ook heeft het college maatregelen bedacht om de verkeersdruk te beperken. Tijdens De Ronde van 11 januari en 8 februari hebben raadsleden de aanvullende kaders besproken. Er werden vraagtekens gezet bij het flexibel omgaan met 35% sociale huur om te zorgen voor meer variatie in de woningen. Tijdens de behandeling op 10 mei krijgen de raadsleden een presentatie om inzicht te krijgen in de financiële haalbaarheid van meer variatie in woningen.


Ronde ‘Informatie’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken.

20.15 uur: 
Flexibilisering asielketen
De Uitvoeringsagenda Flexibilisering asielketen is in mei 2020 vastgesteld door de Landelijke Regietafel Migratie en Integratie. Het doel is om de samenwerking tussen overheden te verbeteren. Sinds september 2021 informeert het college de raad over de ambities en plannen als gevolg van de Uitvoeringsagenda Flexibilisering Asielketen. De uitvoeringsagenda sluit aan op de nieuwe Wet Inburgering, die op 1 januari 2022 is ingegaan. Naast het verbeteren van de samenwerking tussen overheden zijn andere doelen van de agenda:
- de opvangcapaciteit voor asielzoekers flexibeler mee te laten bewegen met veranderingen in de instroom;
- om na het verlenen van een status de stap van asielopvang naar definitieve huisvesting en integratie binnen de gemeente te verbeteren.
Tijdens dit rondetafelgesprek worden raadsleden bijgepraat over de ontwikkelingen met betrekking tot de flexibilisering.

Molendijkzaal. Ook live te volgen via Politiek Portaal. Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken.

20.15 uur: Groencompensatiebeleid
De raad besloot in 2016 dat er beleid zou komen voor (groen)compensatie bij ruimtelijke ontwikkelingen. Dit besluit nam de raad bij het vaststellen van de Groenvisie. Het college stelt nu voor om gebruik te gaan maken van een groencompensatie/natuurinclusief bouwen-puntensysteem. Andere steden maken al gebruik dit systeem. Dit puntensysteem helpt om te bepalen hoeveel groen er nu is, hoeveel groencompensatie er nodig is en welke type compensatie. Bijvoorbeeld een groen dak, nestkasten, bomen of een poel. Hiermee wordt de biodiversiteit in de stad vergroot, wordt groen behouden en komen er duidelijke regels voor initiatiefnemers. Tijdens deze vergadering gaan raadsleden in gesprek over het voorstel van het college. In het voorstel staat onder andere dat groencompensatiebeleid een voorwaarde wordt bij ruimtelijke ontwikkelingen waar groen in het geding is.

Vermeerzaal. Ook live te volgen via Politiek Portaal en YouTube. Ronde ‘Voorbereiding besluit’. U kunt tijdens deze vergadering inspreken en zo uw mening meegeven.

22.00 uur: Inwerkprogramma: Woningbouwopgave: ambities en dilemma’s
Als onderdeel van het inwerkprogramma van de nieuwe gemeenteraad krijgen de raadsleden informatie over de woningbouwopgave. Tijdens deze bijeenkomst krijgen raadsleden een toelichting op het programma woningbouw, het Deltaplan Wonen, de ambities in relatie tot de voortgang en er worden dilemma’s toegelicht.

Molendijkzaal. Ook live te volgen via Politiek Portaal. Ronde ‘Informatie’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken.

22.00 uur: Inbreng Vervoerplan 2023 Syntus
Vervoerder Syntus verzorgt in Amersfoort het busvervoer en heeft een conceptvervoerplan voor 2023 gepubliceerd. Het college kan bij Syntus wensen aangeven en heeft hiervoor een peiling opgesteld. Raadsleden kunnen tijdens deze Ronde aangeven wat ze vinden van de voorgestelde wensen. Zijn deze volledig? En hebben raadsleden aanvullende wensen? Het college stelt onder andere voor om:
- in Hoogland rekening te houden met extra rijtijd door de invoering van 30 km per uur op de Zevenhuizerstraat;
- de aanpak van Syntus te onderschrijven om meer tijd te nemen om in het Soesterkwartier samen met andere partijen de meest kansrijke optie uit te werken voor een andere manier van openbaar vervoer in deze wijk.
Op basis van de uitkomst van deze vergadering reageert het college op het conceptvervoerplan. Dit moet gebeuren vóór 22 mei. In de week van 6 juni laat Syntus weten wat er met de reactie gedaan is. Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht stellen op 13 september 2022 het vervoerplan vast. De nieuwe dienstregeling gaat op 11 december 2022 in.

Vermeerzaal. Ook live te volgen via Politiek Portaal en YouTube. Ronde ‘Peiling. U kunt tijdens deze vergadering inspreken en zo uw mening meegeven.

Inspreken

De raadsleden vinden uw mening belangrijk, zodat zij die kunnen betrekken bij hun afwegingen en besluiten over een onderwerp. Neem voor meer informatie over (digitaal) inspreken en aanmelden contact op met de raadsgriffie (e-mail: griffie@amersfoort.nl of telefoonnummer: 033 469 43 79). Niet inspreken maar toch uw mening geven? Neem rechtstreeks contact op met raadsleden (zie contactgegevens op de website van de gemeenteraad bij 'Samenstelling gemeenteraad') of stuur een brief aan de gemeenteraad via griffie@amersfoort.nl
Terugblik De Ronde 19 april: Jaarstukken
Foto Vermeerzaal
Op dinsdag 19 april was er één Ronde-vergadering over de jaarstukken. Wat zijn de vervolgstappen en hoe kunt u de vergadering terugkijken? 

Presentatie jaarstukken 2021
In de jaarstukken legt het college verantwoording af over wat het heeft gedaan en wat dat heeft gekost. Tijdens deze Ronde presenteerde wethouder Financiën, Willem-Jan Stegeman, de jaarstukken 2021. De raad moet deze jaarstukken vóór 15 juli vaststellen. Klik hier voor de presentatie.

-> Vervolg? Op 7 juni bespreken de raadsleden de jaarstukken in De Ronde. U kunt dan inspreken en uw mening geven. Op 21 juni volgt besluitvorming over de jaarstukken tijdens de raadsvergadering Het Besluit. De raadsleden stemmen over de ingediende moties (verzoeken aan het college) en amendementen (wijzigingen in het raadsbesluit) en over de jaarstukken.

U kunt de vergadering terugkijken via Politiek Portaal. Ook staat hier de agenda met de vergaderstukken (zie paperclips). De besluitenlijst volgt nog. U kunt de vergadering ook terugkijken via YouTube.
Terugblik raadsvergadering Het Besluit 19 april
Op dinsdag 19 april kwam de raad bijeen voor de raadsvergadering Het Besluit. Bij deze vergadering waren 37 van de 39 raadsleden aanwezig. Afwezig waren: Ida Bromberg (GroenLinks) en Hans van Wegen (BPA). De raad benoemde Ben van Koningsveld tot plaatsvervangend voorzitter van de raad. Ook benoemde de raad leden voor onder andere het presidium en de auditcommissie. De raad benoemde ook buitengewone fractieleden. U leest een overzicht van de besluiten. Voor een volledige weergave van de behandeling van de onderwerpen, stemverklaringen en de reactie van het college, verwijzen wij u naar de video-opname en het verslag. U kunt de vergadering terugkijken via Politiek Portaal. Via deze link vindt u ook de agenda met alle vergaderstukken (zie paperclips). De besluitenlijst en het verslag staan onderaan de agenda. U kunt de vergadering ook terugkijken via YouTube, met klikbare tijdcodes onder de video.

Benoemingen
Omdat er een nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd is, besloot de raad over een aantal benoemingen. Bij benoemingen over personen is de stemming geheim, dit gebeurt met stembriefjes. De (anonieme) stemuitslagen vindt u op Politiek Portaal.
• Benoeming plaatsvervangend voorzitter van de raad: voor de voorzitter van de gemeenteraad - burgemeester Lucas Bolsius - moest een raadslid tot plaatsvervanger benoemd worden. De plaatsvervangend voorzitter neemt het raadsvoorzitterschap over als de burgemeester verhinderd is. Of als hij tijdens de raadsvergadering Het Besluit als portefeuillehouder moet optreden, bijvoorbeeld bij een motie die hoort bij de portefeuille Veiligheid. Drie raadsleden hadden gesolliciteerd naar deze functie: Youssef El-Messaoudi, Ivo Beekers en Ben van Koningsveld. Zij hadden een sollicitatiebrief gestuurd en hielden tijdens de vergadering een pitch. Andere raadsleden stelden daarna vragen aan hen. De raad benoemde met 21 stemmen Ben van Koningsveld tot plaatsvervangend voorzitter. El-Messaoudi en Ivo Beekers kregen beiden acht stemmen. Van Koningsveld was de afgelopen acht jaar ook al plaatsvervangend voorzitter van de raad. Zie het raadsvoorstel.
• Benoeming leden presidium: het presidium bestaat uit raadsleden en bewaakt de rol en positie van de raad. Dit doet het presidium onder andere door het vaststellen van de voorlopige agenda van de raadsvergadering Het Besluit en door het vaststellen van de agenda’s voor De Ronde. Namens elke fractie mag er één raadslid plaatsnemen in het presidium. De raad benoemde alle zeven raadsleden die zich kandidaat hadden gesteld: Hans Bol (ChristenUnie), Maarten Flikkema (VVD), Hugo Kruyt (SP), Youssef El-Messaoudi (GroenLinks), Sieta Koet-Minis (Amersfoort2014), Micheline Paffen-Zeenni (CDA) en Marjolein Perdok (D66). Zie het raadsvoorstel.
• Benoeming leden auditcommissie: de auditcommissie bestaat uit raadsleden en buitengewone fractieleden en helpt de gemeenteraad om de inhoud van documenten met grote financiële gevolgen te controleren. Denk hierbij aan de begroting en aan een raadsvoorstel waar veel geld voor nodig is. Namens elke fractie mag er één raadslid of buitengewoon fractielid in de auditcommissie plaatsnemen. De raad benoemde alle zeven kandidaten: Hans Bol (ChristenUnie), Thomas van der Eerden (Amersfoort2014), Maarten Flikkema (VVD), Dillian Hos (GroenLinks), Henk Pijper (buitengewoon fractielid Beter Amersfoort), Jan de van der Schueren (CDA) en Alex van Westerlaak (buitengewoon fractielid D66). Zie het raadsvoorstel.
• Benoeming buitengewone fractieleden: buitengewone fractieleden kunnen deelnemen aan Ronde-vergaderingen en vragen aan het college stellen. Elke fractie mag maximaal twee buitengewone fractieleden hebben. De kandidaat moet op de kieslijst hebben gestaan van de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Op 30 maart benoemde de net geïnstalleerde nieuwe gemeenteraad veertien buitengewone fractieleden. Tijdens de vergadering van 19 april benoemde de raad vijf nieuwe buitengewone fractieleden: Abdelouahed el Houari (DENK), Bea van de Bovenkamp en Thomas Kamphuis (beiden namens Partij voor de Dieren), Marleen van den Nieuwendijk (VVD) en Sylvie van der Voort-Lazet (Amersfoort voor Vrijheid). Zie het raadsvoorstel.
• Benoeming lid rekenkamer: de rekenkamer is een onafhankelijk orgaan dat het door de gemeente gevoerde bestuur toetst. De rekenkamer voert onderzoeken uit en doet aanbevelingen aan de gemeenteraad. De rekenkamer bestaat uit drie externe leden (onder wie de voorzitter) en twee interne leden vanuit de gemeenteraad (raadsleden). Er was één kandidaat voor deze functie: Hanske Mulder-Van Maanen (ChristenUnie). De raad benoemde haar als lid van de rekenkamer. Zie het raadsvoorstel. Voor meer informatie over de rekenkamer, zie: amersfoort.nl/rekenkamer.
• Benoeming leden begeleidingscommissie juridische bijstand raad: deze commissie is opgericht na het aannemen van de motie Bijstand dossier Vahstal (van de ChristenUnie) in april 2021. Deze motie richtte zich tot de griffier en vroeg om een aantal zaken uit te voeren. Waaronder om een juridisch adviseur de opdracht te geven om de raad in het dossier Vahstal te adviseren en ondersteunen. Deze opdracht is inmiddels verleend aan advocatenbureau Benthem Gratama. Ook verzocht de motie om een begeleidingscommissie te starten. Deze werd vorig jaar opgericht, maar vanwege de nieuwe raadsperiode moesten er opnieuw leden worden benoemd. Namens elke fractie mag er één raadslid plaatsnemen in deze commissie. De raad benoemde alle zes de kandidaten: Youssef El-Messaoudi (GroenLinks), Menno Fousert (Amersfoort2014), Maarten Flikkema (VVD), Dirk-Joost van Hamersveld (D66), Marcel Koning (ChristenUnie) en Micheline Paffen-Zeenni (CDA). Zie het raadsvoorstel.

Andere raadsvoorstellen
• Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan De Nieuwe Poort 21: 
met het vaststellen van dit gewijzigde bestemmingsplan wijzigt de bestemming van het pand van de Hogeschool Utrecht van ‘Maatschappelijk’ naar ‘Gemengd’. Hierdoor wordt het mogelijk om naast onderwijsvoorzieningen, ook de functie kantoor te realiseren (dit is een wens van de Hogeschool Utrecht). De raad nam dit raadsvoorstel aan.
•  Concept programma en product Begroting Afval Verwijdering Utrecht (AVU) 2023: de Afval Verwijdering Utrecht (AVU) heeft voor 2023 een Concept programma en product begroting opgesteld. De AVU is een gemeenschappelijke regeling. De gemeenten in de provincie Utrecht hebben hun taken en bevoegdheden op het gebied van afvalverwijdering overgedragen aan de AVU. De gemeenteraad kon een zienswijze (officiële reactie) op de begroting indienen.Het college stelde voor om de AVU te vragen om onderzoek te blijven doen naar andere afzetmogelijkheden van oud papier, waaronder het afleveren aan de papierverwerkende industrie. De raad nam dit raadsvoorstel aan.
• Ontwerpverklaring van geen bedenkingen Pieter Pijpersstraat 19: voor het perceel aan de Pieter Pijpersstraat 19 is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van drie woningen. Het college vroeg de raad om een ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven. Het bouwen van de woningen is in strijd met het bestemmingsplan. Daarom is een zogenaamd  Wabo-projectbesluit nodig. De raad nam het raadsvoorstel aan. De ontwerp-omgevingsvergunning wordt samen met deze ontwerpverklaring ter inzage gelegd voor zes weken. In deze periode kunnen belanghebbenden een zienswijze (officiële reactie) indienen. 
• Vaststelling Informatieverordening gemeente Amersfoort 2022: de gemeentearchivaris schreef in haar Toezichtverslag dat herziening van de Archiefverordening uit 2016 nodig is. Deze is nu aangepast om aan te sluiten bij nieuwe ontwikkelingen (zoals actualisatie van wet- en regelgeving en veranderingen van de organisatie). Het college stelde aan de raad voor om de nieuwe Informatieverordening gemeente Amersfoort 2022 vast te stellen en de oude Archiefverordening 2016 in te trekken. De raad nam dit raadsvoorstel aan.
• Modelkeuze voor de te volgen planologische procedure en toepassen coördinatieregeling voor de ontwikkeling Eemfront: voor de ontwikkeling van Eemfront naar een stedelijk gebied - met woningen, bedrijven en horeca - is in 2020 een bestemmingsplan vastgesteld door de raad. Dit werd daarna vernietigd door de Raad van State. De initiatiefnemer wil het gebied nog steeds graag ontwikkelen en het college vindt dit ook wenselijk. In februari 2022 heeft de raad het Ontwikkelkader Kop van Isselt vastgesteld, waarin Eemfront is opgenomen. Het college vroeg de raad nu om onder andere voor het bestemmingsplan Eemfront de procedure te volgen die hoort bij model 2, volgens de notitie Rol van de raad in Ruimtelijke Ordeningprocedures. De raad nam het raadsvoorstel aan.

Motie
De gemeenteraad besloot over één motie die niet bij een raadsvoorstel hoort. Namelijk de motie Laatste kans! Stop de aanbesteding van de Westelijke rondweg van de SP. In deze motie stelt de SP dat de aanbesteding van de Westelijke rondweg mislukt is en vraagt de het college om te stoppen met de aanbesteding. De SP diende de motie nu in omdat Pro Rail vóór 30 april wil weten wat het Amersfoortse besluit is over de Westelijke Ontsluiting. Het formatieproces van een nieuw college is dan nog niet afgerond. Daarom vindt de fractie dat het beter is dat de raad een besluit neemt dan het huidige college. Ook vindt de fractie dat de noodzaak van het project niet is aangetoond.

Hugo Kruyt (SP) vroeg om deze motie mét debat te houden. Hier stemde de meerderheid van de raad mee in. Hierdoor konden er meer dan gebruikelijk standpunten worden uitgewisseld. De raad verwierp deze motie met 26 stemmen tegen (CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA en VVD) en 11 voor (Amersfoort voor Vrijheid, Amersfoort2014, Beter Amersfoort, DENK, Partij voor de Dieren en SP). Voor de inhoudelijke behandeling van deze motie verwijzen wij u naar de video-opname en het verslag.
Meireces en vergaderplanning
Muzieknoten (bron: Pixabay)
De gemeenteraad heeft meireces van 23 april tot en met 8 mei.

De vergaderplanning in mei is als volgt:

• 10 mei: De Ronde (vergaderingen over verschillende onderwerpen)
• 17 mei: De Ronde (vergaderingen over verschillende onderwerpen)
• 24 mei: De Ronde (vergaderingen over verschillende onderwerpen)
• 31 mei: raadsvergadering Het Besluit

Volgende week verschijnt er geen RaadsMail. De eerstvolgende RaadsMail ontvangt u op 13 mei.
Contact opnemen met raadsleden
Auto's (Bron: Pixabay)

U kunt rechtstreeks opnemen met raadsleden. Kijk voor hun contactgegevens op de website van de gemeenteraad (onder 'Samenstelling gemeenteraad').

U kunt ook altijd een e-mail sturen naar griffie@amersfoort.nl.
Abonneren op de RaadsMail
De raad
Is de RaadsMail voor iemand in uw omgeving ook interessant? Stuur deze dan door!

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via amersfoort.nl/amersfoortmail.
 
Contact
RaadsMail is de nieuwsbrief van de gemeenteraad van Amersfoort en verschijnt in principe elke vrijdag. Heeft u vragen of suggesties, neem dan contact op met de raadsgriffie.
 
Volg ons
F   T   Y