Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk dan de online versie
 

6 november 2020

RaadsMail

Vergaderagenda 10 november en terugblik 3 november

Op dinsdagavond 10 november is de raadsvergadering Het Besluit. De gemeenteraad besluit over de gemeentelijke begroting en de bijbehorende moties en amendementen. Ook neemt de raad een besluit over over onder andere het aanpassen van minimaregelingen en over een motie om de sluiting van lunchroom Downey's en Terminus De Onthaasting te voorkomen. Ook staan er verschillende moties op de agenda om de groengordel in het Soesterkwartier te beschermen. In deze nieuwsbrief een vooruitblik op deze vergadering. Verder: een terugblik op de raadsvergadering Het Besluit van 3 november en de extra Ronde-vergadering van 5 november.

 
Vooruitblik Het Besluit 10 november
Muzieknoten (bron: Pixabay)
De raadsvergadering Het Besluit van dinsdag 10 november start om 19.45 uur. Van 19.30-19.45 uur is de Actualiteitenraad: raadsleden kunnen vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders over actuele onderwerpen die niet op de vergaderagenda staan.

Hoe de raad vergadert en hoe u de vergaderingen kunt volgen
De vergadering wordt fysiek gehouden in De Prodentfabriek, Oude Fabriekstraat 20. Hier is het voor de gehele raad en het college mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. De raadsavond is digitaal openbaar en alleen live te volgen via ons kanaal op YouTube (Raad Amersfoort). Een link naar de vergadering vindt u op de dag zelf ook bij de agenda (onder toelichting bij betreffende vergaderdatum).

Besluitvorming programmabegroting 2021 en meerjarenraming 2022-2024
De raad neemt een besluit over het raadsvoorstel programmabegroting 2021 en de meerjarenbegroting 2022-2024. De begroting is opgesteld door het college. Wethouder Stegeman van Financiën meldde begin oktober dat het college door blijft gaan met de plannen voor woningbouw voor verschillende doelgroepen, met duurzame energie in de stad en een samenleving waarin iedereen meedoet (inclusieve stad). Taken die volgens de wethouder door de coronacrisis nog belangrijker zijn geworden. Voor andere nieuwe taken en opgaven is geen ruimte. 

Het college heeft tot nu toe grofweg 30 miljoen euro uitgegeven aan coronamaatregelen en het ondersteunen van inwoners en organisaties in de stad. Een groot deel compenseert het Rijk. De gemeentelijke buffer die beschikbaar is om tegenvallers op te vangen, slinkt door de coronacrisis echter sneller dan gepland. Het college stelt voor alle dienstverlening kostendekkend te maken. Diverse tarieven worden daartoe verhoogd. Het college stelt ook voor om de toeristenbelasting opnieuw in te voeren. De gemeenteraad besluit eerst over de door de fracties ingediende moties en amendementen per begrotingsprogramma. Daarna besluit de gemeenteraad over het raadsvoorstel Programmabegroting 2021 en Meerjarenraming 2022-2024. 

Bij het programma Sociaal Domein zijn de meeste moties en amendementen ingediend. Bij Financiën en belastingen zijn er verschillende moties en amendementen ingediend, voornamelijk over de weerstandsratio en reserves van de gemeente. De gemeenteraad heeft op 18 februari 2020 nieuwe ijkpunten voor de begroting vastgesteld met daarin ook richtwaarden voor onder andere de weerstandsratio. De coalitiepartijen hebben een amendement ingediend en willen dat in het begrotingsvoorstel wordt opgenomen dat in de begrotingsjaren zoveel mogelijk wordt uitgekomen op een weerstandsratio van 1. Dat betekent financieel (incidenteel) bezuinigingsmaatregelen nemen in verschillende begrotingsprogramma's (per 2021, 2022, 2023 en 2024 stelt de coalitie de bedragen voor, in totaal circa 6 miljoen euro). Bij de begrotingsprogramma's Wonen is één motie en bij Bestuur en dienstverlening één amendement ingediend.

U vindt de begroting hier. De moties en amendementen staan bij het agendapunt (zie paperclips). Er staan nu 14 amendementen en 6 moties online. 


Aanvullende criteria voor advies over 
toewijzen zendtijd
De nieuwe zendmachtigingsperiode van de lokale omroep van de gemeente Amersfoort gaat in september 2021 van start. Het Commissariaat voor de Media (CvdM) wijst voor een periode van vijf jaar zendtijd toe aan een lokale omroep. Het CvdM wijst de zendtijd toe na advies van de gemeenteraad. Het college stelt de raad voor om, aanvullend op de wettelijke zendmachtigingsprocedure van het Commissariaat voor de Media, criteria voor de zendmachtigingsperiode 2021 – 2026 vast te stellen, zie het raadsvoorstel. Deze criteria worden gebruikt bij het advies aan het Commissariaat voor de Media. Bij het opstellen van de criteria is gekeken naar de behoefte van de uitvoerende media-instellingen en bewoners van Amersfoort. Ook is er rekening gehouden met de landelijke mediaontwikkelingen.

Bij dit raadvoorstel zijn één amendement en één motie aangekondigd. VVD, SP en Amersfoort2014 hebben het amendement Aanvullende criteria t.b.v. advisering zendmachtiging 2021-2026 aangekondigd. Hiermee stellen zij voor het raadsbesluit te wijzigen zodat de wegingskaders helder gedefinieerd worden.

De SP, Amersfoort2014 en CDA hebben de motie Media aangekondigd. De fracties verzoeken het college onder andere om kwaliteit & professionaliteit op basis van bestaande ervaring en/of voldoende concreet uitgewerkte plannen mee te nemen als voornaamste criterium. En om een aantal criteria toe te voegen.

Aanpassen minimaregelingen na evaluatie minimabeleid
Amersfoort heeft een aantal inkomensondersteunende regelingen om huishoudens met een minimuminkomen te ondersteunen in bepaalde kosten. Dit wordt het minimabeleid genoemd. Het college stelt voor (zie het raadsvoorstel) om de minimaregelingen nog verder te verfijnen om zodoende meer huishoudens in de maatschappij te laten participeren en de armoedeval te voorkomen of te beperken. Het gaat om een verruiming van de Individuele Inkomenstoeslag van 100 naar 110% en aanpassing van de kledingvoucher naar ruimere kledingpakketten (zie bijlage). Dit wordt betaald vanuit een kleine verlaging van de sport- en cultuurbijdrage voor volwassenen.

Bij dit raadvoorstel heeft de SP één amendement en twee moties aangekondigd:
- amendement Geen verlaging minimabijdrage voor Sport & Cultuur: de fractie wil dat het beslispunt 'de bijdrage voor Sport & Cultuur voor volwassenen met ingang van 1 januari 2021 te verlagen van € 100 naar € 90' vervalt, omdat sport en cultuur waardevol zijn en binnen het bereik van iedereen moeten liggen.
- motie Kortere referteperiode Individuele Inkomenstoeslag: in Amersfoort wordt voor de individuele inkomenstoeslag een referteperiode van vijf jaar gehanteerd. Dit betekent dat mensen in aanmerking komen voor deze toeslag op het moment dat zij vijf jaar lang van een minimuminkomen moeten rondkomen, zonder uitzicht op een afdoende inkomen. De fractie wil onder andere dat het college onderzoekt of deze periode ingekort kan worden.
- motie Oproep verhoging minimumloon: de fractie wil dat het college er bij de landelijke regering op aandringt om het minimumloon naar 14 euro te verhogen. En ook dat het college het belang van een hoger minimumuurloon actief uitdraagt in de gesprekken die de gemeente Amersfoort voert met bedrijven en organisaties die voor, of in opdracht van de gemeente werken. Het minimumloon in Nederland is lager dan de Europese norm van 60% van het mediane inkomen en de genoemde verhoging zorgt ervoor dat aan bovengenoemde Europese norm wordt voldaan.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Zangvogelweg 140
Er zijn plannen voor de bouw van 165 appartementen, waarvan 35% sociale huur. Het ontwikkelen van deze locatie is in strijd met het bestemmingsplan. De raad besluit over het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan. De appartementen moeten in twee gebouwen komen van 23 en 60 meter hoog. Omdat er sprake is van hoogbouw, is er een zogenaamde Hoogbouw Effect Rapportage (HER) opgesteld. Met de HER is onderzocht wat de gevolgen zijn van de hoogbouw op het gebied van wind, schaduw, privacy en zichtlijnen. Uit dit onderzoek blijkt volgens het college dat de gevolgen op de omgeving beperkt en daarmee acceptabel zijn. Hoogbouw heeft als voordeel dat de voetprint beperkt blijft, en er daardoor meer ruimte ontstaat voor groen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen. Hierop zijn 26 zienswijzen (officiële reacties) ingediend, waarvan er één door 161 mensen is ondertekend. Zie de zienswijzennota. Er zijn vier thema’s die in bijna alle zienswijzen terugkomen:
- De hoogte (en gevolgen daarvan) van het hoogste gebouw: omwonenden geven verschillende argumenten om tegen de hoogbouw te zijn. Zoals: verlies van uitzicht, schaduwwerking, niet passend in de wijk en angst om te verdwijnen achter een wand van hoogbouw.
- Het parkeren: omwonenden zijn bang dat de parkeerdruk in de wijk toeneemt.
- De verkeersafwikkeling en verkeersveiligheid: er zullen meer verkeersbewegingen ontstaan. De zienswijzen gaven aanleiding om aanvullend onderzoek te doen naar de verkeersafwikkeling. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat de ontsluitingswegen het extra verkeer aankunnen, dat ontstaat door de 165 woningen.
- De participatie: mensen voelen zich niet gehoord, mede omdat ondanks de oproep om de hoogte te verlagen (hier worden verschillende suggesties voor gedaan) is vastgehouden aan de hoogbouw van 60 meter. Volgens het college hebben omwonenden de kans gehad om hun mening naar voren te brengen over dit plan, er is echter voor gekozen om toch vast te houden aan een hogere bouwhoogte: meer woningen op een kleinere voetprint.

Het college vraagt de raad nu onder andere om het gewijzigde bestemmingsplan vast te stellen, zie het raadsvoorstel

Gewijzigde vaststelling 
bestemmingsplan Podium
Voor de ontwikkeling van de kantorenlocatie Podium in Vathorst heeft het college een samenwerkingsverband met Heijmans. Op de locatie is ruimte voor ongeveer 440 woningen (een mix van grondgebonden woningen en appartementen). De gemeenteraad heeft eerder een stedenbouwkundig plan vastgesteld en besluit nu over vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan (zie het raadvoorstel) met daarbij een zienswijzennota. Inwoners en andere belanghebbenden konden reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Er zijn 22 zienswijzen (officiële reacties) ingediend. Daarin komen vier thema’s veel terug: stedenbouw, hoogbouw en groen, bomenkap, verkeer en parkeren. Op basis van de zienswijzen heeft het college enkele kleine wijzigingen in het ontwerpbestemmingsplan gedaan. In het bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt dat rondom de huidige kantoren (VolkerWessels en Stater) en het in aanbouw zijnde Collectie Centrum Nederland, woningen worden gebouwd in een groene setting. Op twee plekken in het plan kan het wonen worden vervangen door kantoorfunctie.

Waar besluit de raad verder over?

Benoeming:
Herbenoemen lid Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor de discipline Cultureel Erfgoed: De eerste periode van het lid voor de discipline Cultureel Erfgoed loopt dit najaar af. Het college stelt de raad voor om de benoeming met drie jaar te verlengen. Dat is eenmalig mogelijk. 

Besluiten:
Begrotingswijziging 2020 en 2021 naar aanleiding van de taakmutaties uit de septembercirculaire gemeentefonds 2020 en de 2e tranche Coronacompensatie Rijk: jaarlijks ontvangt de gemeente vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een mei-, september- en decembercirculaire. Daarin staat welke (financiële) middelen de gemeenten van het Rijk kunnen verwachten van de algemene uitkering uit het gemeentefonds. Het bedrag is afhankelijk van de groei of krimp van de rijksuitgaven, maar ook van taken die gemeenten erbij krijgen (of niet meer hoeven uit te voeren). In de septembercirculaire is ook de verdeling van het tweede deel van de coronacompensatie voor gemeenten van het Rijk bekend geworden. Op basis van die verdeling krijgt Amersfoort een vergoeding voor de gemaakte coronakosten. Het college stelt de raad nu voor om de begroting van 2020 en 2021 op basis hiervan te wijzigen. Zie het raadsvoorstel
Heffing precariobelasting terrassen maart t/m mei 2020: door corona werd de horeca gedwongen te sluiten van 16 maart tot 1 juni 2020. De horeca mocht in die periode geen terrassen openstellen. Het college stelt voor de ondernemers tegemoet te komen door voor de maanden maart, april en mei geen belasting te heffen voor de terrassen (de zogenaamde precariobelasting is een belasting over gebruik van gemeentegrond). Zie het raadsvoorstel en de verordening.
Vaststellen bestemmingsplan Matthijs Vermeulenstraat 1: ontwikkelaar Schoonderbeek BV heeft een bouwinitiatief ingediend voor de bouw van zestig woningen: 26 sociale huurappartementen, 26 appartementen en 8 eengezinswoningen in de vrije sector, met bijbehorende buitenruimte en parkeervoorzieningen. Om de bouw van deze woningen mogelijk te maken vraag het college de raad om het bestemmingsplan en de zienswijzennota Matthijs Vermeulenstraat 1 vast te stellen, zie het raadsvoorstel.
Verklaring van geen bedenkingen Fietsroute Kattenbroek - Gangboord/De Kreek: het college wil een fietsroute aanleggen in een deel van het gebied Gangboord en De Kreek. De fietsroute wordt een van de fietsverbindingen tussen Amersfoort-Noord en de rest van de stad. Een deel van de fietsroute heeft in het bestemmingsplan de bestemming ‘Groen-Stadsgroen’. Dat is niet volgens de bijbehorende regels. Om toch een omgevingsvergunning te kunnen verlenen, is een zogenaamd Wabo-projectbesluit vereist. (De Wabo, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, is de basis voor een groot aantal vergunningen op het gebied van de fysieke leefomgeving.) Zie het raadsvoorstel en de zienswijzennota.
Wensen en bedenkingen deelname Werkgeversvereniging Samenwerkende Veiligheidsregio’s: de raad heeft de gelegenheid om wensen en bedenkingen te geven bij deelname van de Veiligheidsregio Utrecht aan de Werkgeversvereniging Samenwerkende Veiligheidsregio’s (WVSV). Hierin worden arbeidsvoorwaarden voor medewerkers van de veiligheidsregio’s gevormd. Het college vindt de oprichting van de WVSV noodzakelijk. Het college stelt de raad voor geen wensen of bedenkingen mee te geven, zie het raadsvoorstel.

Moties:
De gemeenteraad besluit over de door fracties ingediende ‘losse’ moties die niet bij een raadsvoorstel horen. Tot nu toe zijn er vier losse moties aangekondigd. 

PvdA: Voorkoming sluiting lunchroom Downey’s en Terminus De Onthaasting. Horecaondernemingen die last hebben van de impact van coronamaatregelen kunnen een beroep doen op bepaalde landelijke regelingen. Lunchroom Downey’s komt - als horecagelegenheid c.q. dagbesteding voor personeel met een verstandelijke beperking - niet in aanmerking voor deze regelingen en dreigt op korte termijn te moeten sluiten. En Terminus De Onthaasting heeft nu nog nauwelijks de middelen nog langer te kunnen voortbestaan. De fractie vraagt het college in gesprek te gaan met de organisaties en zo nodig middelen ter beschikking te stellen in de vorm van een gift of lening.

Lijst Molenkamp: Geen verdere aantasting van de Groengordel. De fractie verzoekt het college om bij de plannen voor betere doorstroming en veilligheid van rotonde De Nieuwe Poort, de optie uit te sluiten waarbij een nieuwe doorsnijding of een aantasting van de rand van de Groengordel noodzakelijk is. Dit onder andere omdat de groengordel een belangrijke recreatieve functie heeft, de inwoners ertegen zijn en de verkeersveiligheid onder druk komt te staan.

Amersfoort2014, GroenLinks, D66, SP en PvdA: LEeS samen bereik je meer. De fracties dragen het college onder andere op om een integraal onderzoek te doen naar de verkeerskundige ontsluiting van het gehele gebied Langs Eem en Spoor, de Nieuwe Poort en het Soesterkwartier. En om een participatietraject onder leiding van een onafhankelijk procesbegeleider op te starten en dit traject vorm te geven volgens de principes van de participatiegids (en Starten voor de Start).

GroenLinks, D66, Amerfsoort2014, SP en PvdA: Geen nieuwe doorsnijding van de groengordel. De fracties verzoeken het college om in de plannen voor de oplossing van de doorstroming en veiligheid van de Nieuwe Poort een optie uit te sluiten waarbij een nieuwe doorsnijding van de Groengordel noodzakelijk is. Dit onder andere omdat de Groengordel een belangrijk groen gebied is voor het Soesterkwartier en een doorsnijding niet op brede steun van inwoners uit de wijk, de stad en anderen mag rekenen en het aan de raad is om een uitspraak te doen over het wel of niet willen aantasten van groen voor (auto)mobiliteit.

De agenda van dinsdag 10 november kan nog wijzigen. Kijk hier voor de actuele agenda met alle vergaderstukken (zie paperclips).

Terugblik raadsvergadering Het Besluit 3 november
Auto's (Bron: Pixabay)

De raadsvergadering Het Besluit van dinsdag 10 november stond voor een groot deel in het teken van het begrotingsdebat. Ook nam de raad een aantal besluiten.

Bij deze vergadering waren 35 van de 39 raadsleden aanwezig. Afwezig waren: Rob Molenkamp (Lijst Molenkamp), Ralph Langendam en Hans van Wegen (BPA) en Ben Stoelinga (Amersfoort2014).

Debat over meerjarenbegroting
De raadsfracties gaven tijdens deze vergadering door statements hun visie op de voorgestelde begroting. De raadsleden gingen ook met elkaar in debat en dienden moties en amendementen in. De vergadering kunt u terugkijken via YouTube. Voor specifieke gedeeltes (bijvoorbeeld het statement van een bepaalde fractie, of het indienen van moties en amendementen bij een bepaald begrotingsgprogramma) kunt u klikken op de blauwe tijdcodes die onder de video staan.
In de Stadsberichten van 28 oktober 2020 stonden statements van verschillende fracties. Deze kunt u hier teruglezen (pagina 6 en 7).
De begroting vindt u hier. En het raadsvoorstel Programmabegroting 2021 en Meerjarenraming 2022-2024 kunt u hier vinden.

Benoemingen
Benoeming buitengewoon fractielid GroenLinks: elke fractie kan niet-raadsleden voordragen om als buitengewoon fractielid benoemd te worden. Deze moet verkiesbaar zijn geweest tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Een buitengewoon fractielid kan deelnemen aan vergaderingen van De Ronde en kan feitelijke/technische en schriftelijke vragen stellen. Ida Bromberg werd met 33 stemmen voor en 2 tegen benoemd tot buitengewoon fractielid voor GroenLinks (per 3 november).

Benoeming lid auditcommissie namens GroenLinks: van elke raadsfractie kan maximaal één lid (raadslid of buitengewoon raadslid) voor de auditcommissie worden benoemd. Na het vertrek van Dillian Hos uit de auditcommissie, droeg de fractie van GroenLinks Tanika Scherbinski voor. Tanika Scherbinski werd met 33 stemmen voor en 2 tegen benoemd als lid van de auditcommissie (per 3 november).

Benoeming intern lid rekenkamer: de raad heeft een rekenkamer ingesteld. De rekenkamer onderzoekt of het gemeentebestuur (raad en college) de stad doeltreffend en rechtmatig bestuurt. De rekenkamer bestaat uit vijf door de raad benoemde leden (twee raadsleden en drie externe leden). Door het vertrek van raadslid Linda van Tuyl (GroenLinks) uit de rekenkamer, droeg het CDA Hans-Dieter de Smit voor als lid. Hans-Dieter de Smit werd unaniem benoemd als intern lid van de rekenkamer (per 3 november), voor de duur van de lopende zittingsperiode van de raad.

Benoeming ambtelijk secretaris rekenkamer: de rekenkamer wordt ondersteund door een secretaris. Per 1 mei was de functie van secretaris vacant. De functie werd tijdelijk ingevuld door raadsadviseur/plaatsvervangend griffier Marlies Bongers. Na een sollicitatieprocedure werd Martine van Engen voorgedragen als secretaris van de rekenkamer. Martine van Engen werd unaniem benoemd als ambtelijk secretaris van de rekenkamer.

Besluiten
Zienswijze op Provinciale Omgevingsvisie en -verordening: de provincie Utrecht heeft een omgevingsvisie en -verordening opgesteld. Daarin staat hoe de provincie Utrecht er in 2050 uit moet zien en hoe dat gerealiseerd wordt. Belangrijk is hoe de provincie de groei die op haar afkomt kan opvangen en hoe de inwoners prettig en gezond kunnen (blijven) leven. Het college stelde de raad voor om met deze zienswijze een formele reactie te geven.
Bij dit raadsvoorstel werden twee amendementen (unaniem) aangenomen: Samen Sterk (GroenLinks, CDA en VVD) en Lokaal wat moet, regionaal wat kan (ChristenUnie, D66 en CDA). Hierdoor werd het raadsbesluit aangepast. 

Jeroen Bulthuis (GroenLinks) zei over amendement Samen Sterk: 'Amersfoort moet zich beter verbinden met de buren om vervolgens samen sterk te staan op het Haagse speelveld. De provincie benoemt in de Provinciale Omgevingsvisie (POVI) de metropoolregio.' Rutger Dijksterhuis (ChristenUnie) zei over amendement Lokaal wat moet, regionaal wat kan: 'De Omgevingswet draait het primaat van de bevoegdheidsverdeling om. In de conceptomgevingsvisie en omgevingsverordening geeft de provincie er niet altijd blijk van dit goed te hebben uitgevoerd. De gemeente mag laten zien dat zij een zelfstandig orgaan is met eigen bevoegdheden die haar verantwoordelijkheid neemt en de taken die daarbij horen voortvarend wil oppakken.'

De raad nam het raadsvoorstel (met gewijzigd raadsbesluit) vervolgens unaniem aan. 

Betalingsregeling en kwijtschelding huurbetaling gemeentelijk vastgoed: vanaf het begin van de coronamaatregelen heeft de gemeente huurders van gemeentelijke gebouwen de mogelijkheid geboden om uitstel te krijgen voor de betaling van de huur. Het college stelde voor huurders door de crisis heen te helpen komen door de uitgestelde huurbetaling gedeeltelijk kwijt te schelden en met een soepele regeling voor de rest van de uitgestelde betaling de huurders tegemoet te komen. De raad nam dit raadsvoorstel unaniem aan.

Klik hier voor de volledige agenda van 3 november met alle vergaderstukken, waaronder de raadsvoorstellen en de moties (zie paperclips). Ook staat daar de besluitenlijst en het verslag. U kunt de vergadering terugkijken via dezelfde link en via YouTube

Terugkijken extra De Ronde 5 november
Duurzaam (bron: Pixabay)
Op donderdagavond 5 november spraken de raadsleden op verzoek van Amersfoort2014, PvdA, Lijst Sanders, SP en Lijst Molenkamp over de Zangvogelweg 140.

Er ligt een nieuwbouwplan voor twee gebouwen met daarin 165 woningen, met een hoogte van 23 en 60 meter. Het ontwerpbestemmingsplan Zangvogelweg 140 heeft ter inzage gelegen. Daarop zijn enkele zienswijzen (officiele reacties) binnengekomen. Vier thema’s die in bijna alle zienswijzen terugkomen gaan over de hoogte (en gevolgen daarvan) van het hoogste gebouw, het parkeren, de verkeersafwikkeling en –veiligheid en de participatie. 

Ook Bezorgd Liendert heeft een zienswijze ingediend op het bestemmingsplan. De fracties gingen met Bezorgd Liendert en het college in gesprek over de beantwoording van die zienswijze door het college. Ook gingen de fracties in gesprek over het betrekken van de omgeving bij het maken van een omgevingsanalyse. Een motie over het maken van een omgevingsanalyse met voors en tegens bij projecten van ‘inbreiding’ werd op 30 juni 2020 aangenomen.  

U kunt de vergadering terugkijken via deze link. De besluitenlijst kunt u volgende week via dezelfde link vinden.
Digitale gast van de raad
Zorg (Bron: Pixabay)
De gemeenteraad ontvangt normaal gesproken bijna wekelijks gasten van de raad op het stadhuis die voor en tijdens een maaltijd kennis maken met raadsleden en vergaderingen bijwonen. Door het coronavirus is dat helaas tijdelijk niet mogelijk. Omdat de gemeenteraad ook in deze tijd graag kennis met u maakt, kunt u digitaal Gast van de raad zijn!

Het programma start om 18.00 uur. Dat zal digitaal plaatsvinden via Microsoft Teams. Twee raadsleden en een medewerker van de griffie leggen uit wat de gemeenteraad doet en waarover die avond vergaderd wordt. U heeft alle gelegenheid om met de raadsleden in gesprek te gaan. Daarna woont u digitaal een vergadering bij. Bij het programma Gast van de raad hoort ook altijd een (vegetarische) maaltijd. U kunt helaas niet samen met de raadsleden eten op het stadhuis maar daar hebben we wat anders op bedacht: u krijgt deze maaltijd thuisbezorgd!

Wilt u een keer ‘Gast van de raad’ zijn? Meldt u zich dan aan bij de raadsgriffie, e-mailadres: griffie@amersfoort.nl. De eerstvolgende editie is op 17 november!
Contact opnemen met raadsleden
Duurzaamheid (Bron: Pixabay)
U kunt direct contact opnemen met raadsleden. Kijk voor hun contactgegevens op de site van de gemeenteraad (onder 'Samenstelling gemeenteraad').

U kunt ook altijd een mail sturen naar griffie@amersfoort.nl.
Abonneren op de RaadsMail
De raad
Is de RaadsMail voor iemand in uw omgeving ook interessant? Stuur deze dan door!

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze link: https://amersfoort.nl/mail
 
Contact
RaadsMail is de nieuwsbrief van de gemeenteraad van Amersfoort en verschijnt in principe elke vrijdag. Heeft u vragen of suggesties, neem dan contact op met de raadsgriffie.
 
Volg ons
F   T   Y