Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 

22 januari 2021

RaadsMail

Raadsavond 26 januari en terugblik De Ronde 19 januari

Op dinsdagavond 26 januari komt de raad digitaal bijeen voor de Actualiteitenraad, informatiemarkt Het Plein en de raadsvergadering Het Besluit. De raad neemt onder andere besluiten over het bestemmingsplan Operaplein en over het meedoen aan het experiment centrale stemopneming tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart. In deze nieuwsbrief leest u een toelichting op deze vergaderavond. Ook blikken we terug op de vergaderingen De Ronde van 19 januari.

 
Agenda raadsavond 26 januari
Duurzaam (bron: Pixabay)
De raadsvergadering Het Besluit op dinsdag 26 januari start om 19.45 uur. Tijdens de raadsvergadering biedt de Rekenkamer Amersfoort het rapport Handhaving in de openbare ruimte (boa's) aan. Voorafgaand is van 19.00-19.15 uur de Actualiteitenraad: raadsleden kunnen vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders over actuele onderwerpen die niet op de vergaderagenda staan. En van 19.15-19.45 uur is Het Plein: de informatiemarkt.  

Hoe de raad vergadert en hoe u de vergaderavond kunt volgen
De raadsavond wordt volledig digitaal gehouden. U kunt de Actualiteitenraad, Het Plein en Het Besluit alleen live via internet volgen, via Politiek Portaal en via YouTube (Raad Amersfoort). De raadsavond kunt u via deze kanalen ook terugkijken. De agenda van dinsdag 26 januari kan nog wijzigen. Kijk hier voor de actuele en volledige agenda met alle vergaderstukken (zie paperclips).

Het Plein
Inwoners en organisaties kunnen hun ideeën, plannen en ambities voor de stad delen met de raadsleden en collegeleden.
- Bewonersgroep Zevenhuizerstraat zal de petitie Zevenhuizerstraat veilig voor kinderen! aanbieden aan de gemeenteraad en het college. 
- Tien Amersfoortse jongeren pitchen hun idee voor de stad. Dit doen zij als afsluiting van hun Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Tijdens de MDT hebben zij kennisgemaakt met de lokale politiek en ontdekt hoe ze zelf impact kunnen maken in de stad. Met hun ideeën willen de jongeren positieve impact maken in Amersfoort. Zo willen ze het zwerfafval aanpakken in de wijken, koopgoot Amicitia doen opleven en aandacht vragen voor studenten die in coronatijd niet thuis kunnen studeren.

Rekenkamerrapport Handhaving in de openbare ruimte (boa’s)
De rekenkamer Amersfoort heeft onderzoek gedaan naar handhaving in de openbare ruimte door boa’s. De voorzitter van de rekenkamer Amersfoort, Henny Overbeek-Janssen, biedt aan het begin van de raadsvergadering het onderzoeksrapport aan de gemeenteraad aan. De rekenkamer heeft onder andere onderzocht hoe de inzet van boa’s in de openbare ruimte werkt en wat de ervaringen van inwoners zijn. Ook is gekeken hoe de samenwerking met de portefeuillehouder, politie en jongerenwerkers verloopt. U vindt het onderzoeksrapport na de raadsvergadering op de website van de rekenkamer.

Op de agenda van de raadsvergadering Het Besluit staan dertien raadsvoorstellen. We lichten hieronder enkele raadsvoorstellen toe:

•  Nota van Uitgangspunten omgevingsplan Energietransitie (themagerichte pilot) en Nota van Uitgangspunten omgevingsplan Hoogland (pilot)
Aan de hand van een groeimodel werkt het college aan een omgevingsplan voor de hele gemeente. Daarbij worden pilots uitgevoerd voor deelgebieden en thema’s om te leren en ervaring op te doen met de nieuwe regelgeving, systematiek en plansoftware. Twee van deze pilots zijn het Omgevingsplan Energietransitie Amersfoort en Omgevingsplan Hoogland. Het college vraagt de raad voor beide pilots de Nota van Uitgangspunten vast te stellen. Een omgevingsplan voor de fysieke leefomgeving vervangt alle bestemmingsplannen en gaat over veel meer gaat dan alleen ruimtelijke ordening. Zo staan er regels in over recreatie, horeca en detailhandel. Op een digitale kaart is straks te zien welke regels er voor een perceel of gebied gelden. Klik op de paperclips bij de twee agendapunten op de agenda om alle stukken te vinden.

Bij de Nota van Uitgangspunten omgevingsplan Energietransitie heeft CDA de motie Pilot Omgevingswet Energietransitie aangekondigd. De fractie stelt onder andere dat de meeste Amersfoorters niet op de hoogte zijn van de reikwijdte van de omgevingswet en de Regionale Energie Strategie en niet weten dat zij partij zijn in deze belangrijke transities. Dat de raad als hoogste orgaan van de gemeente geen echte rol heeft in deze pilot en niet benoemd wordt als stakeholder. Het CDA vraagt het college onder andere om de raad bij deze pilot te betrekken en voor 15 februari 2021 met een uitgewerkt voorstel te komen. En om aan te geven hoe participatie met de inwoners in deze pilot wordt gewaarborgd.

• Vaststelling bestemmingsplan Operaplein
Aan het Operaplein wordt het winkelcentrum gesloopt. Er komen zestig appartementen die worden gebouwd op een nieuwe supermarkt. Er is ook ruimte gereserveerd voor het wijkkantoor van woningcorporatie De Alliantie. Het gebouw wordt op het hoogste deel elf bouwlagen hoog (ongeveer 37 meter). Het college vraagt de raad om hiervoor een nieuw bestemmingsplan vast te stellen, zie het raadsvoorstel. Het ontwerpbestemmingsplan Operaplein heeft ter inzage gelegen. Er zijn toen zeven zienswijzen (officiële reacties) ingediend, zie de zienswijzennota. Vier zienswijzen hebben ertoe geleid dat er een extra bijlage aan het bestemmingsplan is toegevoegd: ‘Parkeerbalans en verkeersaantrekkende werking Operaplein te Amersfoort’. Er moet voldaan worden aan de nieuwste parkeernormen. Hiervoor is een parkeerbalans opgesteld, die in eerste instantie niet bij het ontwerpbestemmingsplan was gevoegd. Volgens het college blijkt uit de parkeerbalans ‘dat er zeker 100 parkeerplaatsen nodig zijn voor de ontwikkeling van de supermarkt en de woningen.’ Er wordt daarom gewerkt aan een inrichtingsplan voor de openbare ruimte. De gemeenteraad wordt daarover nog geïnformeerd.

• Hof van Duurzaamheid fase 2
Projectontwikkelaar Schipper Bosch heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van 40 appartementen op het braakliggend stuk grond Hof van Duurzaamheid. Dit ligt aan de Laan van Duurzaamheid en Rondweg-Noord. Het bestemmingsplan Laan van Duurzaamheid is vorig jaar september door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. In eerste instantie maakte het bestemmingsplan de bouw van ruim 100 woningen en een onbemand tankstation mogelijk. Het tankstation is met het gewijzigde bestemmingsplan komen te vervallen. De raad gaf het college toen de opdracht om samen met Schipper Bosch een plan voor woningbouw te ontwikkelen op het vrijgekomen stuk grond. Op het terrein komen dus 40 extra woningen. De raad wordt gevraagd een verklaring van geen bedenkingen af te geven, zodat er een omgevingsvergunning kan worden verleend. Zie het raadsvoorstel. Deze verklaring en de omgevingsvergunning worden zes weken lang ter inzage gelegd. Iedereen kan daarop een zienswijze (officiële reactie) indienen. 

• Deelname aan centrale stemopneming
Op woensdag 17 maart 2021 worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Het college stelt de raad voor om bij deze verkiezingen deel te nemen aan de landelijke proef centrale stemopneming. Dit houdt in dat op woensdag 17 maart de stemming om 21:00 uur sluit in elk lokaal stembureau. Daarna sorteren en tellen de leden van het stembureau de stembiljetten uit de stembus alleen per partij (dus niet per kandidaat). Op basis hiervan kan een voorlopige, globale uitslag per partij worden opgesteld, die voldoende is voor de landelijke uitslagenavond op woensdag 17 maart. De dag erna  worden in een grote sporthal de stemmen centraal geteld op kandidaatniveau. Het stemmen wordt dus verdeeld over twee dagen. Het doel van het centraal tellen is het telproces efficiënter, betrouwbaarder, transparanter en dus beter controleerbaar te maken. 

 Verordening Amersfoortse Duurzaamhuis-lening: de gemeente heeft een fonds waarmee inwoners goedkoop geld kunnen lenen om hun huis te verduurzamen. Het college vraagt de raad om de naam van deze lening aan te passen. En om de voorwaarde voor de lening te laten vervallen dat het te verduurzamen huis geen hogere WOZ-waarde mag hebben dan € 250.000. Zie het raadsvoorstel en de verordening.

• Inzet regionale participatiegelden impuls duurzame arbeidsmarkttoeleiding kwetsbare jongeren Praktijkonderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs:gemeenten en onderwijsinstellingen in de regio gaan voor het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs samenwerken om kwetsbare jongeren beter naar werk te begeleiden. Daarvoor worden door de onderwijsinstellingen nieuwe instrumenten en werkwijzen ontwikkeld. Dit raadsvoorstel betreft het geld hiervoor uit de daarvoor opgezette reserve te halen, incidenteel € 149.300. Zie het raadsvoorstel.

Moties op agenda raadsvergadering Het Besluit
De raad besluit over door fracties ingediende ‘losse’ moties die niet bij een raadsvoorstel horen. Er zijn tot nu toe vier moties aangekondigd. Twee moties van de BPA, één van D66, GroenLinks, Amersfoort2014 en de PvdA en één motie van de SP. Er kunnen nog meer moties aangekondigd worden, klik hier voor de actuele agenda.

BPA heeft de motie Stop met het verspillen van gemeenschapsgeld aangekondigd. Volgens de fractie is de gemeente al achttien jaar in een juridisch conflict verwikkeld met projectontwikkelaar Vahstal. De gemeente Amersfoort en projectontwikkelaar Vahstal zijn overeengekomen een bindend adviesprocedure te volgen. De projectontwikkelaar Vahstal heeft aangegeven zich bij deze beslissing neer te leggen. Volgens de BPA heeft deze eindbeslissing grote financiële gevolgen voor de gemeente Amersfoort en haar burgers, omdat de gemeente Amersfoort voor een belangrijk deel in het ongelijk is gesteld. De fractie verzoekt het college onder andere zich neer te leggen bij de eindbeslissing van de bindend adviesprocedure en zich constructief op te stellen bij het tot stand komen van de schadestaat. 

Ook heeft BPA de motie Naar een Socialere Participatiewet aangekondigd. De fractie verzoekt het college bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid steun uit te spreken voor de landelijke initiatieven hiertoe en te onderzoeken hoeveel Amersfoortse bijstandsgerechtigden door de strikte naleving van de Participatiewet in een schrijnende situatie terecht zijn gekomen. 

D66, GroenLinks, Amersfoort2014 en PvdA hebben de motie Regeren met 30km is vooruitzien ook in Hoogland aangekondigd. De fracties benoemen dat de raad op 29 september 2020 de motie 30 kilometer voor alle mensen beter aannam (Motie 2020-099). En dat de Tweede Kamer op 12 oktober 2020 een motie aannam om 30 km/u in de bebouwde kom als uitgangspunt te nemen. Het is waarschijnlijk dat dit op korte termijn landelijk beleid wordt. Het is belangrijk om deze zones daar fysiek voor in te richten. Een deel van de Zevenhuizerstraat in Hoogland staat op de nominatie om heringericht te worden, waardoor de inrichting voor tientallen jaren vaststaat. Dit gebied zou nu ingericht kunnen worden als 30 km zone. (Een petitie hierover wordt op Het Plein aangeboden: vanuit verkeersveiligheid en het beperken van sluipverkeer.) De fracties vragen het college om het project herinrichting Zevenhuizerstraat on hold te zetten. De raad zo spoedig mogelijk te informeren over de consequenties van het inrichten van de Zevenhuizerstraat (het deel tussen Kraailandhof en Van Boetzelaerlaan/Hamseweg) als 30 km zone. En om de raad daarna te laten besluiten of dit deel van de Zevenhuizerstraat een 30 km zone wordt. 

SP heeft de motie Voor 14 aangekondigd. De fractie geeft aan dat de bijstand in Nederland te laag is om van rond te komen. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) oordeelt dat de bedragen niet meer van deze tijd zijn. En dat het minimumloon in Nederland bij lange na niet zestig procent van het gemiddelde loon bedraagt, zoals Europese normen voorschrijven. Een verhoging van het minimumloon, de AOW en de bijstand zal veel mensen uit de armoede halen. De fractie vraagt het college om er bij de regering op aan te dringen om het minimumloon naar 14 euro te verhogen, zodat er eerlijke inkomens zijn voor zowel hardwerkende Nederlanders als mensen die een aan het minimumloon gekoppelde uitkering ontvangen.

Opnieuw in stemming
CDA heeft tijdens de raadsvergadering van 15 december de motie Parkeerplaatsen met hulp van de buren ingediend. Deze hoort bij het raadsvoorstel Vaststelling Bestemmingsplan Engweg 9 dat de raad die avond vaststelde. Op 15 december ‘staakten de stemmen’ omdat er 19 raadsleden voor en 19 raadsleden tegen de motie stemden. Daarom wordt deze motie nu opnieuw in stemming gebracht. Met de motie stelt de fractie voor om bij dorpshuis De Neng tien extra parkeerplaatsen aan te leggen. 
Terugblik De Ronde 19 januari 
Muzieknoten (bron: Pixabay)

Op dinsdagavond 19 januari waren er vijf Ronde-vergaderingen. Wat is er besproken tijdens de Rondes en wat zijn de vervolgstappen?

Notitie Reikwijdte en Detailniveau Omgevingsvisie Amersfoort
De gemeente moet een omgevingsvisie maken. Hierbij wordt een OmgevingsEffectRapportage (OER) opgesteld. De eerste stap in de procedure van een OER is het opstellen van een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD): wat wordt onderzocht en op welke manier. Het college peilde tijdens deze vergadering bij de raadsleden of de concept-NRD de goede inhoudelijke onderzoeksrichtingen en beoordelingsthema’s bevat om uit te werken in de OmgevingsEffect- Rapportage (OER). Zie ook deze peiling. Omwonenden/belanghebbenden konden hun mening geven door in te spreken.

Er waren twee insprekers. Mevrouw Van der Werff sprak namens denktank Toekomst Stadsring. Zij sprak over de Stadsring waar veel ruimte is voor auto's, maar meer mogelijk is. Zij vroeg de raad een alternatieve ruimtelijke variant op te nemen, met meer water en groen en minder auto's. De heer Dirksen sprak namens Omwonenden Bunschoterstraat. Hij vroeg aandacht voor het aspect van geluidshinder in het beoordelingskader. Geluidshinder zorgt niet alleen voor ongemak, maar ook voor gezondheidsschade. Hij wil uitdagendere doelen en dat de streefwaarden lagere decibel bevatten.

Portefeuillehouder wethouder Astrid Janssen zei dat ambiteuzere doelen en streefwaarden niet realistisch zijn, omdat in veel woonstraten de WHO-normen nu al worden overschreden. De woordvoerders van de fracties konden zich in het algemeen vinden in de richtingen en kernwaarden. Zij hadden breder gedragen sugggesties voor aanpassingen, waaronder: ambitieuzere cijfers voor streefwaarden met betrekking tot verkeer. En: klimaatadaptatie zwaarder mee laten tellen. 

-> Vervolg? Het college past de NRD aan met de inbreng van de woordvoerders van de fracties. Daarna komt de NRD ter inzage te liggen en stelt het college deze vast.

Bodem en ondergrond
In deze Ronde kregen de raadsleden een schets van de huidige situatie in de bodem en ondergrond van Amersfoort en van de effecten op die ondergrond door de ontwikkelingen die op de gemeente afkomen.

De raadsleden kregen deze presentatie. De ruimte onder de grond begint schaars te worden. Daarom is een visie nodig op wat waar kan en waarom. Er moeten bewustere keuzes gemaakt worden als het gaat om gewenste functies waarbij de vraag gesteld moet worden: Hoe houden we ruimte voor onze toekomstige opgaven en wensen?
Er word onder andere gesproken over het warmtenet. De benodigde expertise heeft de gemeente veelal zelf in huis en voor een deel wordt daarvoor een beroep gedaan op de provincie.
Nieuw beleid zal vooral over de regie van de gemeente gaan, hoe de juiste keuzes kunnen worden gemaakt en hoe het thema bodem in andere gemeentelijke beleidsterreinen terug kan komen. Voor de uitvoering is de gemeente afhankelijk van aanbieders.

-> Vervolg? Het onderwerp is voldoende besproken.

Uitvoering Participatiewet
Er zijn verschillende (schriftelijke) vragen gesteld naar aanleiding van het nieuws dat een inwoner van de gemeente Wijdemeren 7.000 euro bijstand moet terugbetalen omdat haar moeder boodschappen voor haar betaalde. Het college gaf daarom in een Ronde de raadsleden een toelichting over hoe de gemeente de Participatiewet uitvoert. De afdeling Werk, Inkomen en Zorg gaf deze presentatie: wat betekent de uitvoering van de wet in de praktijk. 
Onder andere het volgende kwam aan de orde:
-      Het bedrag dat bijstandsgerechtigden aan giften mogen ontvangen valt binnen de gemeentelijke beleidsvrijheid.
-      Er zijn weinig bijstandsgerechtigden in Amersfoort die zich niet aan de inlichtingenplicht houden als het gaat om giften, door de preventieve aanpak van de gemeente.
-      De gemeente heeft een wettelijke plicht tot oplegging van boete en terugvordering bij overtreding van de Participatiewet. Bij geen benadelingsbedrag kan een waarschuwing worden gegeven.
-      Er wordt verschil gemaakt tussen fouten en vergissingen aan de ene kant en fraude aan de andere kant. De gemeente spoort actief armoede (en geen fraude) op om structurele oplossingen te vinden.
-      Er wordt gebruik gemaakt van signalen van derden en verder onderzoek bij fraude. Er wordt geen gebruik gemaakt van risicomodellen. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van algoritmes, een zorgvuldig gebruik daarvan wordt onderzocht. Voor inzet van een algoritme komt het college terug bij de raad. 

-> De volgende toezeggingen zijn gedaan door de wethouder:
-       Het college brengt de ontwikkelingen van de bijstand en baankansen verder in beeld en presenteert de  informatie op een later moment aan de raad.
-       Het college informeert de raad over hoe vaak in Amersfoort een schending van de inlichtingenplicht van de Participatiewet is geconstateerd en de sancties die daarbij zijn opgelegd.

Kaderstellende notitie Amerhorst
Zorgverlener Amaris zorggroep en woningcorporatie voor ouderenhuisvesting Habion, willen verpleeghuis De Amerhorst vervangen en de woningen van de Amerrank renoveren. Er zijn plannen voor een combinatie van sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen en woningen waar zorg geleverd kan worden. De kaderstellende notitie is samen met het raadsvoorstel ‘Vaststellen kaderstellende notitie Amerhorst e.o.’ de basis voor de verdere uitwerking van het plan. Omwonenden/belanghebben en de fractiewoordvoerders konden hun mening geven over de plannen.

Er waren vijf insprekers. De heer Bast sprak namens omwonenden. Hij zei dat er geen dialoog is geweest en dat het plan geen weerspiegeling is van hun inbreng. Het plan is niet in gezamenlijkheid ontwikkeld zoals de Participatiegids beschrijft. Hij noemde de plannen te omvangrijk. Mevrouw Westgeest (omwonende) zei dat ze zich zorgen maakt over de grootte en de impact op de tuinen van omwonenden en toekomstige bewoners. En ze betreurt het dat de openbare ruimte wordt opgeofferd voor parkeerplekken. De heer Den Boef sprak namens de Elimkerk. Hij zei dat hij zich zorgen maakt over het verkeer en de parkeerdruk. Verder was hij benieuwd naar de grondexploitatie: is het project haalbaar als er minder woningen komen? De heer Hup, bestuurder van Amaris Zorggroep, benadrukte het belang van de voortgang van het project. Hij maakt zich zorgen over demografie en de vraag naar zorg in de toekomst. Hij begrijpt de zorgen uit de buurt en gaf aan dat de dialoogfase nu gaat beginnen. De heer Blom (omwonende) zei dat de notitie de ontwikkelaar de mogelijkheid geeft om de buurt onherstelbaar te beschadigen. En dat draagvlak bij omwonenden en meedenken belangrijk zijn. Ook benoemde hij parkeren; de parkeeroplossing voldoet niet aan de Hoogbouwvisie.

De woordvoerders van de fracties zeiden voor het toevoegen van zorgwoningen te zijn, maar ook dat het plan niet besluitrijp is. Zij noemden een aantal aandachtspunten. Waaronder te veel nadruk op financiële haalbaarheid en te weinig nadruk op de impact op de omgeving, parkeren op eigen terrein en participatie en de Participatiegids. Portefeuillehouder wethouder Astrid Janssen gaf aan dat er wel degelijk wat is gebeurd met de input van omwonenden; die is verwerkt in de conceptkaders.

-> Vervolg? De notitie is niet besluitrijp, wethouder Astrid Janssen neemt woordvoerders van de fracties mee in stappen die nu gezet gaan worden.

Retourboulevard: een circulaire economie voor consumentenproducten
Amersfoort heeft plannen voor een zogeheten retourboulevard op De Isselt: een plek waar bedrijven bij elkaar komen die producten kunnen repareren, verbeteren en tweedehands verkopen. De raadsleden kregen deze presentatie, waarin o.a. werd ingegaan op het beter gebruiken van de grondstoffen die er al zijn en het doel van een afvalloze stad in 2030. Het droombeeld dat hierbij geschetst wordt is een milieustraat als één grote grondstoffenmarktplaats, waar alle producten voor een eerlijke prijs worden verkocht, op een locatie vergelijkbaar met Ikea of Mediamarkt. Banencreatie mag hierbij niet uit het oog worden verloren.

-> Vervolg? Dit onderwerp is voldoende besproken.

U kunt alle vergaderingen van 19 januari terugkijken via amersfoort.raadsinformatie.nl. De twee vergaderingen Uitvoering Participatiewet en Kaderstellende notitie Amerhorst kunt u ook terugkijken via YouTube. Via de eerste link vindt u ook de agenda met alle vergaderstukken en de besluitenlijsten (zie paperclips).

Gast van de raad
Zorg (Bron: Pixabay)

De gemeenteraad ontvangt normaal gesproken bijna wekelijks gasten van de raad op het stadhuis die voor en tijdens een maaltijd kennis maken met raadsleden en vergaderingen bijwonen. Door het coronavirus is dat helaas tijdelijk niet mogelijk. Omdat de gemeenteraad ook in deze tijd graag kennis met u maakt, kunt u digitaal Gast van de raad zijn!

Het programma start om 18.00 uur. Dat zal digitaal plaatsvinden via Microsoft Teams. Twee raadsleden en een medewerker van de griffie leggen uit wat de gemeenteraad doet en waarover die avond vergaderd wordt. U heeft alle gelegenheid om met de raadsleden in gesprek te gaan. Daarna woont u digitaal een vergadering bij. Bij het programma Gast van de raad hoort ook altijd een (vegetarische) maaltijd. U kunt helaas niet samen met de raadsleden eten op het stadhuis maar daar hebben we wat anders op bedacht: u krijgt deze maaltijd thuisbezorgd!

Wilt u een keer ‘Gast van de raad’ zijn? Meldt u zich dan aan bij de raadsgriffie, e-mailadres: griffie@amersfoort.nl. De eerstvolgende edities zijn op dinsdag 9 februari, dinsdag 2 maart en dinsdag 6 april.

Op de foto ziet u Gast van de raad van 19 januari. 
Contact opnemen met raadsleden
Duurzaamheid (Bron: Pixabay)
U kunt direct contact opnemen met raadsleden. Kijk voor hun contactgegevens op de site van de gemeenteraad (onder 'Samenstelling gemeenteraad').

U kunt ook altijd een mail sturen naar griffie@amersfoort.nl.
Abonneren op de RaadsMail
De raad
Is de RaadsMail voor iemand in uw omgeving ook interessant? Stuur deze dan door!

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze link: https://amersfoort.nl/mail
 
Contact
RaadsMail is de nieuwsbrief van de gemeenteraad van Amersfoort en verschijnt in principe elke vrijdag. Heeft u vragen of suggesties, neem dan contact op met de raadsgriffie.
 
Volg ons
F   T   Y