Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 

9 april 2021

RaadsMail

Vergaderagenda De Rondes 13 en 15 april en terugblik De Ronde 6 april

Aankomende week hebben de raadsleden twee vergaderavonden. Op dinsdagavond 13 april zijn er de Ronde-vergaderingen, over onder andere de Westelijk Ontsluiting, het gebruik van algoritmes en over droogte, hitte en water. Op donderdagavond 15 april is er een extra De Ronde over corona. U leest er in deze nieuwsbrief meer over. Ook blikken we terug op de vergaderingen van 6 april.

Inhoud

 

De Ronde 13 april

Op dinsdagavond 13 april zijn er vanaf 19.00 uur zeven Ronde-vergaderingen. U kunt alle vergaderingen live volgen via Politiek Portaal: amersfoort.raadsinformatie.nl/live. Twee vergaderingen kunt u ook volgen via ons YouTube-kanaal: youtube.com/RaadAmersfoort.

19.00 uur: Westelijk Ontsluiting: scenarioanalyse
De aanbesteding voor de Westelijke Ontsluiting is vorig jaar juli ‘on hold’ gezet. Er kwamen signalen - van aannemers die mee deden aan de aanbesteding - dat het plafondbedrag voor de aanbesteding niet hoog genoeg was. Het college heeft de raad geïnformeerd wat de scenario’s zijn als alleen het middendeel van het traject wordt uitgevoerd, plus de fietsvoorzieningen uit delen Noord en Zuid (zogenaamde terugvaloptie). Klik hier voor het collegebericht. Ook ligt er nu een verschillenanalyse: in opdracht van ProRail is het verschil tussen ramingen (berekeningen) van aanbestedingskandidaten en het plafondbedrag onderzocht. Klik hier voor de documenten. Op initiatief van GroenLinks en D66 spraken de raadsleden met het college tijdens De Ronde van 30 maart over de verschillenanalyse en de scenario’s. Tijdens deze vervolg-Ronde praten de raadsleden verder over de scenarioanalyse van het college. 

Hybride vergadering. Dat betekent dat een deel van de raadsleden digitaal meedoet en andere raadsleden vanuit de raadzaal vergaderen. U kunt deze vergadering live volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live en youtube.com/RaadAmersfoort (en later terugkijken). Ronde ‘Rondetafelgesprek’, voortgezette behandeling. U kunt niet inspreken. 

19.00 uur: Geluid en trillingen bij woningbouw
Amersfoort heeft de opgave om er de aankomende jaren duizenden woningen bij te bouwen. Mogelijke locaties voor het bouwen van hogere aantallen woningen liggen bij (spoor)wegen. Volgens de fracties VVD en CDA zullen daarvoor ontheffingen voor geluid en trillingen steeds vaker nodig zijn. Tijdens dit rondetafelgesprek spreken de raadsleden onder andere over voorkeurswaarden van geluid bij bouwprojecten, de impact van geluid op de gezondheid en het welbevinden en over maatregelen die trilling en geluid doen afnemen. De raadsleden gaan aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek.

Digitale vergadering. U kunt deze vergadering live volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live (en later terugkijken). Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt niet inspreken.

19.00 uur: Toezicht op het gebruik van algoritmes
De fracties GroenLinks, PvdA en SP willen scherp toezicht op het gebruik van algoritmes door de gemeente en hebben hierover een motie opgesteld die zij met de andere fracties willen bespreken. De overheid heeft de verantwoordelijkheid om uit te leggen welke keuzes zij maakt en op basis van welke informatie zij een beslissing neemt. Dat betekent dat de algoritmes die zij gebruiken eerlijk en transparant moeten zijn. De algoritmes en het gebruik ervan hebben grote invloed op inwoners: bijvoorbeeld bij de aanvraag van een uitkering of toegang tot een middelbare school. Het is niet altijd duidelijk welke afwegingen bij het gebruik precies gemaakt zijn.
Zie ook dit filmpje: Wat zijn algoritmes. 

Wat staat er onder andere in de motie? De fracties willen het gebruik van nationaliteit, etniciteit en geboorteplaats als datavariabelen in alle risicomodellen, -profielen, -systemen, -selectie en zwarte lijsten die binnen de gemeente gebruikt worden, volledig uitsluiten. Ook willen de fracties dat er een publiek toegankelijk algoritmeregister wordt ingericht op de website van de gemeente Amersfoort. En dat daarin de datasets komen te staan van algoritmes die de gemeente gebruikt. 

Digitale vergadering. U kunt deze vergadering live volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live (en later terugkijken). Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken.

20.30 uur: Droogte, hitte en water
Klimaatverandering zal volgens Lijst Molenkamp in de komende decennia leiden tot een klimaatcrisis. Tijdens deze door de fractie georganiseerde Ronde staat de vraag centraal: hoe gaan we deze zo goed mogelijk het hoofd bieden? Nederland kent een geavanceerd systeem om water zo snel mogelijk af te voeren. Tot nu toe heeft wateroverlast alle aandacht opgeslokt. Nu zijn er nieuwe uitdagingen: droogte en hittestress. De problemen door wateroverlast en droogte worden volgens Lijst Molenkamp bepaald door de klimaatverandering en door het ruimtelijk beleid. En overstijgen - met de kosten - de gemeentegrenzen: samenwerken is daarom noodzakelijk. Hoe kan toenemende wateroverlast de betaalbare oplossing zijn voor toenemende verdroging en hittestress? Voor dit rondetafelgesprek zijn uitgenodigd: heemraad Waterschap Vallei en Veluwe en de gemeenteadviseurs klimaatadaptatie en water en sanitatie.

Digitale vergadering. U kunt deze vergadering live volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live (en later terugkijken). Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt tijdens deze vergadering niet inspreken.

20.30 uur: Inburgering
In 2022 gaat de nieuwe Wet Inburgering in. Met de komst van deze inburgeringswet krijgt de gemeente meer regie bij inburgering en komen er verschillende nieuwe taken bij de gemeente te liggen. De fracties VVD, ChristenUnie en CDA vinden het belangrijk om het college kaders mee te geven. Deze zijn geformuleerd in een aantal peilpunten. Tijdens dit vervolg op De Ronde van 30 maart praten de raadsleden hierover door. Tijdens deze Ronde gaat het onder andere over de peilpunten:
- Uitgangspunt voor volwaardige deelname aan de maatschappij is taalbeheersing op B1-niveau.
- De gemeente koopt uitsluitend taallessen in bij opleidingsinstituten met een landelijk keurmerk.
- Ook na de afronding van de inburgeringstermijn van drie jaar wanneer er geen vrijwilligerswerk of betaalde baan is gevonden, blijft de gemeente monitoren en stuurt waar nodig aan op de vrijwillige verlenging van het traject, gericht op het verkrijgen van vrijwilligerswerk of betaald werk.

Digitale vergadering. U kunt deze vergadering live volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live (en later terugkijken). Ronde ‘Peiling’. U kunt niet inspreken omdat dit een voortgezette behandeling is. Inspreken was mogelijk op 30 maart.

22.00 uur: Groenvisie en bomenleidraad
De kap van een bos aan de Utrechtseweg, zonder dat inwoners en gemeenteraad daarvan op de hoogte waren, zorgde voor veel commotie in Amersfoort en daarbuiten. Dat is de reden waarom de SP deze Ronde organiseert: hoe wordt dit een volgende keer voorkomen? De zorgen over omgang met groen in Amersfoort houden volgens de SP meer Amersfoorters bezig. Tijdens dit rondetafelgesprek wil de fractie met de andere raadsleden, inwoners en het college in gesprek over de toekomst van het groen in de stad. Stichting Groen in Amersfoort geeft haar visie op het groen in Amersfoort. Vragen die vervolgens aan bod komen: 
- Is de gemeente op de goede weg bij het beschermen van groen in de stad?
- Hoe staat het met de uitvoering van de Bomenleidraad en Groenvisie?
- Hoe betrekt de gemeente bewoners bij het groener maken van de stad?
- Hoe zorgt de gemeente ervoor dat zij tijdig op de hoogte is van kapplannen en -activiteiten?

Digitale vergadering. U kunt deze vergadering live volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live en youtube.com/RaadAmersfoort (en later terugkijken). Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt niet inspreken.

22.00 uur: Rapportage Betaalbaarheid van ondersteuning en zorg 2021 (1) 
Drie keer per jaar informeert het college de raad over de effecten van de maatregelen die ervoor moeten zorgen dat ondersteuning en zorg betaalbaar blijven. Rapportage 2021-1 gaat over het zorggebruik en het effect van de maatregelen in 2020. De gemeente wil ook in de toekomst goede ondersteuning en zorg blijven bieden voor inwoners die dat nodig hebben. Om de ondersteuning ook op termijn betaalbaar te houden, wil de gemeente deze anders en slimmer organiseren. De gemeente werkt met organisaties en zorgaanbieders in de stad aan vijftien maatregelen waarvan de effecten worden gemonitord. Het college informeert de raad over de voortgang. De resultaten in 2020 laten zien dat de meeste maatregelen effect lijken te hebben, maar dat deze ook beïnvloed zijn door de coronacrisis. 

Digitale vergadering. U kunt deze vergadering live volgen via amersfoort.raadsinformatie.nl/live (en later terugkijken). Ronde ‘Informatie’. U kunt niet inspreken.

De agenda van 13 april kan nog wijzigen. Klik hier voor de actuele agenda. Ook vindt u via deze link alle vergaderstukken (zie paperclips).

De Ronde 15 april: Corona
Auto's (Bron: Pixabay)
Op donderdagavond 15 april is er een extra De Ronde met een vergadering over de stand van zaken van corona in Amersfoort. U kunt deze vergadering live volgen via Politiek Portaal

19.00 uur: Corona
Met collegeberichten en Ronde-vergaderingen informeert het college de gemeenteraad over de ontwikkelingen en stand van zaken in Amersfoort als het gaat om corona. De overheid kondigt coronamaatregelen steeds voor een bepaalde periode af. Er is afgesproken om iedere donderdag na een persconferentie een Ronde over corona te houden. Op dinsdag 13 april is er weer een persconferentie. Tijdens deze Ronde kunnen raadsleden vragen stellen aan het college en dilemma’s bespreken die spelen.

Digitale vergadering. U kunt deze vergadering live volgen (en later terugkijken) via amersfoort.raadsinformatie.nl/live. Ronde ‘Rondetafelgesprek’. U kunt niet inspreken.
Terugblik De Ronde 6 april
Muzieknoten (bron: Pixabay)

Op dinsdagavond 6 april waren er vier Ronde-vergaderingen. Wat is er besproken en wat zijn de vervolgstappen?

Houtbouw in Amersfoort
De fracties GroenLinks, Amersfoort2014 en ChristenUnie wilden weten hoe je er als gemeente voor kunt zorgen dat er meer houtbouw en andere vormen van duurzaam bouwen komen bij (woning)bouw in de stad. Houtbouw kan volgens de fracties een grote bijdrage leveren aan de duurzaamheidsopgave, waaronder het terugbrengen van de CO2-uitstoot. Aanwezige fractiewoordvoerders: Jeroen Bulthuis (GroenLinks), Dirk Dekker (VVD), Rutger Dijksterhuis (ChristenUnie), Alex Engbers (CDA), Menno Fousert (Amersfoort2014), Dirk-Joost van Hamersveld (D66), Sieta Koet-Minis (Amersfoort2014), Ralph Langendam (BPA), Rob Molenkamp (Lijst Molenkamp), Angeliek Noortman-Nieuwendijk (CDA), Marjolein Perdok (D66), Noëlle Sanders (Lijst Sanders), Bert Veenstra (buitengewoon raadslid PvdA). Aanwezige genodigden aan dit rondetafelgesprek: 
- de heer Huisman – Boom Builds
- de heer Berger - Karbouw
- de heer van Elzen – TreeTech
- de heer Knijtijzer - Finch Buildings
- de heer Nauta – Studio Nauta
- de heer Broekhuizen – Heijlijgers
- de heren Deckers, Koffijberg, Zaaijer en Keppler – Amersfoortse Houtbouwambassadeurs. 

Volgens Koffijberg neemt de uitstoot van CO2 wereldwijd almaar toe (zie deze presentatie). Voordelen van houtbouw zijn dat hout CO2 opslaat en dat het makkelijk recyclebaar is. Het maken van beton en staal zorgt juist voor veel CO2-uitstoot. Er zijn verschillende plannen om in Amersfoort houtbouw in woningen toe te passen. Inzet op houtbouw is een logische keuze door de noodzakelijke verduurzaming (verlaging CO2-uitstoot) van de bouw en duurzaamheidseisen in beleid. Bij de genodigden blijkt behoefte aan duidelijkheid en een aanspreekpunt binnen de gemeente omdat onder andere eisen aan techniek soms onnodig drempelverhogend zijn. Woordvoerders van de fracties zijn tegen dwang en voor verleiding. Volgens de genodigden kan het dwingend opleggen van bijvoorbeeld 20% 'biobased' bouwen (met materialen uit de natuur) wel helpen. Niet per se dwingend voorschrijven van hout (middel), maar bijvoorbeeld wel: zo duurzaam en gezond mogelijk (doel). Wethouder Koşer Kaya zei dat de gemeente bezig is met een convenant duurzaam bouwen, en met het aangaan van een citydeal circulair en conceptueel bouwen. Hiermee kan de gemeente aan de slag met biobased bouwen. Ze heeft de wens om een campus voor biobased bouwen in Amersfoort op te zetten. TreeTech nodigde de raad uit bij het plaatsen van houtbouwwoningen in Hof van Duurzaamheid (week 24) en houtbouwambassadeurs willen graag met de wethouder om tafel om verder te praten over het betrekken van Amersfoortse opleidingen en hoe Amersfoort kan leren van andere gemeenten.

-> Vervolg? (Nog) geen vervolg. Voldoende besproken. 

Dementievriendelijke gemeente 
Veel gemeentes hebben beleid ontwikkeld als dementievriendelijke gemeente. De fracties PvdA, CDA en Lijst Sanders willen dat ook in Amersfoort. Een dementievriendelijke gemeente zet zich actief in om mensen met dementie zo lang mogelijk mee te laten doen in de samenleving, maakt begeleiding op maat mogelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en vergroot de kennis van dementie binnen de eigen organisatie en de gemeenschap. Aanwezige fractiewoordvoerders: Nour Belkasmi (D66), Tahsin Bülbül (DENK), Jelle Hengeveld (VVD), Simone Kennedy-Doornbos (ChristenUnie), Martin Lorijn (buitengewoon raadslid Amersfoort2014), Micheline Paffen-Zeenni (CDA), Rob Smulders (PvdA), Linda van Tuyl (GroenLinks), Ina Vijzelman-Waarheid (buitengewoon raadslid Lijst Sanders).
Aanwezige genodigden: 

-          Houwing, voorzitter Alzheimer Nederland afdeling Amersfoort eo
-          Samuel, praktijkondersteuner (POH) bij een huisarts in Kattenbroek
-          Roerig, projectleider dagactiviteiten bij Indebuurt033
-          Van Muijden, projectleider dementievriendelijke wijk Kattenbroek
-          Vonk, mantelzorgcoördinator

De volgende presentaties werden gegeven: de presentatie dementievriendelijke gemeente en een presentatie van Alzheimer Nederland. Mantelzorgcoördinator Vonk onderstreepte het belang van ontmoetingsgroepen van mantelzorgers, de cursus ‘mantelzorg en dementie’ en samenwerking tussen de relevante veldpartijen. Projectleider Roerig van Indebuurt033 benoemde de activiteit ‘Koffie+’ als goede activiteit voor mensen met dementie en mantelzorgers en de opstartende samenwerking met de praktijkondersteuner huisarts en verpleegkundigen. Projectleider dementievriendelijke wijk Kattenbroek Van Muijden noemde de focus op fysieke trainingen voor winkeliers en vrijwilligers. Er werd gesproken over het aantal (bekende en in beeld zijnde) mensen met dementie in de gemeente Amersfoort en de mogelijkheid om de pilot in Kattenbroek (dat opgestart wordt) gemeentebreed te maken en het mogelijke tijdspad daarvoor. Ook werd gesproken over de mogelijkheid om het projectplan voor de pilot Kattenbroek te delen met de raad en over laagdrempeligheid van activiteiten voor mensen met een andere culturele achtergrond. De wethouder zei dat het college werkt aan een uitvoeringsprogramma voor het thema ouderen waarin dementie ook een belangrijke plek krijgt. De raad wordt daarover geïnformeerd. Op dit moment is nog niet duidelijk of de daarvoor beschikbare budgetten voldoende zijn, dat wordt in het kader van het uitvoeringsprogramma nog bekeken.

-> Vervolg? Geen vervolg. Voldoende besproken. 

Basisbaan
Er is behoefte aan werkzaamheden in wijken, het onderwijs, de zorg en andere maatschappelijke velden. De basisbaan kan volgens de fracties PvdA, ChristenUnie en SP hierin een oplossing bieden en mensen die lange tijd in de bijstand zitten, met werk financieel en maatschappelijk helpen. Tijdens de Ronde werd ook de motie Onderzoek mogelijkheden basisbaan van de fracties PvdA, SP, ChristenUnie, BPA, Lijst Molenkamp en Lijst Sanders besproken. Aanwezige fractiewoordvoerders: Irma Dijkstra (D66), Jan Gerritsjans (buitengewoon raadslid Amersfoort2014), Simone Kennedy-Doornbos (ChristenUnie), Harun Keskin (PvdA), Ben Van Koningsveld (CDA), Hanneke Lap (VVD), Bram Leeuwenkamp (GroenLinks), Rob Molenkamp (Lijst Molenkamp), Ina Vijzelman-Waarheid (buitengewoon raadslid Lijst Sanders), Judith Van Zon (SP). Aanwezige genodigden: de heer Mosselman van Hanze Hogeschool Groningen en mevrouw van Wijk van Startfoundation. 
Onder andere deze presentatie werd gegeven. Er werd gesproken over:
-          De kosten van invoering van de basisbaan, verdeling van de lasten tussen overheid en private partijen en de maatschappelijke baten.
-          Of de basisbaan ‘verdringing’ van regulier werk tot gevolg kan hebben.
-          Relatie tussen de Wet Banenafspraken, Buig-gelden en de basisbaan.
-          Experimenten met de basisbaan die lopen in Rotterdam, Assen en Groningen.
-          Meerwaarde van de basisbaan ten opzichte van bestaande lokale initiatieven, en begeleiding van mensen naar regulier werk.

Over de motie:
D66: Voelt niet voor een basisbaan met garantie van een bepaald minimumloon en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ziet wel iets in onderzoek naar een participatie-instrument voor mensen die niet op een andere manier aan het werk kunnen komen en niet via een ‘verkapte’ arbeidsovereenkomst.
VVD: De kostbare basisbaan voegt onvoldoende toe aan het bestaande instrumentarium in Amersfoort. Geen voorstander van onderzoek naar de basisbaan zoals genoemd in de motie.
GroenLinks: Het principe van de basisbaan is interessant, maar het is de vraag of nu het moment is om dit instrument toe te voegen aan de bestaande instrumenten in Amersfoort. Nu geen voorstander van onderzoek zoals genoemd in de motie.
CDA: Op dit moment weinig toegevoegde waarde van de basisbaan in Amersfoort en geen steun voor de motie. 
Amersfoort2014: Idee van de basisbaan is sympathiek, maar ook kostbaar. Overlegt verder in de fractie over de motie. 

Ter afronding gaf de heer Keskin (PvdA) aan de motie aan te passen en daar met andere woordvoerders/indieners verder over te praten. 

-> Vervolg? Geen vervolg. Voldoende besproken. 

Evaluatie wijkcentra (deel 2)
Naast de inzet via Indebuurt033 en de projectenregeling Indebuurt, stimuleert de gemeente ontmoeting in de stad door vijf wijkcentra te ondersteunen, op basis van de regeling ‘ondersteuning wijkcentra’. De vijf wijkcentra - De Neng, Het Klokhuis, De Groene Stee, De Nieuwe Sleutel en ‘t Middelpunt - worden ondersteund sinds het besluit om ‘accommodatieloos’ te werken. De gemeente heeft deze ondersteuning laten evalueren. Klik hier voor het rapport dat tijdens De Ronde van 16 maart werd besproken. Het rapport geeft o.a. een beeld van ontmoetingsplekken in de stad en de positie van de vijf wijkcentra daarin. Tijdens deze Ronde ging het over het vervolgtraject (op basis van de rapportage). Klik hier voor de peiling. 
Aanwezige fractiewoordvoerders: Nour Belkasmi (D66), Tahsin Bülbül (DENK), Youssef El-Messaoudi (GroenLinks), Jelle Hengeveld (VVD), Simone Kennedy-Doornbos (ChristenUnie), Ben van Koningsveld (CDA), Ben Stoelinga (Amersfoort2014), Ina Vijzelman-Waarheid ( buitengewoon raadslid Lijst Sanders), Judith van Zon (SP)
Spreker/genodigde: de heer Van Leent, sociaal ondernemer. 

De heer Van Leent zet zich met bewoners in voor laagdrempelige ontmoetingen. Hij kan zich vinden in het onderzoeksrapport, maar is verbaasd over aanbevelingen, deze liggen niet zonder meer in lijn met het rapport zelf. Zo is de keuze voor inzet op bestaande centra willekeurig. De peiling zet in op wijkcentra waarvan sommigen zonder subsidie zullen omvallen; hij vraagt zich af of dat wel een goed idee is. Hij pleit voor een brede definitie van ontmoetingsplekken etc. Hij werkt samen met allerlei disciplines (publiekrechtelijk, vastgoed) in het stadhuis, maar mist betrokkenheid van het sociaal domein, met name als het gaat om het verzoek om bijdrage in huur, los van de bestaande regelingen.

Over de peilpunten verschillen woordvoerders van mening: primair inzetten op activiteiten (peilpunt 1) is voor meerdere woordvoerders te stellig en op die manier dan ook in strijd met regie van de gemeente op ontmoetingsplekken (peilpunt 2). Daarnaast vinden meerdere woordvoerders dat het potentieel van andere ontmoetingslocaties veel moet worden gebruikt en ondersteund door de gemeente. Wel rijst de vraag waarom risico met name bij initiatiefnemers ligt en er zo'n groot beroep wordt gedaan op zelfredzaamheid, terwijl de omgekeerde benadering, van het veel meer ondersteunen van zelfredzaamheid/burgerkracht, ook een mogelijkheid is. Oproep van woordvoerders aan het college is om veel meer te kijken waaraan behoefte is, bijvoorbeeld vanuit een visie op ‘ontmoeten’, en dat te ondersteunen, en niet alleen uit te gaan van inzet op activiteiten van en ondersteuning van de 5 wijkcentra.

Wethouder Tigelaar: de aanbeveling vanuit het rapport is om te zorgen voor maatwerk, te kijken waar ontmoetingsplekken ontbreken en daar als gemeente regie op te pakken. Peilpunten zijn zo bedoeld: vasthouden aan eerst/voornamelijk investeren in activiteiten via projectenregeling, maar als blijkt dat activiteiten een dak nodig hebben dan kunnen huurkosten worden meegenomen in de aanvraag in het kader van de projectenregeling. Als blijkt dat op plekken ontmoetingsplaatsen ontbreken en zonder gemeentelijke ondersteuning/facilitering niet van de grond komen, dan biedt de gemeente ondersteuning op basis van maatwerk. In lijn van het rapport wordt gekeken welke ondersteuning voor de vijf centra werkelijk nodig is. Als dit leidt tot afbouw van de subsidie kunnen deze middelen worden besteed om, waar nodig, andere ontmoetingsplekken te financieren. Maar: het beschikbare budget is beperkt. Hij wil werken aan een hybride vorm (financieren van activiteiten en huur) en via subsidieregeling, waar nodig, investeren in stenen, maar dat kent wel beperkt budget. Hij wil ook kijken waar verder geïnvesteerd moet worden en om te zorgen voor ontmoetingsmogelijkheden in Schothorst en Rustenburg.
Wethouder Tigelaar zegde toe dat in de hernieuwde regeling de toegankelijkheid (van wijkcentra en activiteiten (inclusiviteit)) kan worden gewaarborgd door voorwaarden te stellen aan de subsidie.

-> Vervolg? Omdat het college de regeling vaststelt willen woordvoerders verder praten over de kaders voor de regeling. Het college komt met een reflectie op de punten zoals die zijn besproken. Dit kan in de vorm van een memo of een aangepaste peilnota.  Het onderwerp komt terug in De Ronde.


U kunt alle vergaderingen van 6 april terugkijken via Politiek Portaal. Via deze link vindt u ook de agenda met alle vergaderstukken en de besluitenlijsten (zie paperclips). De twee vergaderingen  'Houtbouw in Amersfoort' en 'Basisbaan' kunt u ook terugkijken via YouTube

Contact opnemen met raadsleden
Duurzaamheid (Bron: Pixabay)
U kunt direct contact opnemen met raadsleden. Kijk voor hun contactgegevens op de site van de gemeenteraad (onder 'Samenstelling gemeenteraad').

U kunt ook altijd een mail sturen naar griffie@amersfoort.nl.
Abonneren op de RaadsMail
De raad
Is de RaadsMail voor iemand in uw omgeving ook interessant? Stuur deze dan door!

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze link: https://amersfoort.nl/amersfoortmail.
 
Contact
RaadsMail is de nieuwsbrief van de gemeenteraad van Amersfoort en verschijnt in principe elke vrijdag. Heeft u vragen of suggesties, neem dan contact op met de raadsgriffie.
 
Volg ons
F   T   Y