Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 

4 maart 2022

RaadsMail

Vergadering auditcommissie en gemeenteraadsverkiezingen

In deze RaadsMail informeren wij u (nogmaals) over de vergadering op 8 maart van de auditcommisie en over de stemhulp Kieskompas en uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen (op 16 maart).

 Inhoud

 
Auditcommissie 8 maart

19.00 uur: Auditcommissie
De auditcommissie adviseert de raad en overlegt namens de raad over alle activiteiten die belangrijk zijn voor een goede financiële beheersing van de gemeente. Zo adviseert de auditcommissie over de begroting, de kadernota en de jaarstukken.

Tijdens deze vergadering worden de volgende onderwerpen behandeld:
-        controleprotocol jaarrekening, zie het raadsvoorstel en protocol;
-        aanbesteding accountant;
-        vaststellen uitgangspunten nieuwe opzet begroting;
-        overdrachtsdocument voor de nieuwe auditcommissie die na de gemeenteraadsverkiezingen ingesteld wordt.

De vergadering kunt u live volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live. Ook kunt u de vergadering bijwonen in de vergaderzaal in het stadhuis (Vermeerzaal).

Kieskompas helpt u bij uw stemkeuze
Foto Vermeerzaal

Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. U mag bepalen wie er in de gemeenteraad komt. Door te stemmen op iemand die over veel dingen hetzelfde denkt als u, laat u weten wat u belangrijk vindt. Zo kunnen de nieuwe leden van de gemeenteraad straks voor u beslissen over de regels en plannen voor de gemeente Amersfoort.

Stemhulp Kieskompas
U kunt kiezen uit kandidaten van verschillende partijen. Om u te helpen bij het maken van uw keuze kunt u de stemhulp Kieskompas invullen op amersfoort.kieskompas.nl. Kieskompas maakt verkiezingen inzichtelijk door te laten zien wat de belangrijkste politieke onderwerpen of problemen zijn en waar de verschillende partijen voor staan. U kunt uw mening vergelijken met die van de partijen die meedoen. 

Steffie helpt bij  invullen van Kieskompas
Politiek is best moeilijk. De gemeente Amersfoort vindt het belangrijk dat iedereen meedoet in onze democratie en een goede politieke keuze kan maken. Kieskompas wordt ondersteund door Steffie. Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Zo wordt politiek weer iets eenvoudiger!

Voor actuele informatie over de stempas, iemand machtigen, op wie u kunt stemmen en waar u kunt stemmen kunt u kijken op www.amersfoort.nl/verkiezingen.

Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen 16 maart
Auto's (Bron: Pixabay)

Woensdag 16 maart 2022 organiseert de gemeente Amersfoort een uitslagenavond in De Prodentfabriek. Deze wordt live uitgezonden via youtube.com/GemeenteAmersfoort. Hierbij zijn twee gebarentolken aanwezig. Het programma start om 21.30 uur (inloop vanaf 21.00 uur). Ongeveer elk uur wordt er een tussenstand van de voorlopige uitslagen op partijniveau gepresenteerd. De voorlopige einduitslag op partijniveau wordt aan het eind van de avond bekend gemaakt door burgemeester Lucas Bolsius en waarnemend griffier Marlies Bongers.

Gesprek en analyses
Tijdens de uitslagenavond gaan we in gesprek met de lijsttrekkers. Wie zijn zij en wat zijn hun wensen en verwachtingen voor de stad en het nieuwe stadsbestuur. Tussendoor wordt er een analyse gemaakt van de uitslagen van dat moment.

Definitieve uitslag
Op donderdag 17 en vrijdag 18 maart 2022 worden alle uitgebrachte stemmen in Flint centraal (her)geteld op partij- en kandidaatniveau. Op vrijdag 18 maart volgt dan om 14.00 uur de voorlopige uitslag op kandidaatniveau, waarbij ook de zetelverdeling en de voorkeurstemmen bekend worden gemaakt. Op maandag 21 maart 2022 om 10.00 uur stelt het centraal stembureau de definitieve uitslag op kandidaatniveau en de zetelverdeling vast. Dan is er gelegenheid voor kiezers om bezwaar te maken tegen de vastgestelde uitslag. Deze twee bijeenkomsten zijn in de raadzaal van het stadhuis en worden live uitgezonden via youtube.com/GemeenteAmersfoort. Hierbij is een gebarentolk aanwezig.

Meer informatie volgt later op www.amersfoort.nl/verkiezingen.

Eerstvolgende vergaderingen gemeenteraad
- Dinsdag 8 maart 19.00 uur Auditcommissie.
- Dinsdag 29 maart 19.30 uur raadsvergadering Het Besluit: Afscheid huidige gemeenteraad.
- Woensdag 30 maart 19.30 uur raadsvergadering Het Besluit: Installatie nieuwe gemeenteraad.
Contact opnemen met raadsleden
Duurzaamheid (Bron: Pixabay)
U kunt direct contact opnemen met raadsleden. Kijk voor hun contactgegevens op de site van de gemeenteraad (onder 'Samenstelling gemeenteraad').

U kunt ook altijd een mail sturen naar griffie@amersfoort.nl.
Abonneren op de RaadsMail
De raad
Is de RaadsMail voor iemand in uw omgeving ook interessant? Stuur deze dan door!

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze link: https://amersfoort.nl/amersfoortmail.
 
Contact
RaadsMail is de nieuwsbrief van de gemeenteraad van Amersfoort en verschijnt in principe elke vrijdag. Heeft u vragen of suggesties, neem dan contact op met de raadsgriffie.
 
Volg ons
F   T   Y