Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
13 december 2022
Avondopenstelling woensdagavond in gemeentehuis vervalt

Door verschillende ontwikkelingen neemt het aantal baliebezoeken in het gemeentehuis af. Na een evaluatie is daarom besloten om de avondopenstelling op woensdag te sluiten. Op donderdagavond blijft het gemeentehuis open van 17.00 tot en met 19.30 uur.

 

Afname van baliebezoeken

De afname van baliebezoeken heeft een aantal oorzaken. Door digitalisering kan de gemeente taken sneller en slimmer organiseren. Hierdoor hoeven inwoners minder vaak langs te komen aan de balie. Ook door vaker vanuit huis te werken, plannen inwoners hun dagen anders in waardoor ze overdag flexibeler zijn. Met name op de avondopenstellingen heeft deze tendens grote invloed. 

PERSBERICHT: Heroverweging portefeuille gebiedsontwikkeling De Ruiting

Dossiers naar wethouder Van Laarhoven

Kort voorafgaand aan de besluitvorming in de gemeenteraad over de bestemmingsplannen De Ruiting en Nieuw Koolwijk is er ruis ontstaan over de schijn van belangenverstrengeling. Wethouder van der Zanden voor Ruimtelijke Ontwikkeling is sinds het aantreden van dit college in 2021 behandelend wethouder voor deze van de gemeente Haaren overgenomen dossiers. Hij is sinds 2014 eigenaar van een perceel in de nabijheid van deze ontwikkelingen. Wethouder van der Zanden is van mening geen belanghebbende te zijn. In de eerste plaats is zijn grond niet gelegen binnen het plangebied van de beide bestemmingsplannen zelf en ook heeft hij geen zienswijze ingediend. Daarnaast is het juist één van de voorwaarden bij een ruimte-voor-ruimte-ontwikkeling dat er geen sprake mag zijn van een aanzet tot verstedelijking. Dus ook vanuit dat oogpunt kan deze ontwikkeling geen invloed hebben op mogelijkheden op omliggende gronden.

Lees verder

Doe mee aan de isolatieactie in Boxtel

Isolatie is als een warme jas voor jouw huis. Dat is comfortabel en zorgt ervoor dat je minder hoeft te verwarmen. Daardoor kun je flink besparen op jouw energierekening. Het isoleren van jouw woning is makkelijker, voordeliger en leuker wanneer dat samen kan! Daarom start de gemeente Boxtel een isolatieactie voor vloerbodem- en spouwmuurisolatie voor jou en jouw buren. Binnen deze actie worden de maatregelen vloer- en bodemisolatie en spouwmuurisolatie aangeboden.

Lees verder
‘Boxtel helpt elkaar’: lokale serie over armoedebestrijding

Eerste aflevering op vrijdag 16 december

Steeds meer mensen hebben moeite om hun vaste lasten te betalen. Ook voor een groeiende groep Boxtelaren is het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Echter zijn er binnen de gemeente organisaties en initiatieven die inwoners graag een steuntje in de rug geven. Niet elke inwoner weet waar zij terecht kunnen. Om die reden hebben zes lokale organisaties samen met Omroep Dommelland een seriereeks opgenomen, genaamd ‘Boxtel helpt elkaar’. De eerste aflevering wordt uitgezonden op vrijdag 16 december om 19.00 uur op Omroep Dommelland.

Lees verder

Raadsvergadering dinsdag 20 december 2022 om 19.30 uur

Op dinsdag 20 december a.s. vergadert de gemeenteraad om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze vergadering neemt de raad besluiten over de onderwerpen die deze avonden op de agenda staan. Je bent van harte welkom om de vergadering te volgen vanaf de publieke tribune in de raadzaal. Ook wordt de raadsvergadering uitgezonden. Op de dag van de vergadering vind je op op onze website een link naar de vergadering. Via deze rechtstreekse uitzending zie en hoor je wat er in de raadszaal wordt besproken.

Lees verder
Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen


Als sociaal en gastvrij Boxtel werken we mee aan de opvang van vluchtelingen in onze gemeente. Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in het oude Rabobank gebouw aan de Stationsstraat. Vanaf 1 november 2022 biedt Landgoed Velder opvang aan maximaal 450 asielzoekers. Samen met de Boxtelaren zorgen we voor een warm welkom! 

 

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Op onze website staat alle informatie op een rij. Je vindt er ook een overzicht van veel gestelde vragen.

Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten