Wereldwijd gaan 1.2 miljard kinderen nog niet naar school Bekijk hier de online versie
Alle kinderen weer naar school
Beste meneer/mevrouw ,

Over een paar dagen mag het allemaal weer: naar school, naar het terras, naar de bioscoop. Alle aanpassingen zullen even wennen zijn, maar in ieder geval krijgen we een stukje van ons normale leven terug. Toch gaan wereldwijd nog steeds 1.2 miljard kinderen niet naar school. Gebrek aan onderwijs lijkt niet de meest urgente kwestie tijdens een wereldwijde pandemie, maar voor veel kinderen is school veel meer dan alleen een plek om te leren. Het is een veilige plek, weg van misbruik en uitbuiting. Er is toegang tot gezond eten en gezondheidszorg. En het is vaak de enige kans op een betere toekomst.

Alle kinderen weer naar school
Jamila is urenlang bezig om water te halen
Leren of water halen?

Als het voor kinderen in Nederland al lastig is om op afstand te leren, hoe zit dat dan voor kinderen die niet eens toegang hebben tot internet? Voor miljoenen kinderen is leren op afstand simpelweg niet te doen. Jamila (13) uit Niger is urenlang bezig om water te halen, bijvoorbeeld, en Melanie (8) uit Guatemala mist haar dagelijkse schoolmaaltijd, de enige gezonde maaltijd van de dag.

Lees meer
 
Rechten en belangen Nederlandse kinderen nauwelijks meegenomen in coronabeleid 
Er wordt te weinig rekening gehouden met de gevolgen van de coronamaatregelen en het coronabeleid voor kinderen en jongeren. Zo ontstaan er door les op afstand meer mentale problemen, en is er te weinig zicht op de thuissituatie van kwetsbare jongeren. Dit blijkt uit een rapport dat UNICEF op donderdag 28 mei publiceerde in samenwerking met de Universiteit Leiden en kinderrechtenhoogleraar Ton Liefaard.
Lees het rapport
 
UNICEF roept jongeren op
#MijnNieuweWereld

In de persconferentie op 19 mei riep Mark Rutte jongeren op om hun ideeën te delen over hoe Nederland er de komende tijd uit moet komen te zien. UNICEF maakt dit met een nieuwe campagne #MijnNieuweWereld op grote schaal mogelijk. Jongeren zitten namelijk boordevol ideeën, en juist in crisissituaties zijn ze een onuitputtelijke bron van inspiratie en creativiteit. UNICEF roept jongeren de komende tijd op om via social media hun mening en toekomstvisie te delen, en helpt ze om al hun inzichten uiteindelijk aan te bieden aan de Tweede Kamer.

Heb je in je omgeving (klein-) kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar die graag hun mening willen delen? Laat ze vooral deze pagina lezen!

Hoe doe je mee?
Dit gebeurde er in 2019
2020 is tot nu toe een jaar vol uitdagingen, waarin we amper een dag in de toekomst kunnen kijken. Terugkijken kunnen we wel, en geeft ons ook hoop. Hoop dat we er áltijd voor kinderen kunnen zijn. In het online jaaroverzicht laten we je graag zien wat we samen met jouw hulp voor kinderen hebben bereikt.
Het jaaroverzicht
 
Geluk onder Druk?

Het lijkt erop alsof jongeren en kinderen het tegenwoordig vaak heel druk hebben. Maar ervaren zij ook meer stress en mentale druk? En zo ja, hoe gaan ze daar dan mee om? Om hier meer inzicht in te krijgen, heeft UNICEF onderzoek gedaan. En jongeren zijn daar zelf heel actief bij betrokken geweest. Het rapport, waarvoor het onderzoek 1,5 jaar heeft geduurd, komt eind juni uit. In een volgende nieuwsbrief delen we graag de resultaten met jou.

Waarom dit onderzoek?
     
Legal Disclaimer   Contact opnemen
     
Gegevens wijzigen   Afmelden