Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
27 september 2022
(Financiële) ondersteuning vanuit de gemeente

De prijzen van ons levensonderhoud zijn de laatste tijd flink gestegen: energie, boodschappen, brandstof. Daar heeft iedereen mee te maken. We merken dat op dit moment steeds meer mensen financiële problemen ervaren. 

Lees verder
Geen rente voor mensen met kleinere portemonnee die huis willen verduurzamen

Huishoudens met een verzamelinkomen tot €45.014,- per jaar hoeven vanaf 1 november 2022 geen rente te betalen op een lening bij het Nationaal Warmtefonds om hun koophuis te verduurzamen. Deze Energiebespaarlening met 0% rente is één van de maatregelen om verduurzaming te versnellen en de energierekening te helpen verlagen.

Lees verder 
Raadsvergadering dinsdag 4 oktober 2022 om 19.30 uur

Op dinsdag 4 oktober a.s. vergadert de gemeenteraad om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze vergadering neemt de raad besluiten over de onderwerpen die deze avonden op de agenda staan. Je bent van harte welkom om de vergadering te volgen vanaf de publieke tribune in de raadzaal. Ook wordt de raadsvergadering uitgezonden. Op de dag van de vergadering vind je op onze website een link naar de vergadering. Via deze rechtstreekse uitzending ziet en hoor je wat er in de raadszaal wordt besproken.

De conceptagenda en de bijlagen zijn te raadplegen op www.boxtel.nl/gemeenteraad.

Lees verder

Cursus Digisterker: werken met Digitale Overheid bij Bibliotheek Boxtel De overheid werkt steeds meer via internet.

De overheid werkt steeds meer via internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing: de overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD. Best lastig als je hier niet zo handig mee bent. In de cursus Digisterker van Bibliotheek Boxtel leer je hoe je gebruik maakt van digitale overheidsdiensten.
In november organiseert Bibliotheek Boxtel de cursus ‘Digisterker: werken met elektronische overheid’ voor alle inwoners van Boxtel. Tijdens deze cursus leer je hoe je een digiD gebruikt, hoe je werkt met digitale aanvragen en hoe je jouw persoonlijke omgevingen op internet beheert. Verder leer je handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over jou weet, zoals de opbouw van de AOW.

Meedoen?
De cursus bestaat uit vier dagdelen van 2 uur (data en tijden worden nog bepaald) en wordt in een kleine groep gegeven. Je maakt onder begeleiding in een veilige omgeving gebruik van computers in de bibliotheek van Boxtel. Indien je zelf een laptop hebt, kun je die natuurlijk ook meenemen. Deelname is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek, maar het is wel belangrijk dat je een werkende DigiD hebt en al met de computer kunt werken. Aanmelden kan via boxtel@huis73.nl of bel naar 073 680 29 60.
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten