Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk dan de online versie
 

4 december 2020

RaadsMail

Vergaderagenda's 8 en 10 december en terugblik De Ronde 1 en 3 december

Op dinsdagdagavond 8 december vergaderen de raadsleden tijdens De Ronde over verschillende onderwerpen. Onder andere over bedrijventerrein Vinkenhoef en over doorstroming op de woningmarkt. Ook vergadert de auditcommissie. Op donderdagavond 10 december is er een extra De Ronde met een vergadering over corona. In deze nieuwsbrief lichten we deze vergaderavonden toe. Verder: een terugblik op de Ronde-vergaderingen van 1 en 3 december.

 

Vergaderagenda De Ronde 8 december

Op dinsdagavond 8 december zijn er vanaf 19.00 uur zes Ronde-vergaderingen. Ook vergadert de auditcommissie. Het is niet mogelijk om vergaderingen fysiek bij te wonen. U kunt alle vergaderingen alleen via internet volgen, via de website amersfoort.raadsinformatie.nl of YouTube

19.00 uur Uitgangspunten omgevingsplan Hoogland
Onder de Omgevingswet moet straks iedere gemeente één omgevingsplan voor haar hele grondgebied vaststellen. Het college werkt met een groeimodel om te komen tot dat plan. Aan de hand van thema’s en pilots voor deelgebieden wordt ervaring opgedaan met de nieuwe regelgeving, nieuwe systemen en plansoftware. Zoals de pilot omgevingsplan Hoogland. De raad heeft op 1 oktober 2019 de startnotitie voor het ‘Omgevingsplan Amersfoort’ vastgesteld ter voorbereiding op het maken van een omgevingsplan. De pilot omgevingsplan Hoogland is gekozen omdat het bestemmingsplan voor dit gebied toe is aan een actualisatie. Het gaat om een bestaand woongebied dat geen grote nieuwe ontwikkelingen kent. Aan de raad wordt gevraagd een Nota van Uitgangspunten vast te stellen waarna het college een conceptomgevingsplan opstelt. Zie ook het raadsvoorstel.

U kunt deze vergadering live volgen (en later terugkijken) via amersfoort.raadsinformatie.nl/live. Ronde ‘Voorbereiding besluit’. U kunt tijdens deze vergadering inspreken. Wat is uw mening over dit onderwerp?

19.00 uur Beleidsevaluatie Milieu
Elk programma uit de begroting wordt eens per vier jaar geëvalueerd. Is het beleid doeltreffend? Dit jaar staat de beleidsevaluatie Milieu gepland, zie deze raadsinformatiebrief. Het college heeft een Toekomstagenda Milieu opgesteld dat uit enkele thema’s bestaat. Tijdens deze vergadering wordt het thema ‘Gezonde en veilige leefomgeving’ besproken. De thema’s Energietransitie, Afvalloze stad, Klimaatbestendige stad en Groene Stad worden op een later moment met de raadsleden besproken.

Digitale vergadering. U kunt deze vergadering live volgen (en later terugkijken) via amersfoort.raadsinformatie.nl/live. Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt niet inspreken. Toch uw mening geven? Neem direct contact op met raadsleden (zie contactgegevens op de site www.amersfoort.nl/gemeenteraad) of stuur een brief aan de gemeenteraad via griffie@amersfoort.nl.

19.00 uur Monitor Sociaal Domein
Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen (het Sociaal Domein). Een deel van deze taken hebben de gemeenten overgenomen van de Rijksoverheid (decentralisatie). Het college volgt de effecten van deze veranderingen via de Monitor Sociaal Domein. Daarin staan analyses van het gebruik van ondersteuning en zorg door inwoners van Amersfoort, aangevuld met gegevens uit landelijk onderzoek. Het college brengt jaarlijks in beeld welke resultaten er zijn geboekt en of er al dan niet moet worden bijgestuurd. Aandachtspunten uit de Monitor zijn dit jaar:
- De groeiende verschillen tussen groepen inwoners.
- Niet alle jongeren hebben dezelfde kansen.
- Door de vergrijzing wordt een groot beroep gedaan op de zelfredzaamheid van ouderen en neemt de belasting van mantelzorgers toe.
- Door de coronacrisis neemt bestaansonzekerheid toe.

Digitale vergadering. U kunt deze vergadering live volgen (en later terugkijken) via amersfoort.raadsinformatie.nl/live en YouTube. Ronde ‘Informatie’. U kunt niet inspreken. Toch uw mening geven? Neem direct contact op met raadsleden (zie contactgegevens op de site www.amersfoort.nl/gemeenteraad) of stuur een brief aan de gemeenteraad via griffie@amersfoort.nl.

20.15 uur Ontwerpplannen en ontwerpbeleidsregels voor het duurzame en circulaire bedrijventerrein Vinkenhoef 
Tijdens deze vergadering bespreken de raadsleden het ontwerpbestemmingsplan Vinkenhoef. De gemeenteraad stelde in 2017 de startnotitie hiervoor vast. Vervolgens zijn er ontwerpplannen en ontwerpbeleidsregels opgesteld voor de ontwikkeling van Vinkenhoef tot een duurzaam en circulair bedrijventerrein. Het gaat hier om het gedeelte tussen de spoorlijn Amersfoort - Apeldoorn en het knooppunt Hoevelaken. Bij het agendapunt staan alle stukken (klik op de paperclip). 

U kunt deze vergadering live volgen (en later terugkijken) via amersfoort.raadsinformatie.nl/live. Ronde ‘Informatie’. U kunt niet inspreken. Toch uw mening geven? Neem direct contact op met raadsleden (zie contactgegevens op de site www.amersfoort.nl/gemeenteraad) of stuur een brief aan de gemeenteraad via griffie@amersfoort.nl.

20.45 uur Doorstroming op de woningmarkt 
Om de doorstroming op de Amersfoortse woningmarkt te bevorderen, gaat het college in de periode 2021-2031 aan de slag met diverse doorstroommaatregelen. Het doel is om in deze periode jaarlijks ten minste 100 verhuizingen te realiseren: 75 in de sociale huur en 25 in de vrije sector huur- en koopmarkt. Tijdens deze Ronde-vergadering praten raadsleden verder over mogelijkheden om doorstroming te stimuleren. Concrete doorstroommaatregelen zijn: ‘Van groot, naar beter’, de inzet van wooncoaches en de financiële prikkel in de vorm van een verhuispremie van € 750.

Digitale vergadering.U kunt deze vergadering live volgen (en later terugkijken) via amersfoort.raadsinformatie.nl/live en YouTube. Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt niet inspreken. Toch uw mening geven? Neem direct contact op met raadsleden (zie contactgegevens op de site www.amersfoort.nl/gemeenteraad) of stuur een brief aan de gemeenteraad via griffie@amersfoort.nl.

21.30 uur Omgevingsvisie: stand van zaken
De Omgevingsvisie Amersfoort geeft richting aan hoe de stad zich kan ontwikkelen tussen nu en 2030. Het gaat hierbij over groei en leefbaarheid (waar bouw je bijvoorbeeld woningen en voor wie), maar ook over duurzaamheid, recreatie, wonen, groen en werken. Tijdens deze vergadering informeert het college de raadsleden over de stand van zaken van het opstellen van de Omgevingsvisie.

Op basis van de Omgevingswet is de gemeente verplicht een omgevingsvisie te maken. Amersfoort wil in 2021 een door de gemeenteraad vastgestelde Omgevingsvisie hebben. In mei van dit jaar heeft de gemeenteraad de bouwstenennotitie Omgevingsvisie behandeld. In de bouwstenennotitie staan de vraagstukken en trends en ontwikkelingen die in de afgelopen periode in beeld zijn gebracht. De vraagstukken voor de inrichting en het gebruik van de fysieke leefomgeving zijn gebaseerd op gesprekken met inwoners en andere belanghebbenden, aangevuld met inzichten vanuit bestaand beleid. Ook is besloten om een milieueffectrapportage (Mer) op te stellen. Deze wordt verbreed tot een Omgevingseffectrapportage omdat de gemeente de keuzes voor de hele fysieke leefomgeving in beeld wil brengen. De raadsleden krijgen tijdens deze Ronde ook informatie over de eerste stap van deze rapportage: de Notitie Reikwijdte en detailniveau. Daarin staat wat precies wordt onderzocht en op welke manier.

U kunt deze vergadering live volgen (en later terugkijken) via amersfoort.raadsinformatie.nl/live. Ronde ‘Informatie’. U kunt niet inspreken. Toch uw mening geven? Neem direct contact op met raadsleden (zie contactgegevens op de site www.amersfoort.nl/gemeenteraad) of stuur een brief aan de gemeenteraad via griffie@amersfoort.nl.

21.30 uur Auditcommissie 
De auditcommissie adviseert de raad en houdt overleg namens de raad over alle activiteiten die belangrijk zijn voor het goed vervullen van de controlerende taak van de raad. Tijdens deze vergadering bespreekt de auditcommissie de volgende onderwerpen:
• Managementletter (verslag accountant interimcontrole) en auditplan jaarrekeningcontrole 2020.
• Concept Jaarplan 2021.
• Omgang met begrotingswijzigingen door het jaar heen.

Digitale vergadering. U kunt deze vergadering live volgen (en later terugkijken) via amersfoort.raadsinformatie.nl/live.

De agenda kan nog wijzigen. Klik hier voor de actuele agenda van 8 december. Ook vindt u via deze link alle vergaderstukken (zie paperclips).

Vergaderagenda De Ronde 10 december
Muzieknoten (bron: Pixabay)
Op donderdagavond 10 december is een extra De Ronde met één vergadering over corona.

19.00 uur Corona
Via collegeberichten en diverse Ronde-vergaderingen brengt het college de gemeenteraad op de hoogte over de ontwikkelingen en stand van zaken in Amersfoort als het gaat om corona. Coronamaatregelen worden onder regie van de Veiligheidsregio Utrecht uitgevoerd. Tijdens deze Ronde kunnen raadsleden vragen aan het college stellen en dilemma’s bespreken die spelen. 

Op dinsdag 8 december is er weer een persconferentie van het kabinet gepland.

Digitale vergadering. U kunt deze vergadering live volgen (en later terugkijken) via amersfoort.raadsinformatie.nl/live. Ronde ‘Informatie’. U kunt niet inspreken.
Terugblik De Ronde 1 december
Duurzaam (bron: Pixabay)

Op de agenda van De Ronde van 1 december stonden zes vergaderingen. Wat is er besproken en wat zijn de vervolgstappen?

Middenhuur
In september nam de raad twee moties aan die gaan over het - binnen de Huisvestingsverordening met voorrang - toewijzen van nieuw gebouwde middenhuurwoningen. Het college kreeg de opdracht te onderzoeken hoe bekendmaking en toewijzing optimaal kunnen plaatsvinden. Ook kreeg het college de opdracht om vóór 1 december 2020 met een nieuw voorstel naar de raad te komen, zodat voorrang tot maximaal 50% van het woningaanbod wordt verleend bij de eerste toewijzing van de nieuwbouwwoning én bij alle verhuringen van deze woningen daarna. Onderzoek- en adviesbureau Companen heeft hier vervolgens onderzoek naar gedaan. Tijdens deze vergadering presenteerde Companen de resultaten. Klik hier voor de notitie van Companen.
De verkenning is uitgevoerd door interviews met huurders, verhuurders, ontwikkelaars en gemeente Amersfoort en Utrecht.
Advies bij motie 1: voordeel van doorstroming van sociale huur; inzicht via kanaal 1 (sociaal en midden) tegenover: middenhuurders bedienen zich ook van andere kanalen; gedoe voor verhuurders remt investeringen; vraagt nodige organisatie van de gemeente.
Advies bij motie 2: afweging tussen schaarste zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw: logisch om het dus ook bij nieuwbouw te doen tegenover: segmentering van de markt door voorrangsregels: snelle verhuurbaarheid en doorstroming komen daarmee in geding; vraagt handhaving gemeente. De genodigden reageerden op de voorgestelde maatregelen en de vragen van woordvoerders. Vanuit de ambtelijke organisatie werd aangegeven dat gemeente met corporaties een nieuwe definitie voor sociale huurwoning is overeengekomen: er wordt niet meer gekeken naar de hoogte van de feitelijke huur, maar naar het contract: daardoor lijkt het alsof er een grote daling is in aantal middenhuurwoningen omdat deze dus als sociale huurwoning geteld worden. Volgens de werthouder is het gesprek over voor- en nadelen rond moties nu gevoerd, ook met betrokken partijen; de moties worden uitgevoerd, kanttekeningen zullen worden benoemd. Inzet is nog steeds om een voorstel te doen om makkelijker aan een middenhuurwoning te komen.

Wijkwarmtenet Schothorst-Zuid 
Het college kreeg eind oktober bericht dat de gemeente geen rijkssubsidie krijgt voor het aardgasvrij (klaar) maken van de wijk Schothorst-Zuid. Tijdens deze Ronde ging het college met raadsleden, inwoners en stakeholders (Meedenkgroep, WarmteStem.nl, huurders, Woningcorporatie en Warmte Bedrijf Amersfoort) in gesprek over de nieuwe situatie en de te maken keuzes. Het doel van het college is om samen met bewoners en stakeholders te komen tot een wijkwarmteplan, dat in het tweede kwartaal van 2021 ter besluitvorming aan de raad kan worden voorgelegd. Na opening door de voorzitter volgden twee presentaties. Na elke presentatie konden de  fractiewoordvoerders en genodigden vragen stellen en met elkaar het gesprek voeren. De eerste presentatie betrof Programma Aardgasvrije Wijken & Strategieën & bewonersparticipatie. De tweede presentatie  betrof bronnen voor een warmtenet, geothermie. Tijdens de vragen/het gesprek kwam onder andere het volgende aan de orde: Redenen van afwijzing van de subsidieaanvraag bij het Rijk is dat het plan van Amersfoort weinig innovatief is. Gevolgen van de afwijzing: vertraging van het project Schothorst-Zuid, de scope van het project kan aangepast worden en de prijs voor aansluiting voor bewoners kan verhogen. Manier van inzetten van biomassa: in de piekmomenten van energieverbruik. Het college doet onderzoek naar mogelijkheid om bewoners mede-eigenaar te laten worden van het warmtenet. Financiering vanuit het Rijk is afhankelijk van formatieonderhandelingen na de verkiezingen, tot die tijd biedt het Groeifonds mogelijkheden. Gemeente, WarmteStem, Meedenkgroep en corporaties willen met elkaar zoeken naar een goede manier om de bewoners die tot nu toe niet of minder gehoord zijn meer te betrekken bij de plannen, waarbij ook ruimte zal zijn voor plannen van wijkbewoners. Voor woningcorporaties is van belang dat de kosten voor bewoners niet mogen stijgen. Vrijwillige deelname van 70% van de huishoudens uit de wijk is noodzakelijk voor de aanleg van een warmtenet. Het college gaat eerst met de wijk en projectpartners verder in gesprek en komt daarna in 2021 terug bij de raad. Door het college is toegezegd de volgende vraag van de heer Engbers schriftelijk te beantwoorden: waarom is in het verleden in het gebied van Amersfoort niet naar aardolie en –gas gezocht? 

Dromen over de toekomst van de podia 
In het Cultuurplan Amersfoort 2019-2022, dat de raad op 1 oktober 2020 heeft vastgesteld, staat dat het college aan de slag gaat met ideeën en ambities voor de lange termijn. Het college gaat een analyse laten uitvoeren naar de podia en podiumkunsten in de stad. Een gesprek over de toekomst van de Amersfoortse podia en podiumkunsten:
De wethouder gaf aan dat bij een groeiende stad een cultureel (podium)aanbod van voldoende omvang hoort. In deze onzekere tijden is het zeker ook belangrijk om naar de toekomst te kijken. Daarom start de wethouder een visietraject voor de podiumkunsten. Op 17 november is een eerste bijeenkomst geweest met partijen uit de stad. Deze ronde van 1 december is de gezamenlijke aftrap en de input wordt meegenomen in het visietraject. De insprekers hadden o.a. de volgende dromen: 
- Icoon in de stad op de plek van huidige stadhuis met cultuurcluster; daarbij horen een concertzaal en beeldende kunst.
- Ook educatie en film als cultuuruiting toevoegen;
- Liever geld in inhoud dan in stenen;
- Toegankelijk aanbod voor iedereen;
- Een goed cultureel klimaat ook op wijkniveau;
- Vanuit het perspectief van het publiek denken;
- De amateurkunst mag niet vergeten worden.
Voor de aanwezige raadsleden zijn diverse aspecten van belang, zoals toegankelijkheid/vindbaarheid voor nieuw publiek/nieuwe beoefenaars; subsidie verlenen aan de culturele productie en niet per se aan de plek waar het geproduceerd wordt; meer samenwerking tussen culturele instellingen, niet op cultureel vlak maar bijvoorbeeld in automatisering of beveiliging.
Tevens werd aangegeven dat één grote nieuwe locatie mooi is want huidige locaties zoals de Flint zijn aan vervanging toe. De huidige panden zijn gedateerd en daarmee is o.a. het streven naar duurzaamheid een grote opgave. Ook vanuit de stad horen wat er leeft en wat er mist. Er moet eerst ambitie zijn, dan pas over geld praten. Suggesties voor betrokkenheid van de raad voor het vervolg: via werksessies, meedenken en op de hoogte gehouden worden van het proces en de opzet en uitkomsten van de analyse. De wethouder geeft aan dat ze in ieder geval in april/mei terugkomt met scenario’s.

Ontwikkelbeeld 2040 Regio Amersfoort: urgentie, opgaven en afwegingskader 
De regio Amersfoort groeit flink en blijft groeien. Tot circa 2030 denkt de regio voldoende ruimte te hebben voor die groei, maar voor de ontwikkeling ná 2030 moeten nog keuzes worden gemaakt. De regio Amersfoort en provincie Utrecht maken daarom een ontwikkelbeeld om de groei in goede banen te leiden. De raad wordt gevraagd om de vertrekpunten voor dat ontwikkelbeeld vast te stellen. Om die denkrichtingen te beoordelen, is er een zogenaamd afwegingskader opgesteld. 
Tijdens de bijeenkomst hebben de woordvoerders drie thema’s onderscheiden en met elkaar gesproken over (1) de gewenste betrokkenheid van de raad, (2) de positionering van Amersfoort en (3) de participatie met de samenleving. 
Ad 1 Het belang van gezamenlijk optrekken als ra(a)den wordt benadrukt en is positief ervaren bij traject voor conceptbod Regionale Energie Strategie. We moeten in de regio één verhaal hebben en met elkaar zoeken naar ‘common grounds’. 
Ad 2 Wie zijn we (interne oriëntatie) en hoe willen we ons verhouden tot de buur/regiogemeenten, andere regio’s, provincie en Rijk (externe oriëntatie). 
Ad 3 Het betrekken van inwoners wordt ook in dit traject van groot belang gezien, niet alleen bij de uitkomst, maar ook in het bepalen van wie we zijn en hoe we ons verhouden ten opzichte van anderen. De wethouder wordt opgeroepen om er voor te zorgen dat inwoners verleid worden om te participeren en om nadrukkelijk ook jongeren te betrekken; dit gaat ook over hun toekomst. Wethouder Janssen gaf aan het belang te erkennen van het betrekken van raden en inwoners in dit traject. Dit agendapunt gaat door naar Het Besluit. 

Vervolgproces Toekomst Stadhuis
De gemeenteraad koos vorig jaar november voor een energieneutraal nieuw stadhuis op de locatie Trapezium (aan rotonde De Nieuwe Poort). Het college kreeg de opdracht een Programma van eisen uit te werken, inclusief een stedenbouwkundig kader, waarbij de stad en de gemeenteraad betrokken worden. Er ligt nu een ambitiedocument. In het document staat in grote lijnen wat het college en de stad voor ogen hebben voor het nieuwe huis van de stad. Zie ook het raadsvoorstel.
Een van de 
insprekers vertelde aan de hand van een presentatie van de voordelen van het bouwen met hout. Daarna kwamen de volgende onderwerpen aan bod: hoe is de werkgroep aangehaakt in het proces; brandveiligheid; welke onderdelen van hout; belasting door wind; onderhoudskosten. Vervolgens gaf de wethouder een korte toelichting op het komende proces. Of er al of niet gebouwd gaat worden met hout ligt qua uitdaging bij het te contracteren ontwerpteam en de wijze waarop zij invulling denken te geven aan onze ambities. Tijdens de 1-minuutronde kwamen diverse onderwerpen aan de orde, waaronder: betere onderbouwing van het krediet van 1,8 miljoen; aandacht voor toegankelijkheid en verkeer (o.a. ivm rotonde de Nieuwe Poort); inschatting ruimtegebruik in relatie tot thuiswerken sinds corona; wat betekent de vertraagde planning voor het huidige stadhuis; relatie met woningen; betrekken van de raad t.a.v. de stappen in het verdere proces. De wethouder gaf aan dat krediet is bedoeld voor de projectorganisatie en de contractering van het ontwerpteam. Voor het ontwerpteam wordt iemand gezocht die met raad en stad het Programma van eisen gaat uitwerken. Vanwege de aanbesteding kan niet publiekelijk inzicht gegeven worden in de onderbouwing van het krediet en de precieze procedure. De wethouder zal zorgen voor een geschikte manier om meer inzicht te geven in hoe de uitvraag wordt gedaan. Het gevraagde bedrag maakt onderdeel uit van het oorspronkelijke budget. Uitstel is beperkt, hoeft niet tot extra investeringen in het huidige gebouw te leiden en er geldt altijd dat we woonlastenneutraal blijven. Wonen staat los van dit specifieke traject. Dit agendapunt gaat door naar Het Besluit.

Rapportage maatregelen betaalbaarheid ondersteuning en zorg  
De gemeente Amersfoort heeft een aantal maatregelen ingevoerd dat ervoor moet zorgen dat zorg en ondersteuning betaalbaar blijven. Drie keer per jaar informeert het college de raad over de resultaten van deze maatregelen. Deze derde rapportage van 2020 gaat over het zorggebruik en het effect van de maatregelen in de periode januari t/m augustus 2020. De raadsleden kregen specifiek informatie over de zogenaamde doorbraakaanpak. De doorbraakaanpak is bedoeld voor gezinnen en inwoners met complexe problemen die vastlopen. Na opening door de voorzitter en introductie door de wethouder volgden presentaties van mevrouw Hooijschuur en Hendriksen. Na de presentatie was er gelegenheid tot stellen van vragen. Tijdens de vragen en antwoorden kwam onder andere het volgende aan de orde: De daling van ambulante begeleiding door specialistische hulpverleners is positief gezien het doel de kosten van specialistische hulp terug te dringen. Het aanmeld-/triageteam van de wijkteams is verbreed om mensen sneller op de juiste plek voor zorg en ondersteuning te krijgen. Er wordt nu gekeken naar een verandering van de werkwijze. Bij dyslexie neemt de instroom van kinderen minder af dan beoogd. Verduidelijking over de weergegeven besparingen bij verbreding toegang wijkteams; verbetering samenwerking jeugdartsen en poortwachtersfunctie dyslexie. Met beleidsmedewerkers, zorgaanbieders en SAVE worden gesprekken gevoerd over complexe casuïstiek en de lessen die uit de doorbraakmethode kunnen worden getrokken. Casuïstiek van de doorbraakmethode kan later apart met de raad worden besproken, maar volledig geanonimiseerd. Toezegging: Het college zal nog de feitelijke vraag van de heer Stoelinga beantwoorden: waar is de autonome groei van 2,5% die in deze rapportage staat op gebaseerd? 

U kunt alle vergaderingen hier terugkijken. De twee vergaderingen: Wijkwarmtenet Schothorst-Zuid en Vervolgproces Toekomst Stadhuis kunt u ook terugkijken via YouTube. Via de eerste link vindt u ook de agenda met alle vergaderstukken en de besluitenlijsten (zie paperclips).

Terugkijken De Ronde 3 december

Foto Vermeerzaal

Op de agenda van de extra De Ronde op donderdag 3 december stond één vergadering over het bestemmingsplan Engweg 9. 

De fractie van het CDA wilde naar aanleiding van de wijzigingen in het ontwerpbestemmingsplan voor Engweg 9 in gesprek met omwonenden en woningcorporatie Portaal over de voorgestelde wijzigingen. Voor Engweg 9 ligt een plan voor de bouw van twintig sociale huurappartementen in drie bouwlagen. Zie het raadsvoorstel en de bijbehorende zienswijzennota. Het raadsvoorstel wordt behandeld tijdens de raadsvergadering Het Besluit op 15 december. 

U kunt hier de vergadering terugkijken. Via dezelfde link vindt u de agenda met de vergaderstukken (zie paperclip). Volgende week wordt de besluitenlijst met een verslag van de vergadering bij de stukken geplaatst. 

Digitale gast van de raad
Zorg (Bron: Pixabay)
De gemeenteraad ontvangt normaal gesproken bijna wekelijks gasten van de raad op het stadhuis die voor en tijdens een maaltijd kennis maken met raadsleden en vergaderingen bijwonen. Door het coronavirus is dat helaas tijdelijk niet mogelijk. Omdat de gemeenteraad ook in deze tijd graag kennis met u maakt, kunt u digitaal Gast van de raad zijn!

Het programma start om 18.00 uur. Dat zal digitaal plaatsvinden via Microsoft Teams. Twee raadsleden en een medewerker van de griffie leggen uit wat de gemeenteraad doet en waarover die avond vergaderd wordt. U heeft alle gelegenheid om met de raadsleden in gesprek te gaan. Daarna woont u digitaal een vergadering bij. Bij het programma Gast van de raad hoort ook altijd een (vegetarische) maaltijd. U kunt helaas niet samen met de raadsleden eten op het stadhuis maar daar hebben we wat anders op bedacht: u krijgt deze maaltijd thuisbezorgd!

Wilt u een keer ‘Gast van de raad’ zijn? Meldt u zich dan aan bij de raadsgriffie, e-mailadres: griffie@amersfoort.nl. De eerstvolgende editie is op dinsdag 8 december. Er zijn nog enkele digitale plekken beschikbaar!
Contact opnemen met raadsleden
Duurzaamheid (Bron: Pixabay)
U kunt direct contact opnemen met raadsleden. Kijk voor hun contactgegevens op de site van de gemeenteraad (onder 'Samenstelling gemeenteraad').

U kunt ook altijd een mail sturen naar griffie@amersfoort.nl.
Abonneren op de RaadsMail
De raad
Is de RaadsMail voor iemand in uw omgeving ook interessant? Stuur deze dan door!

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze link: https://amersfoort.nl/mail
 
Contact
RaadsMail is de nieuwsbrief van de gemeenteraad van Amersfoort en verschijnt in principe elke vrijdag. Heeft u vragen of suggesties, neem dan contact op met de raadsgriffie.
 
Volg ons
F   T   Y