Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
5 juli 2022
Swipe mee over de toekomst van Boxtel
Iedere gemeente in Nederland maakt een Omgevingsvisie. Hoe ziet de gemeente Boxtel eruit in 2040? Deze vraag staat centraal in onze omgevingsvisie. In de omgevingsvisie leggen we vast hoe we Boxtel ook in 2040 een fijne plek laten zijn om te wonen, werken, leven en genieten.

De eerste fase stond in het teken van dromen. Iedereen kon aangeven hoe hij of zij wil dat onze gemeente er in 2040 uitziet. Nu hebben wij die dromen vertaald in ambities.

Denk mee, praat mee, doe mee. Wat zijn de ambities voor Boxtel voor 2040. Hoe ga je naar jouw werk? Hoe woon je? En hoe ziet de wereld rond ons heen eruit? We horen graag hoe jij de toekomst voor onze gemeente ziet. 

Lees meer
PERSBERICHT: Boxtel van start met online verlengen rijbewijs
Met ingang van 1 juli 2022 is het voor inwoners van de gemeente Boxtel mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. Inwoners kunnen het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk voor het verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Lees meer
PERSBERICHT: De Geluksroutes brengen geluk en beweging samen

Op zondag 3 juli werden in spiegeltent Bon Salon de ‘Geluksroutes’ gelanceerd door vrijwilligers van de ‘Beweging van Geluk’ en wethouder Désiré van Laarhoven. Deze routes brengen recreanten per fiets of te voet langs alle geluksplekken in de gemeente Boxtel. De geluksplekken zijn aangeleverd door inwoners van de gemeente Boxtel. De nieuwe routes zijn vanaf nu via de app ‘Routes in Het Groene Woud’ te downloaden. In 2019 deelden vrijwilligers van de ‘Beweging van Geluk’ in Bon Salon kaartjes uit aan de bezoekers met de vraag om hun geluksplek in de gemeente Boxtel aan te geven. Een geluksplek is een plek die zorgt voor een positief en blij gevoel. Dit leverde ruim 160 verschillende geluksplekken op. Uit een aantal van deze geluksplekken zijn twee fietsroutes samengesteld: ‘Geluksroute Noord’ van 21,7 kilometer en ‘Geluksroute Zuid’ van 27,5 kilometer. In de app staat bij elke geluksplek een persoonlijk verhaal en een foto.

Lees hier het volledige persbericht
Langer zelfstandig thuis wonen? Of jouw huis verduurzamen?
Het kan met De Duurzaam Thuis Wonen Lening. Met de Duurzaam Thuis Wonen Lening kun je investeren in het aanpassen van jouw woning zodat je langer zelfstandig thuis kunt wonen. Maar je kunt met deze lening ook uw woning verduurzamen. Gemeente Boxtel heeft hiervoor een fonds opgezet bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Uit dit fonds leent de gemeente geld uit aan woningeigenaren in onze gemeente. Wil je meer weten over deze lening bekijk dan onze duurzaamheid pagina. 
 

Wil je als ondernemer, vereniging of VVE jouw gebouw verduurzamen?

Met de Duurzaamheidslening Ondernemers, Verenigingen en VVE’s kun je investeren in het verduurzamen van jouw gebouw. Ook voor deze doelgroepen heeft gemeente Boxtel een fonds opgezet bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Uit dit fonds leent de gemeente geld uit aan eigenaren van gebouwen in onze gemeente. Op onze duurzaamheid pagina vind je alle informatie over deze lening.

Regio Noordoost-Brabant pakt gezamenlijk energiearmoede aan dit najaar

Dit najaar slaan de tien gemeenten in Noordoost-Brabant en de woningcorporaties de handen in een om energiearmoede aan te pakken. Met een gezamenlijke Klusbus worden direct energiebesparende maatregelen aangebracht bij huishoudens die kampen met energiearmoede. Met de Klusbus willen de gemeenten gezamenlijk meer dan 9000 huishoudens helpen.

Lees verder
Raadsvergadering dinsdag 12 juli

Aanvang:     19.30 uur
Locatie:        de raadzaal aan de Dr. Van Helvoortstraat
 

De stukken voor deze vergadering zijn te raadplegen op onze website. 

Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten