Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
1 november 2022
Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen


Als sociaal en gastvrij Boxtel werken we mee aan de opvang van vluchtelingen in onze gemeente. Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in het oude Rabobank gebouw aan de Stationsstraat. Vanaf 1 november 2022 biedt Landgoed Velder opvang aan maximaal 450 asielzoekers. Samen met de Boxtelaren zorgen we voor een warm welkom! 

 

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Op onze website staat alle informatie op een rij. Je vindt er ook een overzicht van veel gestelde vragen.

De komende maanden vervangt de gemeente op meerdere plekken de straatverlichting. In sommige gevallen komt er een hele nieuwe lichtmast. Op andere plekken vervangen we alleen de bestaande lampen door LED-verlichting. Dat hangt af van de leeftijd van de straatverlichting – sommige lichtmasten zijn meer dan 50 jaar oud – en of die nog goed functioneert. 
 

Gefaseerde aanpak

In Boxtel Oost en in Esch vervangen we een aantal lichtmasten en in alle kernen vervangen we een aantal armaturen.

Straten blijven open

Het vervangen van de verlichting doen we met een hoogwerker. Bij het plaatsen van een compleet nieuwe lichtmast is een vrachtwagen nodig; dat neemt wat meer tijd in beslag. De straten blijven tijdens de werkzaamheden gewoon open. Toch kan het zijn dat je wat overlast ondervindt. We vragen hiervoor jouw begrip. 

Raadsvergadering, dinsdag 8 november

Op dinsdag 8 november a.s. vergadert de gemeenteraad om 18.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze vergadering neemt de raad besluiten over de onderwerpen die deze avond op de agenda staan. Je bent van harte welkom om de vergadering te volgen vanaf de publieke tribune in de raadzaal. Ook wordt de raadsvergadering uitgezonden. Op de dag van de vergadering vind je op de homepage van onze website een link naar de vergadering. Via deze rechtstreekse uitzending zie en hoor je wat er in de raadszaal wordt besproken.

Lees verder

De Nationale Klimaatweek
De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november. Heel Nederland komt dan in actie om te laten zien wat er allemaal gebeurt om de CO2-uitstoot te verminderen om de klimaatdoelen van 2030 te halen, maar ook wat er nog nodig is.  

De gemeente Boxtel organiseert dit jaar voor het eerst een programma tijdens de Nationale Klimaatweek. Er staan diverse activiteiten op het programm.

Lees verder
Persbericht: College legt bestemmingsplannen voor gebiedsontwikkeling De Ruiting aan de raad voor

College legt bestemmingsplannen voor gebiedsontwikkeling De Ruiting aan de raad voor
 

De gebiedsontwikkeling van de Ruiting in Esch gaat een volgende fase in. Het college heeft een voorstel voor vaststelling van de bestemmingsplannen voor dit gebied voorgelegd aan de gemeenteraad. Als de raad deze bestemmingsplannen vaststelt kunnen in het buurtschap o.a. woningen, een zorglocatie en nieuwe natuur worden ontwikkeld. Op 24 september 2015 besloot de gemeenteraad van de toenmalige gemeente Haaren in principe medewerking te verlenen aan het plan voor de gebiedsontwikkeling De Ruiting. Deze gebiedsontwikkeling is in onze gemeente in 2 bestemmingsplannen uitgewerkt, namelijk “Nieuw Koolwijk” en “De Ruiting 3, 3a, 4, 4a, 5 en 7”.  Het college van Boxtel heeft de stukken voor beide bestemmingsplannen voorbereid en doorgeleid naar de gemeenteraad. Beide ruimtelijke procedures zijn afzonderlijk doorlopen, maar gezien de samenhang van beide ontwikkelingen worden beide bestemmingsplannen op 20 december 2022 in de gemeenteraad behandeld.

Lees verder

Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten