Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 

28 januari 2022

RaadsMail

Vergaderagenda gemeenteraad 1 februari

Op dinsdagavond 1 februari is de vergaderavond De Ronde met vergaderingen over verschillende onderwerpen. De raadsleden praten onder andere over bestuurscultuur en -structuur, over de stand van zaken van de Schothorsterlaan 88 en over het Wijkperspectief Liendert. In deze RaadsMail leest u een toelichting op de Ronde van 1 februari. Ook blikken we terug op de raadsavond van afgelopen week. 

 Inhoud

 
De Ronde 1 februari

Vanaf 19.00 uur zijn er verschillende, hybride, vergaderingen. Sommige deelnemers zijn aanwezig in de vergaderzalen en andere deelnemers nemen digitaal deel. Het is helaas vanwege corona niet mogelijk om vergaderingen bij te wonen in de vergaderzalen. Wel kunt u alle vergaderingen live volgen via de website Politiek Portaal. Een aantal vergaderingen kunt u ook volgen via ons YouTube-kanaal. Bij vijf vergaderingen kunt u (digitaal) inspreken. Klik hier voor de agenda met alle vergaderstukken (zie paperclips).

19.00 uur: Lijst Molenkamp: Bestuursstructuur en bestuurscultuur
Op verzoek van de fractie van Lijst Molenkamp gaan raadsleden in gesprek over het mogelijk veranderen van de bestuursstructuur van de gemeente Amersfoort. Lijst Molenkamp heeft hiervoor een beschouwing opgesteld over de democratie van de gemeente Amersfoort. Op basis hiervan heeft Lijst Molenkamp zeven moties opgesteld om onderdelen van de bestuursstructuur te verbeteren. Deze gaan bijvoorbeeld over informatieplicht, informatiebijeenkomsten tussen raad en college waarbij ook inwoners welkom zijn en de participatiegids. Tijdens De Ronde wil Lijst Molenkamp met de andere fracties in gesprek over deze moties. Zie het agendapunt. De zeven moties zijn hier te lezen.

Live te volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live en youtube.com/raadamersfoort. Ronde ‘Peiling’. U kunt tijdens deze vergadering inspreken en zo uw mening geven.


19.00 uur: Ontwerp-verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een voertuigenstalling Stationsplein 303
ProRail wil naast de Verkeersleiding Post een nieuwe voertuigenstalling bouwen voor materiaal dat nodig is bij incidenten op het spoor. De locatie is naast het spoorwegemplacement waar activiteiten plaatsvinden voor het spoor. ProRail heeft het college gevraagd een omgevingsvergunning te verlenen om de bouw van deze voertuigenstalling mogelijk te maken. De bouw past niet binnen het bestemmingsplan. Hierdoor kan het college de vergunning niet verlenen en moet de gemeenteraad eerst een verklaring van geen bedenkingen geven. ProRail heeft een participatieproces uitgevoerd. Een deelnemer aan dat participatieproces vindt dat er onvoldoende geparticipeerd is en geeft een andere uitleg dan ProRail aan de - door de raad vastgestelde - participatiegids. Het college wil daarom het raadsvoorstel eerst tijdens deze Ronde met de raadsleden bespreken, voordat de raad op een besluit neemt. Zie het agendapunt.

Live te volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live. Ronde ‘Voorbereiding besluit’. U kunt tijdens deze vergadering inspreken en zo uw mening geven.

19.00 uur: Wijkperspectief Liendert
Het college heeft samen met inwoners, organisaties en ondernemers aan het Wijkperspectief Liendert gewerkt. Het wijkperspectief geeft een brede blik op de wijk, op de behoeften van inwoners, professionals en de gemeente en op de kansen en opgaven die de wijk kent. Het gaat onder andere over: wonen, nieuwbouw, ontmoetingsplekken, winkels en andere voorzieningen, activiteiten en ondersteuning voor jongeren, bedrijvigheid, veiligheid, duurzaamheid en aandacht voor kwetsbare groepen. Het wijkperspectief is een handvat om bij vraagstukken en projecten het gesprek goed te kunnen voeren en met een brede blik naar de wijk te kunnen kijken. Zie het agendapunt.

Live te volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live. Ronde ‘Voorbereiding besluit’. U kunt tijdens deze vergadering inspreken en zo uw mening geven.

20.30 uur: Ontwikkelkader Kop van Isselt
Het college heeft samen met grondeigenaren het Ontwikkelkader Kop van Isselt opgesteld. Hierin staan uitgangspunten om van de Kop van Isselt een levendig en stedelijk gebied te maken met ruimte voor wonen, werken en ontspanning. Het is opgesteld op basis van gesprekken met gebruikers van het gebied, omwonenden en partners van de gemeente, en op basis van het gemeentelijk beleid en een analyse van de mogelijkheden. Na vaststelling door de raad, wordt het ontwikkelkader gebruikt als basis voor de verdere uitwerking van de plannen. Deze Ronde is een vervolg op De Rondes van 14 december en 11 januari. Zie het raadsvoorstel.

Live te volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live en youtube.com/raadamersfoort. Ronde ‘Voorbereiding besluit’, voortgezette behandeling. U kunt tijdens deze vergadering meer inspreken, dat was mogelijk op 14 december.

20.30 uur: Regels over energietransitie, houtstook en duurzame mobiliteit in het omgevingsplan Amersfoort
Elke gemeente is onder de Omgevingswet verplicht een omgevingsplan te maken voor haar hele grondgebied. De Omgevingswet geeft gemeenten de mogelijkheid om in het omgevingsplan themagerichte regels vast te stellen. Het college stelt de raad voor om regels vast te stellen voor het thema energietransitie. Dit om de energietransitie te versnellen en de uitstoot van CO2 te verminderen. De regels gaan onder andere over: grootschalige duurzame energieopwekking, aardgasvrij en energieneutraal bouwen, houtstook en duurzame mobiliteit. Zo stelt het college voor om houtstook voor het verwarmen van ruimtes te verbieden wanneer de Stookwijzer aangeeft dat het code rood is. Tijdens deze Ronde bespreken de raadsleden het voorstel van het college. Zie het raadsvoorstel.

Live te volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live. Ronde ‘Voorbereiding besluit’. U kunt tijdens deze vergadering inspreken en zo uw mening geven.

22.00 uur: Rekenkameronderzoek Parkeergarages en fietsenstallingen
De rekenkamer Amersfoort heeft onderzoek gedaan naar parkeergarages en fietsenstallingen in Amersfoort. Uit het onderzoek blijkt dat de kwaliteit van de openbare parkeergarages in Amersfoort in het algemeen voldoende is, maar dat er wel ruimte is voor verbetering. De drie parkeergarages van de gemeente in het centrum scoren lager dan het gemiddelde. De fietsenstallingen uit het onderzoek scoren wel ruim voldoende, maar het gebruik van deze stallingen kan worden verbeterd. De rekenkamer ziet op enkele onderdelen aanleiding om een aanbeveling te doen (zie pagina 45 van het onderzoek). Tijdens De Ronde gaan de raadsleden met de rekenkamer in gesprek over het onderzoek en de aanbevelingen. Zie het raadsvoorstel.

Live te volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live en youtube.com/raadamersfoort. Ronde ‘Rondetafelgesprek en ‘Voorbereiding besluit’. U kunt tijdens deze vergadering inspreken en zo uw mening geven.

22.00 uur: Stand van zaken Schothorsterlaan 88
In juli 2020 besloot de gemeenteraad om het college te verzoeken in co-creatie met het burgerinitiatief Behoud Park Schothorst een ontwikkelplan op te stellen voor het herinrichten van de locatie van de voormalige Amforsboerderij aan de Schothorsterlaan 88. Tijdens deze Ronde gaan de raad, Behoud Park Schothorst en het college met elkaar in gesprek over het verschil van inzicht tussen de RWA (de grondeigenaar) en het college over de waarde van de grond en de afspraken over de taxatie (zie collegebericht 2021-159). Verder zal bekeken worden of de kaders (autoluw, handhaven van het landschappelijk karakter van het park en het bouwvolume) voor het burgerinitiatief aangepast moeten worden. Zie het agendapunt.

Live te volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live. Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken.

Inspreken
De raadsleden vinden uw mening belangrijk, zodat zij die kunnen betrekken bij hun afwegingen en besluiten over een onderwerp. Neem voor meer informatie over (digitaal) inspreken en aanmelden contact op met de raadsgriffie (e-mail: griffie@amersfoort.nl of telefoonnummer: 033 469 43 79). Niet inspreken maar toch uw mening geven? Neem rechtstreeks contact op met raadsleden (zie contactgegevens op de website van de gemeenteraad bij 'Samenstelling gemeenteraad') of stuur een brief aan de gemeenteraad via griffie@amersfoort.nl.

Terugblik raadsavond 25 januari
Muzieknoten (bron: Pixabay)

Bij de digitale raadsvergadering Het Besluit van 25 januari waren 35 van de 39 raadsleden aanwezig. Afwezig waren: Ralph Langendam (BPA), Tanika Scherbinski (GroenLinks), Marc Smits (SP) en Linda van Tuyl (GroenLinks). De raad besloot onder andere om de Monitor Inclusieve Stad in te stellen. Ook besloot de raad over kaders voor de ontwikkeling van De Nieuwe Stad, de Amsterdamseweg 122 en Zwaluwenstraat 1-77. En over aanvullend budget voor de Duurzaam-huis-lening. U leest een overzicht van de besluiten. Voor een volledige weergave, met interpretaties, stemverklaringen en toelichtingen van het college, verwijzen wij u naar de video-opname en het verslag. U kunt de vergaderavond terugkijken via Politiek Portaal. Via die link vindt u ook de agenda met alle vergaderstukken (zie paperclips). De verslagen en de besluitenlijsten staan onderaan de agenda. U kunt de vergadering ook terugkijken via YouTube, met klikbare tijdscodes onder de video.

• Monitoring Beleidskader Inclusieve Stad
Hoe het gaat in het Amersfoortse sociaal domein werd afgelopen jaren beschreven in de Monitor Sociaal Domein. De raad heeft besloten deze te vernieuwen en een nieuwe naam te geven: Monitor Inclusieve Stad. Deze gaat de effecten van het beleid in beeld brengen en werkt op basis van een dashboard. Daarin zijn op elk moment de meest actuele gegevens uit onderzoeken te vinden. Zo krijgen de gemeenteraad en het college sneller inzicht in de ontwikkelingen die te maken hebben met de sociale kant van het gemeentelijk beleid zoals: welzijn, onderwijs en gezondheidszorg.

Bij dit raadsvoorstel werden twee amendementen en twee moties ingediend. De twee amendementen werden aangenomen. Eén motie werd verworpen en één motie werd ingetrokken.

- De fracties GroenLinks, ChristenUnie, Lijst Sanders en PvdA dienden het amendement Zicht op de jeugd in. Zij stelden voor om indicatoren toe te voegen voor het aantal jeugdigen met een jeugdbescherming en het aantal jongeren dat intramuraal verblijft.
De raad nam dit amendement aan met 29 stemmen voor en 6 tegen (VVD).

- Amersfoort 2014, Lijst Sanders en PvdA dienden het amendement Ontbijt voor de jeugd in. Hiermee wilden zij een indicator aanpassen zodat er gemonitord wordt of jeugdigen vijf dagen per week ontbijten.
De raad nam dit amendement unaniem aan.

- De motie Indicator basisscholen in de wijk van Amersfoort2014 en GroenLinks werd verworpen.
De raad verwierp deze motie met 23 stemmen tegen (BPA, CDA, ChristenUnie, D66, Lijst Sanders en VVD) en 12 voor (Amersfoort2014, DENK, GroenLinks, Lijst Molenkamp, PvdA en SP).

- De motie Onderwijsachterstanden in beeld van GroenLinks werd ingetrokken.

De raad nam het raadsvoorstel (met gewijzigd raadsbesluit door de aangenomen amendementen) unaniem aan.

• Kaderstellende notitie van De Nieuwe Stad
Om De Nieuwe Stad de komende jaren te kunnen ontwikkelen tot een plek om te wonen, werken en recreëren, is een stedenbouwkundig plan nodig. De raad heeft besloten de kaderstellende notitie hiervoor vast te stellen. De kaders gaan over inhoud, proces en participatie. Daarnaast besloot de raad om in te stemmen met de grondverkoop van kamer 4 voor de nieuwbouwontwikkeling met een stadsstrand. En om een stedenbouwkundig plan voor het hele gebied van De Nieuwe Stad uit te laten werken.

Er werd bij dit raadsvoorstel een amendement aangenomen. GroenLinks en D66 dienden het amendement Opties openhouden bij ontsluiting De Nieuwe Stad in. Zij stelden voor dat bij de ontsluiting van De Nieuwe Stad, het definitieve besluit over de ontsluiting wordt genomen, zodra er een besluit ligt over de toekomst van de Nieuwe Poort en de eventuele verlegging van de Brabantsestraat.
Dit raad nam dit amendement unaniem aan.

De raad nam het raadsvoorstel (met gewijzigd raadsbesluit door het aangenomen amendement) aan met 32 stemmen voor (Amersfoort2014, CDA, ChristenUnie, D66, DENK, GroenLinks, Lijst Sanders, PvdA en VVD) en 3 tegen (BPA, Lijst Molenkamp en SP).

• Kaders voor inhoud en proces Amsterdamseweg 122
De raad heeft de kaders vastgesteld voor het plan om woningen te bouwen aan de Amsterdamseweg 122. Hierbij wordt de huidige bebouwing vervangen door een woontoren met werkfuncties op de begane grond. De kaders vormen de basis voor de verdere uitwerking van het plan. Het college vroeg de raad om deze kaders vast te stellen.

Bij dit raadvoorstel werden twee amendementen aangenomen.

- De fracties D66, GroenLinks, PvdA, CDA, Amersfoort2014 en ChristenUnie dienden het amendement Geef de fiets ruim baan op de Puntenburgerlaan in. De fracties willen dat er bij de uitwerking van de plannen rekening wordt gehouden met de aanleg van een doorgaande (snel)fietsverbinding tussen de Kop van Isselt en het Centraal Station via de Punterburgerlaan. Deze fietsverbinding zou een veilige, conflictvrije kruising met de Amsterdamseweg moeten krijgen.
De raad nam dit amendement unaniem aan.

- VVD, Lijst Sanders en CDA dienden het amendement Gelijke monniken gelijke kappen in. Zij willen dat bij dit plan parkeren alleen op eigen terrein plaatsvindt en bij voorkeur ondergronds.
Dit raad nam dit amendement unaniem aan.

De raad nam dit raadvoorstel (met gewijzigd raadsbesluit door de aangenomen amendementen) aan met 29 stemmen voor (CDA, ChristenUnie, D66, DENK, GroenLinks, Lijst Sanders, PvdA en VVD) en 6 tegen (Amersfoort2014, BPA, Lijst Molenkamp en SP).

• Kaders voor inhoud en proces herontwikkeling Zwaluwenstraat 1-77 door Portaal
De raad heeft de kaders voor de inhoud en het proces voor de herontwikkeling van de Zwaluwenstraat 1-77 vastgesteld. Woningcorporatie Portaal mag het voormalig verzorgingstehuis en de aanleunwoningen slopen en maximaal 200 appartementen bouwen. Ook heeft de raad bepaald dat er minimaal 20% vrije sector koopwoningen worden gebouwd (voor doorstomers vanuit de wijk). En dat het overige woningbouwprogramma bestaat uit sociale huurwoningen en huurwoningen voor middeninkomens. Bij de uitwerking van het plan zal zowel het aantal woningen als de programmatische invulling worden getoetst aan de uitkomsten van het Wijkperspectief Liendert. Het definitieve besluit over het woningbouwprogramma wordt door de gemeenteraad genomen. De raad heeft met twee amendementen (zie hieronder) het aantal woningen en het woningbouwprogramma gewijzigd.

Er werden bij dit raadsvoorstel drie amendementen en één motie ingediend. Twee amendementen werden aangenomen. Eén amendement werd ingetrokken en één motie werd verworpen.

- De fracties D66, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, Lijst Sanders en CDA dienden het amendement Zwaluwstaarten in. Zij willen dat de sociale cohesie in de omgeving van de Zwaluwenstraat wordt verbeterd. Het Wijkperspectief Liendert dient hierbij als kader voor de toetsing. Ook willen de fracties dat er niet meer dan 200 appartementen komen, waarvan 20% vrije sector koopwoningen voor doorstromers vanuit de wijk.
De raad nam dit amendement aan met 34 stemmen voor en 1 stem tegen (SP).

- VVD, Lijst Sanders en CDA dienden het amendement Over de brug komen inDe fracties willen dat de ontwikkelaar met de gemeente en omwonenden in gesprek gaat om tot een goede ontsluiting tussen de Zangvogelweg en de brug te komen. En dat de uitkomst aan de raad voorgelegd wordt voordat de raad een besluit neemt over de definitieve plannen voor de woningbouw aan de Zwaluwenstraat.
De raad nam dit amendement aan met 27 stemmen voor (Amersfoort2014, BPA, CDA, DENK, GroenLinks, Lijst Molenkamp, Lijst Sanders, PvdA, SP, VVD, D66 (Belkasmi)) en 8 tegen (ChristenUnie, D66 (Bijlholt, Dijkstra, Van Hamersveld, Perdok)).

- Lijst Sanders diende het amendement Parkeren bewoners en bezoekers op eigen terrein in. De fractie trok het amendement na reactie van het college in.

Ook diende Lijst Sanders diende de motie Behoefte aan seniorenwoningen in Liendert in.
De raad verwierp deze motie met 20 stemmen tegen (ChristenUnie, D66, GroenLinks, SP en VVD) en 15 voor (Amersfoort2014, BPA, CDA, DENK, Lijst Molenkamp, Lijst Sanders en PvdA).

De raad nam dit raadvoorstel (met gewijzigd raadsbesluit door de aangenomen amendementen) aan met 33 stemmen voor (Amersfoort2014, BPA, CDA, ChristenUnie, D66, DENK, GroenLinks, Lijst Sanders, PvdA en VVD) en 2 tegen (Lijst Molenkamp en SP).

• Aanvullend budget voor Duurzaam-huis-lening
Amersfoort heeft een regeling waardoor inwoners geld kunnen lenen om hun eigen woning te verduurzamen. Deze wordt verstrekt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). Sinds de Verordening Amersfoortse Duurzaam-huis-lening 2020 in werking is getreden, in februari 2021, is het aantal aanvragen gestegen. Het toen beschikbaar gestelde bedrag van € 290.000 is op dit moment bijna volledig uitgeleend. Hierdoor zou het binnenkort niet meer mogelijk zijn om nieuwe leningen te verstrekken. Omdat de ervaring van de afgelopen jaren leerde dat er veel belangstelling is voor de regeling, stelt het college de raad voor om € 250.000 extra beschikbaar te stellen voor de Duurzaam-huis-lening. Zo kan het fonds goed blijven werken en kan het leningen blijven verstrekken.

De raad nam dit raadsvoorstel unaniem aan.

Moties (die niet bij een raadsvoorstel horen)
De raad stemde over moties die niet bij een raadsvoorstel horen. Eén motie - over bovenplanse en bovenwijkse voorzieningen - werd aangenomen. Drie moties werden verworpen en twee moties werden na bespreking ingetrokken.

Bovenplanse en bovenwijkse voorzieningen Langs Eem en Spoor verzekerd
werd ingediend door GroenLinks, D66, PvdA, Amersfoort2014, CDA, ChristenUnie, SP, Lijst Molenkamp, Lijst Sanders en BPA. De fracties vroegen het college om - binnen drie maanden - aan de raad een plan voor te leggen voor de uitvoering en financiering van de bovenwijkse, bovenplanse en overige voorzieningen voor Langs Eem en Spoor.
De raad nam deze motie aan met 30 stemmen voor en 5 tegen. Van de VVD stemden vijf leden tegen: Dekker, Flikkema, Hengeveld, Lap en Van Nieuwehuizen. Eén lid van de VVD, Beekers, stemde (per abuis) voor.

Toegankelijk stadhuis van DENK en Lijst Sanders werd op 23 december al gestemd. Maar omdat toen de stemmen staakten - het aantal voor- en tegenstemmen was gelijk – moest er opnieuw over worden gestemd.
De raad verwierp de motie met 18 stemmen tegen (D66, GroenLinks, PvdA, SP en VVD) en 17 voor (Amersfoort2014, BPA, CDA, ChristenUnie, DENK, Lijst Molenkamp en Lijst Sanders).

SP en Ljist Molenkamp dienden Stop met het meldpunt bijstandsfraude in.
De raad verwierp de motie met 22 stemmen tegen (BPA, CDA, ChristenUnie, D66 en VVD) en 13 voor (Amersfoort2014, DENK, GroenLinks, Lijst Molenkamp, Lijst Sanders, PvdA en SP).

Lijst Sanders diende Winst voor de buurt bij hoogbouw in.
De raad verwierp deze motie met 32 stemmen tegen (Amersfoort2014, BPA, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, SP en VVD) en 3 voor (DENK, Lijst Molenkamp en Lijst Sanders).

DENK trok na reactie van het college de moties Stilteruimte nieuw stadhuis (DENK) en Ariaplein steen eruit groen erin! (DENK, Lijst Molenkamp en Amersfoort2014) in.

Overige besluiten
De raad besloot over andere raadsvoorstellen:

• Veiligheidsregio Utrecht (VRU): Kadernota 2023: de Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. In de kadernota 2023 staan de kaders voor de op te stellen begroting 2023. De gemeenteraad kan hier op reageren. Het college stelde de raad voor om als zienswijze (officiële reactie) in te dienen dat de kadernota ondersteund wordt.
De raad nam dit raadsvoorstel unaniem aan.
• Oprichting Stichting Risicobeheer Veiligheidsregio’s: iedere veiligheidsregio is zelf verantwoordelijk voor de afwikkeling van aanspraken bij ongevallen. Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht wil een stichting oprichten om gezamenlijk (voor de gezamenlijke veiligheidsregio’s) een ongevallenverzekering in te kopen en schades te afwikkelen. Het college stelde de raad voor om geen wensen en bedenkingen bij dit voorstel kenbaar te maken.
De raad nam dit raadsvoorstel unaniem aan.
• Deelname aan experiment Centrale Stemopneming: op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Het college stelde de raad voor om mee te doen aan het landelijke experiment ‘centrale stemopneming’. Dit betekent dat de stembiljetten de dag na de stemming centraal, per kandidaat, worden geteld. Op de dag van stemming, worden na sluiting van de stembureaus, de stembiljetten alleen per partij geteld. Dit levert een voorlopige uitslag op. Eventuele sorteer- of telfouten kunnen daarna onderzocht en gecorrigeerd worden. Het doel van dit experiment is om het tellen van de stemmen beter controleerbaar en transparanter te maken.
De raad nam dit raadsvoorstel unaniem aan.
• RUD Utrecht: zienswijze Ontwerp Kadernota 2023: de RUD Utrecht heeft de Ontwerp Kadernota 2023 vastgesteld. De gemeenteraad kan hierop een zienswijze (officiële reactie) indienen. Het college stelde de raad voor om een zienswijze in te dienen en aandacht te vragen voor handhaving van de Wet milieubeheer, met name op de informatieplicht energiebesparing bij bedrijven.
De raad nam dit raadsvoorstel unaniem aan.
• Jaarplan 2022 Auditcommissie: de auditcommissie adviseert de raad en overlegt namens de raad over alle activiteiten die belangrijk zijn om de controlerende taak van de raad goed te kunnen uitvoeren. De auditcommissie vroeg de raad om het jaarplan vast te stellen voor de onderwerpen die de auditcommissie in 2022 gaat behandelen. Dit zijn onder andere de aanbesteding van de accountant en de opvolging van aanbevelingen van rekenkameronderzoeken.
De raad nam dit raadsvoorstel unaniem aan.
• Bekrachtiging geheimhouding op tweede notitie van Benthem Gratama: op 7 januari 2022 heeft de voorzitter van de begeleidingscommissie juridische bijstand raad, geheimhouding opgelegd op de notitie van Benthem Gratama ‘Bindend advies en vierde tussenbeslissing’ (dossier Vahstal). De begeleidingscommissie vroeg de raad om de geheimhouding te bekrachtigen, anders zou deze vervallen.
De raad nam dit raadsvoorstel aan met 32 stemmen voor (Amersfoort2014, CDA, ChristenUnie, D66, DENK, GroenLinks, Lijst Sanders, PvdA en VVD) en 3 tegen (BPA, Lijst Molenkamp en SP).

Contact opnemen met raadsleden
Duurzaamheid (Bron: Pixabay)
U kunt direct contact opnemen met raadsleden. Kijk voor hun contactgegevens op de site van de gemeenteraad (onder 'Samenstelling gemeenteraad').

U kunt ook altijd een mail sturen naar griffie@amersfoort.nl.
Abonneren op de RaadsMail
De raad
Is de RaadsMail voor iemand in uw omgeving ook interessant? Stuur deze dan door!

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze link: https://amersfoort.nl/amersfoortmail.
 
Contact
RaadsMail is de nieuwsbrief van de gemeenteraad van Amersfoort en verschijnt in principe elke vrijdag. Heeft u vragen of suggesties, neem dan contact op met de raadsgriffie.
 
Volg ons
F   T   Y